H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Csaptelep

A csaptelepek nélkülözhetetlenek a konyhák, fürdőszobák, kézmosók, műhelyek, garázsok kézmosói, mosdói számára. Óriási választék van belőlük, az egészen olcsó típusoktól akár az extrákra képes csaptelepekig számos opció áll rendelkezésre. A Profibarkácson több, mint 60 féle csaptelepet kínálunk vásárlóinknak, hogy minden helyiségbe, minden funkcióhoz megtalálják a legjobbat! A csaptelepeken kívül akár lefolyókat vagy zuhanyfejeket is rendelhet szuper áron, házhozszállítással.

Olvasd el a Milyen csaptelepet válasszak >> című bejegyzésünk!


82termék 136
82termék 136

A csaptelep kiválasztása

A csaptelep kiválasztása előtt meg kell határozni, hová fog kerülni a csaptelep. Minden felhasználási igényhez más-más kialakítású darabok vannak. Általánosságban az alábbi típusok közül választhat:

 • kádtöltő csaptelep
 • bide csaptelep
 • zuhany csaptelep
 • fürdőszobai/mosdó csaptelep
 • konyhai/mosogató csaptelep

Milyen a jó csaptelep?

A csaptelepek esetén (is) nagyon fontos, hogy ellenőrzött, bevizsgált legyen. Ne vásároljon csaptelepet ismeretlen, kétes helyről, hiszen egy csaptelepből káros anyagok is kioldódhatnak, ha nem megfelelő anyagokból vagy nem megfelelő gyártási technológiával készültek. A Profibarkácson csak engedélyezett kereskedelmi forgalomban lévő csaptelepeket kínálunk vásárlóinknak. 

Csaptelep szerelés segédanyagokat is kínálunk vásárlóinknak!

 

csaptelep

A csaptelepekkel kapcsolatos elvárások:

 • legyen esztétikus, funkcionális, kézreálló
 • legyen praktikus, képes legyen ellátni az elvárt funkciókat, de ne akadályozzon semmiben
 • ergonomikus: álljon kézre, legyen könnyen szabályozható
 • gazdaságos: a takarékosabb csaptelepek nem rontanak az élményen a víz felhasználás során, mégis kevesebb víz folyik el, ha ilyet használ. Amikor a csaptelep működése során levegőbuborékokat kever a vízhez, ezzel nem romlik a vízsugár erőssége, de mégis kevesebb víz fogy, miközben a víz selymesebb érzést biztosít.
 • ne legyen hangos: a nem megfelelő kialakítás miatt egyes csaptelepek zajosak lehetnek, ez zavaró lehet egyes helyzetekben korán reggel vagy késő este.
 • illeszkedjen a fürdőszoba, konyha, mosdó többi szerelvényéhez stílusában, színében
 • legyen komfortos a használata, azon túl, hogy kézre áll, jól állítsa a hőmérsékletet, ne kelljen félni, hogy az ember leforrázza magát

Csaptelepek anyaga, színe, kialakítása

Ha a csaptelepet mosogatóhoz használja, a mosogatómedence kiválasztása után érdemes a csapot is megválasztani. A színét, anyagát, kinézetét össze lehet hangolni ezáltal. A klasszikus nemesacél medencéhez a rozsdamentes acél csap a legjobb választás. A mosogatómedencékhez illeszkedve megtalálhatók a kerámia-króm, gránit vagy gránit-króm típusok is.

A vízsugár szabályozó nagyon hasznos, mosogatásnál jelentősen könnyebb a munka, hiszen szélesebb lehet a vízelosztás.  Napjainkban elterjedtek az egykaros csapok, melyek előnye, hogy egy mozdulattal nyitható a víz, beállítható a hőmérséklet és a vízsugár erőssége, és még 2 kéz sem szükséges hozzá!

Mosogató csaptelepek esetén figyeljen arra, hogy a választandó csaptelep alatt elférjenek edények is, vagy könnyen tölthető legyen a mosogatómedence, hiszen a mindennapokban ez egy fontos szempont!

Tipp: Felújítaná a fürdőszobáját? Csempevágóink között biztosan megtalálja a legmegfelelőbbet.

Fürdőszobai csaptelepek

A fürdőszobában is nagyon fontos az esztétikum, a kiváló minőség és a kényelmes kezelés, a komfortos funkciók. A fürdőszobába választhat mosdóra szerelt álló csapot, falra szerelt csaptelepet, egykaros keverő csaptelepet de akár a hagyományos kétgombos csaptelepet is. Vannak, akik a kád-mosdó csaptelep mellett voksolnak, mert ezekkel a kád és a mosdó is tölthető szükség szerint. A bidé csaptelepek pedig nevükből is látva bidékhez lettek kialakítva.

A csaptelepek élettartama növelhető, ha a csap elé a sarokszelepre szennyszűrőt tesz fel, így esetleges nagyobb darabok (pl. vízhálózatból rozsdadarab) nem károsíthatják a belső szerkezetét a csapnak.

A csaptelepek kényelmi funkciói

A csaptelepek a komfort növelés érdekében lehetnek:

 • vízkőmentes kivitelezésűek: az alap csaptelepek esetén a kifolyónál található perlátok vízkövesedhetnek, ekkor a víz csapkodva, nem jó irányba folyik ki. Ma már léteznek olyan csaptelepek is, ahol a perlátor gumival van ellátva, melyről egy könnyed kézmozdulattal eltávolítható a vízkőlerakódás
 • bajonettzárasok: a lengőkar kiemelhető, kinyitható az ablak pl. szellőztetéshez
 • kihúzható zuhanyfejesek: növeli a csaptelep hatótávolságát, feltölthető vízzel könnyedén egy nagy edény vagy bármi, ahová víz kell és elér a zuhanyfej

Yato Gastro fali kézmosó a csaptelepek között

Ha eszközök, edények mosására van szüksége csaptelepre, webáruházunkból megrendelheti a Yato nagyszerű, átgondolt fali kézmosóját térdkapcsolóval, csapteleppel. Nagyszerű kivitelezés, megállja a helyét akár üzemi konyhában, műhelyben, állattartó telepeken, akár szerelőműhelyben, mezőgazdasági funkciójú épületekben történő felhasználásnál is. Rozsdamentes acél, egy kézzel irányítható hőfokszobályozással. A szett magában foglalja a mosogatómedencét és a csaptelepet egyaránt, ráadásul egy praktikus hátfallal rendelkezik, akkor sem kell tartani a szennyeződéstől, ha nincs lecsempézve a fal, ahová szereli. A hátfal egyszerű tisztíthatóságot biztosít, akárcsak a rozsdamentes medence és csap.

Milyen szempontok lehetnek még érdekesek csaptelep választásnál?

A technikai feltételek tisztázása után már csak azt kell jól átgondolnunk, hogy milyen stílusú környezetbe kerül a használni kívánt csaptelep. A nélkülözhetetlenségén felül a helyiség dísze is lehet egy jól megválasztott darab. Legyen modern, klasszikus, bohém, avagy vintage a berendezés, ami az életterünket jellemzi, kínálatunkban számtalan lehetőség közül tud mindenki választani.

A színválasztéknak köszönhetően csupán a képzelet szab határt a fantáziánknak. Ha bizonytalanok lennének abban, melyik illik leginkább Önökhöz, munkatársaink készségesen segítenek a helyes döntés meghozásában.

 

Milyen csaptelepet válasszak zuhanyzáshoz?

Itt is ajánlatos átgondolni, milyen a fürdőszoba berendezése és ehhez mérten választani. Amennyiben kádat használunk, célszerűbb csapteleppel kombinált zuhanyfejes verziót telepíteni, amennyiben viszont zuhanyzó kialakítása mellett döntöttünk, esetleg kádhoz rögzített zuhanyfalunk van, akkor a zuhanyoszlop is remek választás lehet. Az egyéni igények egyeztetése is elsődleges, van, aki szeret ácsorogni egy rögzített zuhanyfej alatt, másoknak meg a mozgathatóság a fontos.

Emiatt sem kell aggódni azonban, a rögzített zuhanyoszlophoz is tartozik egy zuhanycső a hozzátartozó fejjel.

 

Fontos szempontok a tudatosság jegyében:

 • legyen víztakarékos – a termosztátos csaptelep például alkalmas a hőmérséklet beállítására, így nem folyik el felesleges sok víz, míg beállítjuk, ami számunkra az ideális.
 • a hosszabb élettartam érdekében ajánlatos a csőrendszerben lévő víz megtisztítása, így elkerülhető, hogy a szennyeződések miatt a csaptelepünk hamarabb tönkremenjen
 • spórolhatunk, ha megfelelő mennyiségű és az adott helyiségbe illő darabot választjuk
 • konyhába nagyon hasznos lehet a flexibilis csaptelep, segítségével a mosogatás, zöldségmosás gyerekjátékká válik
 • megfelelő záródás esetén elkerülhető a vízcsöpögés

 

Csaptelep tisztítása:

 • ne használjunk dörzsölésre alkalmas szivacsokat – ezektől karcossá válik a felület
 • vízkőre speciális vegyszert használjunk, vagy felhigított ecetet
 • ezek kárt okozhatnak a krómozott felületeken, igyekezzünk mást használni a takarítás során
 • egyszerű szappanos vízzel gyönyörű eredményt érhetünk el
 • ne feledkezzünk meg az alkatrészekről sem – a műanyag az egyetlen anyag, ami tisztítás során ecetbe áztatható

Csaptelepek házhozszállítással a Profibarkácstól

A Profibarkácsról több, mint 60 féle kiváló minőségű, esztétikus és akár funkciókban bővelkedő csaptelepek közül választhat a neves Fala, Balletto, Yato gyártóktól. Mindegyik csaptelep ellenőrzött, engedéllyel rendelkező termék, nem kell tartania attól, hogy nem kívánatos szennyeződések oldódnak ki használat közben.

A Profibarkácson nem csak barkácseszközöket, gépeket, szerszámokat vásárolhat, de vizes blokkjait, helyiségeit is felszerelheti csaptelepekkel, zuhanyfejekkel, zuhanypanelekkel, lefolyókkal és egyéb szükséges tartozékokkal, szerelvényekkel.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni! Csupán néhány perc, mégis szuper kedvezményekben részesülhet következő vásárlása alkalmával. Ha szívesen olvasna barkács, kert, háztartás témában érdekes és információdús tartalmakat, kövesse nyomon a Profibarkács blogját!

 

Gyakori kérdések a csaptelepekkel kapcsolatban

 

A víztakarékos csaptelepekből kevésbé erős a kifolyó vízsugár?

Nem, a modern, víztakarékos csaptelepek vízsugara kiváló erősségű, a vizet oxigénnel dúsítják, ezzel biztosítva a takarékossági funkciót.

A csaptelepek szűrője mire való?

Megakadályozza, hogy a csaptelepbe nagyobb szennyeződések bekerüljenek.

Van olyan csaptelepük, amelyik kerámia nyitóval rendelkezik?

Igen, például a FALA mosogató csaptelep retro bronze 4 típus.

Szűrés
Ár
 (Ft)
8 690 Ft - 73 490 Ft
Terméktípus
Márka
Szín
Kivitel
Termékcsalád
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!