Kertgondozás és haszonnövények

Helyszín - Kert
Idő - Kevesebb, mint 1 óra
Idő - Kevesebb, mint 2 óra
Idő - Kevesebb, mint 20 perc
Idő - Teljes délután
Kategória - Kertgondozás és haszonnövények
Kategória - Kerti kártevők elleni védekezés és növényvédelem
Kategória - Kertrendezés és dísznövények
Nehézség - 1
Nehézség - 3
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Paradicsom betegségei képekkel

A paradicsom betegségeire különösen figyelnünk kell, ha a kiskertben vagy a balkonon paradicsomot termesztünk, hiszen a paradicsom elég „kényes” zöldség. Nincs is jobb, mint a saját magunk termesztette paradicsomot falatozni a nyári, hétvégi reggelik mellé vagy egy jó kis házi lecsót készíteni a friss paprikából és paradicsomból! Ehhez viszont a paradicsom gondozása, a paradicsom betegségei elleni védekezés elengedhetetlen.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. július 08.
Barackfa betegségei képekkel

Ebben a bejegyzésben sorra vesszük a legrettegettebb barackfa betegségeket, hogy időben védekezhessetek ellenük. Az őszibarackfára és a nektarinra is veszélyes a levélfodrosodás vagy éppen a monilinia, de a rezes lemosó permetezés sokat tehet ellene, ha pedig megjelent a probléma, gombaölőszer alkalmazása is szükséges. A barackfa betegségeinek a hűvös, esős, párás idő kedvez, ezt pedig sajnos nem tudjuk befolyásolni. A megelőzésen van mindig a hangsúly, vagy a gyors beavatkozáson.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 19.
Paprika palánta ültetése

A paprika a magyar konyha egyik alapvető hozzávalója. Nem csak ízével, hanem színével és vitamintartalmával is gazdagítja ételeinket. Az otthoni paprika termesztés azon túl, hogy gazdaságos és környezetbarát megoldás, igazi élményt is nyújt a kertészkedés szerelmeseinek. Azonban a bőséges termés kulcsa a megfelelően előkészített és ültetett palántákban rejlik. Ebben a bejegyzésben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan nevelhetünk egészséges paprika palántákat, legyen szó szabad földről vagy balkonról, hogy konyhakertünk büszkeségei lehessenek. Akár kezdő kertész vagy, akár tapasztalt, ezek a tippek és tanácsok biztosan hasznosak lesznek számodra. Lássunk hozzá a paprika palánták ültetéséhez!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. július 12.
Sárgarépa vetése

A sárgarépa vetése március elejétől nyár közepéig ajánlott, természetesen ez függ a fajta tenyészidőjétől. A sárgarépa vetése nem bonyolult, persze kell némi előkészület! Ha körültekintőek vagyunk, akár 60-110 nap múlva már a saját, mézédes gyökérzöldségünket fogyaszthatjuk a húslevesben, a salátában vagy bármilyen kedvelt ételben! Ez a narancssárga gyökérzöldség nemcsak levesekben, salátákban, főételekben állja meg a helyét, de ivólevek vagy ecetes savanyúság is készíthető belőle. Lássuk, hogyan kell a sárgarépát vetni, mire figyeljünk a sárgarépa vetése kapcsán!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 05.
Legjobb akkus permetező, ha nagyobb kertbe kell

Akkus permetező vásárlásnál csak kapkodjuk a fejünket, vajon melyik lenne a legjobb akkus permetező nagyobb kertbe? A választék óriási, nagyjából 1-60 ezer forint között van minden, amit egy akkumulátoros permetező tudhat. De hogyan találjuk meg azt, amelyik a legjobb ár-érték arányban, figyelembe véve, hogy nagy a kert, minél hatékonyabban tudjuk a lemosó permetezést vagy egyéb rovarölő, gombaölő permetezést elvégezni? Mutatjuk!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. május 28.