Kategóriák
  Kategóriák
  Hírlevél
  TOP termékek
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Fizetési megoldás
  Vásárlóink mondták

  Termékajánló

  Burkolatszintező, csempekereszt

  Főkategória >Kéziszerszám >Burkoló szerszám >Burkolatszintező, csempekereszt

  A burkolatszintezők és a csempekeresztek a hidegburkoló szakemberek jó barátai, de elhagyhatatlan kellékei az otthoni barkácsolók által végzett burkolási munkáknak is. Nem könnyű teljesen egyenes, sima felületet kialakítani a burkolás során, nem beszélve a lapok egymástól való távolságára. Nem szabad csak a szemünkre hagyatkozni, használni kell a csempekereszteket, fugakereszteket. A burkolatszintezőkkel pedig hibátlan sík burkolat készíthető. 


  12 termék
  Lapszintező


  Miért van szükség csempekeresztre, fugakeresztre?

  A csempekeresztek segítenek a burkolólapok közötti megfelelő és egyforma távolság megtartásában. Könnyen elhelyezhetőek, nem csúszkálnak és a ragasztó megszáradása után egyszerűen eltávolíthatóak.  Ha nem használunk fugakeresztet burkolásnál, a fugák mérete nem lesz tökéletesen egyforma, ez a látvány jelentősen rontja a végeredményt. A fuga elválasztja az egyes lapokat egymástól, ezzel hangsúlyozva a csempe méretét, formáját és a lerakás mintáját.

  A fugának fontos szerepe van abban is, hogy a burkolólapok gyártása során elkerülhetetlen minimális méretkülönbségeket segítsen kiegyenlíteni. A fuga színével kiemelhetjük vagy egységessé tehetjük a felületet.

  Az esztétikai funkció mellett a fuga fő feladata a hőmérséklet ingadozás miatti feszültségek, páratartalom változásából adódó méretkülönbségek kiegyenlítése.

  Egyes kerámiáknál feltétlenül szükség van a fugákra a páralecsapódás elkerülése érdekében, mert a mázas felületeken át a pára nem tud távozni.

   

  Felújítási  munkálatoknál nem csak szakembereknek, hanem hanem a felújításra maguk vállalkozóknak is jól jöhet például egy betoncsiszoló, falcsiszoló.

  Csempekereszt fajtái

  • fugakeresztek
  • hézagoló fugaék
  • hézagoló keresztek
  • hézagoló keresztek T formában
  • körmerevített hézagoló keresztek

  A különféle vastagságú, csempekeresztek, fugaékek, hézagolók segítenek a csempéket egymástól egyenlő távolságban felragasztani. Van olyan fugakereszt, amelyet a csemperagasztóba kell nyomni a csempék sarkainál, és nem kell eltávolítani, hanem be lehet vonni fugázó anyaggal. Más típusokat a ragasz­tó száradását követően el kell távolítani.

  Miért hasznos a burkolatszintező, csempeszintező?

  Ha teljesen sima, egyenletes felületet szeretnénk a burkolás végén kapni, szükség van valamilyen burkolatszintezőt használni. Ez az eszköz a burkolólapok egymáshoz illesztésekor segítséget nyújt a lapok sík felületének beállításában, a nagyobb méretű lapok gyorsabban is elhelyezhetők a használatával. A különböző síkbeli eltérések a burkolatszintezővel kiigazíthatók a megfelelő síkra. A szint problémák felléphetnek gyártási görbeség, csavarodás formájában, a ragasztó száradás közbeni zsugorodása folytán. A burkolandó felületet viszont minden esetben alaposan elő kell készíteni, hogy teljesen sima legyen.

  Burkolatszintező, lapszintező típusai

  • nagy ékes
  • kis ékes
  • csavaros talpas
  • száras (talpas)

   

  A lapszintezők vagy burkolatszintezők kiválasztása során vegye figyelembe a burkoló lap vastagságát, méretét, a burkolandó felületet. Mindegyik típushoz más az ajánlás, de igazából mindegy melyiket választja, a legfontosabb, hogy használja a burkolásnál azt, amelyikkel kényelmesen és gyorsan tud dolgozni.

  Ma már léteznek olyan lapszintezők, melyek különböző fugavastagsághoz alkalmas szárral vagy talpelemmel vannak felszerelve, ezek nem csak a síkfelületet, de a pontos fuga távolságot is képesek biztosítani.

  A nagyobb méretű burkoló lapokhoz, az ékes típusú lapszintezők a leginkább beváltak. Ahogy nő a burkoló lap mérete, amivel dolgozunk, úgy kell növelni az alkalmazott burkolatszintezők számát is oldalanként.

  Hidegburkoláshoz szüksége lesz csempevágóra is, a Profibarkácson ezekből is bőven van választék!

   

  Burkolatszintező rendszer használata

  Az előzetesen előkészített felületre felvisszük a csemperagasztót fogazott glettvassal, ezután lerakjuk az első csempét.

  A lapok méretétől függően megfelelő számú lapszintezőt helyezünk a burkolat alá úgy, hogy a talpak egyenlő távolságra legyenek egymástól. Ezután letehetjük a következő lapot, amelyet szorosan a másik mellé helyezünk, ha kell, egy gumikalapáccsal igazíthatunk még a lapok helyzetén.

  Ezután a lapszintező talpak nyílásaiba helyezzük a lapszintező ékeket. Ezután kell, hogy elővegyük a lapszintező fogót, amelyet beállítunk és végig megyünk vele a lehelyezett talpakon. Fontos, hogy a lapszintező fogót ne állítgassuk el a művelet közben, különben egyenetlenséget produkálunk.

  Ha az összes talppal és a lapok lehelyezésével is végeztünk, akkor meg kell várnunk a szilárdulási időt, amely átlagosan 24 óra. Ezután következhet az ékek kiszedése, a perforált talpak miatt a folyamat nem nehéz, csak oldalirányból kell megütni a talpakat, így könnyen leválnak. Ha jól dolgoztunk, tökéletes sima, egyenletes felületet kapunk.

  Burkolatszintezők, csempekeresztek, csempehézagolók a Profibarkácson

  Webáruházunkban több gyártó csempekeresztje is megvásárolható, akár körmerevítéssel, akár T forma kialakítással, tetszés szerint. Átlagosan 30,100,200 db-os kiszerelésben juthat hozzájuk.

  • Proline csempehézagoló fugaékek 40-100 db-os csomagban
  • Vorel fugakeresztek többféle méretben 30-200 db-os csomagokban
  • Topex csempeékek 50-100 db-os csomagban
  • Topex hézagoló keresztek többféle méretben 100-150-200 db-os kiszerelésben
  • Topex hézagoló keresztek T forma, többféle méretben, 30-50-100 db-os kiszerelésben
  • Topex hézagoló keresztek körmerevítéssel, többféle méretben 30-100 db-os kiszerelésben

   

  Burkolatszintező kínálatunkban is megtalálja azt a típust, mellyel a legkényelmesebben tud dolgozni, amit a legjobban kedvel. Forgalmazunk lapszintező talpakat (Neo, Topex, Vorel, Festa), szintező készleteket (Vorel, Neo), csavaros csempeszintezőt az Extoltól, de ezeken kívül még csempeszintező fogókat is talál kínálatunkban.

  Többet szeretne tudni a burkolatszintezőkről, fugakeresztekről?

   

  Napi szinten burkolok, melyik szintező készlet éri meg legjobban?

  A Vorel 400 részes készlete a 100 részeshez képest jobban megéri, 100 db többször használható éket és 300 db talpat tartalmaz.

  A fugakereszt jobb, vagy a fugaék?

  Mindkettő azonos célt szolgál, a csempék közötti egyforma távolság elérését. Szakembere válogatja, hogy melyikkel könnyebb dolgoznia, melyiket szereti.

  Felület szélére megfelelő a fugakereszt?

  A felület szélére nem a legjobb választás a hagyományos fuga kereszt, mert sok feleslegesen lelógó láb keletkezik rajta. Ezeken a helyeken a T alakú fugakeresztek alkalmazása előnyösebb.