Fafúró sablon, fatipliző sablon

Mindig csak abban az esetben tudunk minőségi munkát végezni, ha a megfelelő eszköz van a kezünkben. Így van ez a facsapozási munkálatok elvégzése során is. Aki egy kicsit is szeret barkácsolni, egy fatipliző, fúró sablon segítségével, nagyon könnyen és egyszerűen el tudja végezni azokat a feladatokat, ami akár álmai bútorainak a megvalósításához szükségesek. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 26 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Termék státusza
Szűrés és rendezés
32 termék
32 termék

Mit jelent a facsapozás?

Ez a leggyakoribb fakötési technika. Pozícionált lyukakat készítünk és beleragasztjuk a fatiplit. Az összeszerelés menetét jócskán leegyszerűsíti, ha megfelelő eszközt választunk a lyukfúráshoz. Gondolunk itt facsapozó és fatipliző sablonra, amit nálunk megfizethető áron szerezhet be. A bükkfa fontos szerepet tölt be a gyártásnál, hiszen ebből készülnek a fatiplik.

Hosszanti barázdákkal vannak ellátva, ami azért jó, mert van hely a ragasztónak is mellette, valamint jobban idomulnak ezáltal a furat méretéhez, így jobb tartást eredményeznek. Már egy kisebb mérési hiba is óriási károkat okozhat a munkálandó felületeken. Ha a mérések és a jelölések nem pontosak, akkor az egész bútor, amit szeretnénk tökéletesen elkészíteni, nem fogja tudni ellátni a kívánt funkcióját. Ezért érdemes minden olyan eszközt beszerezni webáruházunkban, ami segít Önnek abban, hogy ne végezzen felesleges és eredménytelen munkát, hanem zökkenőmentesen tudja a kitűzött célt elérni. Facsapozáshoz a legjobb, ha használunk valamilyen fúrósablont!

 

Fúró, tipliző sablon segítségével könnyebb a munka

Termékkínálatunk között megtalálja a Wolfcraft Mester facsapozót, melynek nagyon egyszerű a használata. Ha soha nem volt dolga tiplizéssel kapcsolatos munkával, akkor is fogja tudni használni. Ez az eszköz, anyagvastagságtól függően 6, 8,10 mm átmérőjű tiplik megfelelő pozicionálását teszik lehetővé, másodpercek leforgása alatt. A kívánt méretet is könnyen be lehet állítani rajta, az élettartama hosszú és a megvezetés is nagyon precíz.

Talán készletben legjobb megvásárolni egy facsapozót, amit nálunk szintén be tud szerezni. Előnye, hogy jelölés és mérés nélkül is univerzálisan bármelyik kötés kialakítására képes, például sarokkötésre, T-kötésre és toldókötésre egyaránt. Amire oda kell figyelni, hogy a bútorlapok élei, egy vonalban legyenek. A készlet tartalmaz egy 2 részes tiplizősablont, egy fafúrót, egy mélységütközőt és 40 darab fatiplit. A Wolfcraft remek facsapozólécet alkotott meg, amivel gyerekjáték a tiplifurat-készítés.

Bátran ajánljuk Önnek a Wolfcraft Undercover Jig szettet, ami kiválóan alkalmasak a rejtett csavaros kötés létrehozására. Nagyon egyszerű a használata, leginkább azoknál az anyagoknál használható jól, ahol utólagos felületkezelés történik összeállítás után. Ezzel párhuzamosan a Wolfcraft Mester facsapozó készlet kofferben is az a termék, amivel garantáltan meg lesz elégedve, hiszen minden benne van, ami egy tiplizési művelethez szükséges.

A Wolfcraft Tipliző szettje, azért jó választás, mert mindent egyben tud beszerezni. Különböző méretezés közül választhat webáruházunkban. Tartalmuk egy darab központosított fúrószár, egy darab extra ütköző fúrószárhoz, négy darab tiplijelölő és huszonkét darab facsap. Termékkínálatunk között található a Yato Tipliző készlet, különböző méretezésben. A Yato egyébként egy kiváló minőség, amit mi is szívesen használunk.Láthatatlan és erős fakötések bemutatása, amikhez jól jöhet egy fafúró sablon

Tiplizés

A legnépszerűbb tiplik az egyszerű kerek fatiplik. Ennek nagyon szerény oka van, mégpedig az, hogy a gyártásuk hétköznapi és a használata sem igényel különösebb szaktudást. Jó, ha van kéznél egy fúrógép és egy megfelelő fafúró, meg persze fúró sablon. Jobb esetben minden megtalálható a műhelyben, így akár azonnal megkezdheti a munkálatokat. Ami elengedhetetlen feltétele a kifogástalan eredménynek, az egy fatipliző készülék. Ha Önnek ez is birtokában van, akkor asztalosipari minőségben elkezdheti gyártani a stílusos bútorokat.


Lamellázás

Leginkább az asztalosok körében népszerű a lamellázó facsapozó használata. Az ovális formájú keksz-lemez egyik előnye a facsappal szemben, hogy ebben az esetben nem csak 90 és 180o – os kötést hozhatunk létre, hanem igazából bármilyen szögű csapolást.


Fecskefarok marás, csapozás

Azt lehet mondani, hogy talán ez a legnehezebb csapozás, de emelett a legszebbnek és a legdekoratívabbnak mondható. Ebben az esetben nem lehet azt mondani, hogy nem igényel szaktudást, mert nagyon fontos a kézügyesség és a gyakorlat. Szerencsére ma már léteznek sablonok, melyek segítséget nyújtanak számunkra, de használatuk mellett, akkor is szükség lesz egy felsőmaróra is.

 

Jó, ha észben tartjuk, avagy mire figyeljünk tipliző sablon közben?

A fatipli legyen 2-3 mm-rel rövidebb, mint a két lyuk együttes hossza. Ez azért fontos, hogy a ragasztó száradásához, ezáltal hagyunk egy kis helyet. Igyekezzünk mindig merőlegesen fúrni. Ügyelni kell arra, hogy nem szabad mélyebbre fúrni, az adott mélységnél, mert a fatipli ha elcsúszik a másik oldalra, akkor nem lesz elég erős a kötés. A sarok L és T-kötéseknél a fatiplinek fúrt lyuk hosszúsága, maximum kétharmad bútorlap vastagság legyen.

Reméljük hasznos információkkal tudtunk Önnek szolgálni a termékekkel és a munkafolyamatokkal kapcsolatban, de ha mégis kérdése lenne, vagy a vásárlással kapcsolatban szeretne bővebb információkhoz jutni, keressen fel minket és munkatársaink a legjobb tudásuk szerint próbálnak a kérdésekre válaszolni.

 

Fatipliző, fafúró sablon vásárlásához gyakori kérdések és válaszok

Hogyan kell helyesen csinálni a fatiplizést?

Először bele kell helyezni a fatiplinek kifúrt furatokba a furat átjelölőket, ezután illesszük össze a két munkadarabot. Válasszuk ki a facsap átmérőjének megfelelő fafúrót. Erősítsük a fúróra a mélységhatároló gyűrűt, majd a felületre merőlegesen fúrjunk. Érdemes kerülni az oldalirányú nyomást. Amiatt, hogy a forgácsot a fúró kihozza, mozgassuk ki és be a fúrónkat. A fatiplizés során mindig a frontoldalra kell beragasztani a fatiplit. Ezután ragasztózzuk be a lyukat és illesszük össze. A facsapolás kötésnek köszönhetően, öntartó lesz. Utolsó lépésként fektessük lapra az összeszerelésnél a munkadarabot, tehát az oldalára fektetve száradjon.

Belefér-e néhány milliméteres elcsúszás tiplizés során?

Néhány milliméteres csúszás vagy kismértékű dőlés miatt a lapok pontos illesztése sokszor lehetetlen feladat. Ezért igyekezzünk mindig precízen és pontosan dolgozni.

Lehet-e külön eszközt vásárolni a rejtett csavarkötéshez?

Igen lehet, többféle erre alkalmas eszközt tud beszerezni, ilyen például a Wolfcraft Undercover Jig csavarhúzókészlete is.