H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Csaptelep

A csaptelepek nélkülözhetetlenek a konyhák, fürdőszobák, kézmosók, műhelyek, garázsok kézmosói, mosdói számára. Óriási választék van belőlük, az egészen olcsó típusoktól akár az extrákra képes csaptelepekig számos opció áll rendelkezésre. A Profibarkácson több, mint 60 féle csaptelepet kínálunk vásárlóinknak, hogy minden helyiségbe, minden funkcióhoz megtalálják a legjobbat! A csaptelepeken kívül akár lefolyókat vagy zuhanyfejeket is rendelhet szuper áron, házhozszállítással.


62termék 136
62termék 136

A csaptelep kiválasztása

A csaptelep kiválasztása előtt meg kell határozni, hová fog kerülni a csaptelep. Minden felhasználási igényhez más-más kialakítású darabok vannak. Általánosságban az alábbi típusok közül választhat:

 • kádtöltő csaptelep
 • bide csaptelep
 • zuhany csaptelep
 • fürdőszobai/mosdó csaptelep
 • konyhai/mosogató csaptelep

Milyen a jó csaptelep?

A csaptelepek esetén (is) nagyon fontos, hogy ellenőrzött, bevizsgált legyen. Ne vásároljon csaptelepet ismeretlen, kétes helyről, hiszen egy csaptelepből káros anyagok is kioldódhatnak, ha nem megfelelő anyagokból vagy nem megfelelő gyártási technológiával készültek. A Profibarkácson csak engedélyezett kereskedelmi forgalomban lévő csaptelepeket kínálunk vásárlóinknak. 

Csaptelep szerelés segédanyagokat is kínálunk vásárlóinknak!

 

csaptelep

A csaptelepekkel kapcsolatos elvárások:

 • legyen esztétikus, funkcionális, kézreálló
 • legyen praktikus, képes legyen ellátni az elvárt funkciókat, de ne akadályozzon semmiben
 • ergonomikus: álljon kézre, legyen könnyen szabályozható
 • gazdaságos: a takarékosabb csaptelepek nem rontanak az élményen a víz felhasználás során, mégis kevesebb víz folyik el, ha ilyet használ. Amikor a csaptelep működése során levegőbuborékokat kever a vízhez, ezzel nem romlik a vízsugár erőssége, de mégis kevesebb víz fogy, miközben a víz selymesebb érzést biztosít.
 • ne legyen hangos: a nem megfelelő kialakítás miatt egyes csaptelepek zajosak lehetnek, ez zavaró lehet egyes helyzetekben korán reggel vagy késő este.
 • illeszkedjen a fürdőszoba, konyha, mosdó többi szerelvényéhez stílusában, színében
 • legyen komfortos a használata, azon túl, hogy kézre áll, jól állítsa a hőmérsékletet, ne kelljen félni, hogy az ember leforrázza magát

Csaptelepek anyaga, színe, kialakítása

Ha a csaptelepet mosogatóhoz használja, a mosogatómedence kiválasztása után érdemes a csapot is megválasztani. A színét, anyagát, kinézetét össze lehet hangolni ezáltal. A klasszikus nemesacél medencéhez a rozsdamentes acél csap a legjobb választás. A mosogatómedencékhez illeszkedve megtalálhatók a kerámia-króm, gránit vagy gránit-króm típusok is.

A vízsugár szabályozó nagyon hasznos, mosogatásnál jelentősen könnyebb a munka, hiszen szélesebb lehet a vízelosztás.  Napjainkban elterjedtek az egykaros csapok, melyek előnye, hogy egy mozdulattal nyitható a víz, beállítható a hőmérséklet és a vízsugár erőssége, és még 2 kéz sem szükséges hozzá!

Mosogató csaptelepek esetén figyeljen arra, hogy a választandó csaptelep alatt elférjenek edények is, vagy könnyen tölthető legyen a mosogatómedence, hiszen a mindennapokban ez egy fontos szempont!

Tipp: Felújítaná a fürdőszobáját? Csempevágóink között biztosan megtalálja a legmegfelelőbbet.

Fürdőszobai csaptelepek

A fürdőszobában is nagyon fontos az esztétikum, a kiváló minőség és a kényelmes kezelés, a komfortos funkciók. A fürdőszobába választhat mosdóra szerelt álló csapot, falra szerelt csaptelepet, egykaros keverő csaptelepet de akár a hagyományos kétgombos csaptelepet is. Vannak, akik a kád-mosdó csaptelep mellett voksolnak, mert ezekkel a kád és a mosdó is tölthető szükség szerint. A bidé csaptelepek pedig nevükből is látva bidékhez lettek kialakítva.

A csaptelepek élettartama növelhető, ha a csap elé a sarokszelepre szennyszűrőt tesz fel, így esetleges nagyobb darabok (pl. vízhálózatból rozsdadarab) nem károsíthatják a belső szerkezetét a csapnak.

A csaptelepek kényelmi funkciói

A csaptelepek a komfort növelés érdekében lehetnek:

 • vízkőmentes kivitelezésűek: az alap csaptelepek esetén a kifolyónál található perlátok vízkövesedhetnek, ekkor a víz csapkodva, nem jó irányba folyik ki. Ma már léteznek olyan csaptelepek is, ahol a perlátor gumival van ellátva, melyről egy könnyed kézmozdulattal eltávolítható a vízkőlerakódás
 • bajonettzárasok: a lengőkar kiemelhető, kinyitható az ablak pl. szellőztetéshez
 • kihúzható zuhanyfejesek: növeli a csaptelep hatótávolságát, feltölthető vízzel könnyedén egy nagy edény vagy bármi, ahová víz kell és elér a zuhanyfej

Yato Gastro fali kézmosó a csaptelepek között

Ha eszközök, edények mosására van szüksége csaptelepre, webáruházunkból megrendelheti a Yato nagyszerű, átgondolt fali kézmosóját térdkapcsolóval, csapteleppel. Nagyszerű kivitelezés, megállja a helyét akár üzemi konyhában, műhelyben, állattartó telepeken, akár szerelőműhelyben, mezőgazdasági funkciójú épületekben történő felhasználásnál is. Rozsdamentes acél, egy kézzel irányítható hőfokszobályozással. A szett magában foglalja a mosogatómedencét és a csaptelepet egyaránt, ráadásul egy praktikus hátfallal rendelkezik, akkor sem kell tartani a szennyeződéstől, ha nincs lecsempézve a fal, ahová szereli. A hátfal egyszerű tisztíthatóságot biztosít, akárcsak a rozsdamentes medence és csap.

Csaptelepek házhozszállítással a Profibarkácstól

A Profibarkácsról több, mint 60 féle kiváló minőségű, esztétikus és akár funkciókban bővelkedő csaptelepek közül választhat a neves Fala, Balletto, Yato gyártóktól. Mindegyik csaptelep ellenőrzött, engedéllyel rendelkező termék, nem kell tartania attól, hogy nem kívánatos szennyeződések oldódnak ki használat közben.

A Profibarkácson nem csak barkácseszközöket, gépeket, szerszámokat vásárolhat, de vizes blokkjait, helyiségeit is felszerelheti csaptelepekkel, zuhanyfejekkel, zuhanypanelekkel, lefolyókkal és egyéb szükséges tartozékokkal, szerelvényekkel.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni! Csupán néhány perc, mégis szuper kedvezményekben részesülhet következő vásárlása alkalmával. Ha szívesen olvasna barkács, kert, háztartás témában érdekes és információdús tartalmakat, kövesse nyomon a Profibarkács blogját!

 

 

Gyakori kérdések a csaptelepekkel kapcsolatban

 

A víztakarékos csaptelepekből kevésbé erős a kifolyó vízsugár?

Nem, a modern, víztakarékos csaptelepek vízsugara kiváló erősségű, a vizet oxigénnel dúsítják, ezzel biztosítva a takarékossági funkciót.

A csaptelepek szűrője mire való?

Megakadályozza, hogy a csaptelepbe nagyobb szennyeződések bekerüljenek.

Van olyan csaptelepük, amelyik kerámia nyitóval rendelkezik?

Igen, például a FALA mosogató csaptelep retro bronze 4 típus.

Szűrés
Ár
 (Ft)
8 290 Ft - 100 190 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!