Földfúró tartozék

A földfúró tartozékok megléte szükségszerű, mikor az ember földfúróval áll neki cölöpök, facsemeték helyének kialakításához. A szakemberek előszeretettel használják, jelentősen megkönnyíti az építőipari, erdészeti, épületasztalosi, ácsmunkákat. Manapság az elérhető árfekvésük és a gödör, lyuk kiásások jelentős egyszerűsítése, gyorsítása miatt lakossági felhasználásuk is egyre jobban teret nyer. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
4 690 Ft - 102 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
35 termék
35 termék

Földfúrók, talajfúrók és tartozékok

A földfúrók a megfelelő tartozékokkal igazán hatékony segítőtársai a szakembereknek és a háztartásoknak egyaránt. A ház körül leginkább a facsemeték, tuják ültetésénél használják, hiszen sokkal egyszerűbben elkészülhet a helyük, mintha ásót használnánk. Kevésbé megerőltető és szabályos lyukak, vájatok kifúrását teszi lehetővé. Egyszerűbb sort követni is egy lyukfúró segítségével, akár több lyukat is párhuzamosan gyerekjáték elkészíteni. A nehézség abban lehet, hogy a földfúrót a talajra merőlegesen tartani erős kezeket és körültekintést igényel. Mindemellett ugyanakkor néhány csavarás és elkészült a tuják, rózsabokrok, kerti dísznövények helye pillanatok alatt. Figyelembe kell venni, hogy a fúró kiemelése közben a furat oldalai minimálisan tágulnak.

Oszlopállításhoz kiválóan alkalmazhatók a földfúrók, a különböző méretű fúrószárak, fúrófejek használata pedig meglehetősen univerzálissá teszi.  Webáruházunkban többféle méretű fúrószárakat, csörlőket, talajfúró vágóéleket, fúróhegyeket, bővíthető fúrószárakat rendelhet nagyszerű árakon, kényelmesen, házhozszállítással!

 

Földfúró tartozék

 

A benzines földfúrók felhasználási lehetőségei a megfelelő tartozékoktól nagyban függenek

A benzines földfúrók bárhol használhatók, még ott is, ahol nincs áramvételezési lehetőség. Ez egy igazán nagy előny, hiszen bármilyen építkezésen, erdős területen, hétvégi háznál, hobbikertben könnyedén kialakítható a kívánt lyuk, vájat. Talán kevesen gondolnak első körben rá, de egy – megfelelő tartozékokkal szerelt – benzines földfúrót bátran használhat horgászat esetén is, ha a tó jegét szeretné átfúrni. A lyukak átmérője a fúrószár megválasztásával optimalizálható. Figyelni kell, hogy a gyártó által előírt maximális méretnél nagyobbal ne használja, mert balesetveszélyes lehet, és a gép is sérülhet!

Ezek a benzines gödörfúró gépek kétütemű robbanó motorral rendelkeznek, ami a belső égésű motorok egyik fajtája, a négyüteműtől eltérően egy főtengely mozdulat alatt hajtja végre ciklusát. Két irányban indíthatók és üzemben tarthatók, minden fordulatra esik egy munkaütem.

Az üzemanyagot mindig kenő olajjal kell keverni, ez minden típusnál részletesen le van írva. Ezek betartása nagyon fontos, különben megnő a meghibásodás veszélye. Ahová a lyukat, gödröt, vájatot szeretné kivitelezni, a földre merőlegesen és stabilan tartsa a talajfúró gépet és miután elérte a kívánt mélységet egyszerűen leállítja és kiemeli.

Földfúró tartozékok a Profibarkácson

Webáruházunkban az alábbi földfúró tartozékokat rendelheti meg igény szerint több, mint 15 tartozékból kiválasztva:

  • Media Line fúrószár 100 mm*0,8 m
  • Media Line bővítőszár – toldóelem 50 cm földfúróhoz
  • Eurokomax fúrószár ipari talajfúróhoz 200 mm*1 m
  • Eurokomax fúrófej, kétélű kezdőtag ipari talajfúróhoz 130 mm, 200mm, 250 mm

·         Eurokomax fúrószár ipari talajfúróhoz 130mmx1m

·         Eurokomax fúrószár ipari talajfúróhoz 250mmx1m

·         Eurokomax kardán komplett (ipari talajfúró)

·         Eurokomax bővítő fúrószár vízszintes talajfúróhoz, 300mm

·         Eurokomax függőleges fúrószár fúróhegy

·         Eurokomax függőleges fúrószár 100mmx0,8m

·         Eurokomax talajfúró vágóél 100mm (függőleges fúróhoz)

·         Eurokomax csörlő ipari talajfúróhoz

·         Graphite fúrószár földfúróhoz m14, 120 x 600 mm

·         Graphite fúrószár földfúróhoz m14, 80 x 600 mm

 

Hogyan válasszon földfúró tartozékot ?

 

Két nagyon fontos tényezőt kell figyelembe venni, amikor gödörfúróhoz tartozékot keres.

 

1.  Az egyik, hogy milyen géphez van szükség a kiegészítőre, a kiegészítő és a gép kompatibilis -e egy mással, a gyártó által megadott méret/paraméter tartományon belül van-e a kiegészítő.

2. A másik eldöntendő kérdés, hogy pontosan mire használná a földfúró gépét. Készíthet velük ültetőgödröket, kerítésoszlopok helyét, de magaslesek, erdei kisházak cölöpeinek a helyei is kialakíthatóak velük. A településfejlesztések során megkerülhetetlenek a rögzített padok, a szigorú biztonsági követelményekkel megépülő játszóterek kivitelezésénél. Halászok is használhatják megfelelő fejjel lékfúrásra. Sokféle nagyságú, mélységű lyuk készülhet velük, hiszen cserélhető és/vagy toldható fúrószárakat is használhat tartozékként a földfúrójához.

 

Földfúró tartozékait, talajfúróit rendelje a Profibarkácstól!

 Webáruházunk óriási kínálattal áll a vásárlók rendelkezésére, bármilyen kerti szerszám, kerti gép kategóriában, ideértve a földfúrókat és tartozékaikat is! A legnagyobb márkák legjobb minőségű eszközei, gépei képviseltetik magukat, hogy vásárlóiknak garantálhassuk a hosszútávú elégedettség érzését.

 

Egy - egy gödör kiásását akár ásóval is végezheti, de kevésbé fárasztó, sokkal gyorsabb, pontosabb munkát végezhet földfúrókkal és megfelelő tartozékokkal! Akár kivitelezőként van szüksége gödörfúráshoz tartozékokra, akár kert rendezéséhez, érdemes többféle, jó minőségű tartozékkal felszerelni gépét, hogy minél univerzálisabban használhassa, az előnyeit maximálisan élvezhesse!

 

Gyakori kérdések a földfúró tartozékokkal kapcsolatban

 

Az Eurokomax 200 mm*1 méteres fúrószára milyen súlyú?

8,5 kg.

A Graphite földfúró fúrószáraik milyen menettel rendelkeznek?

M14.I

Kertépítésnél van előnye a földfúrók és tartozékok használatának?

Több előnye is van, sokkal gyorsabban ki lehet alakítani az ültetőgödröket, akár nagyobbat is, hogy nagyobb gyökérzóna kialakulását biztosíthassa. Ez esetben a földlabdán kívül jó minőségű föld, szervestrágya, tőzeg is kerülhet a gödörbe. Mindez talajfúró géppel és hatékony tartozékokkal gyerekjáték.