H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Elektromos gyomirtó

Egy elektromos gyomírtó, vagy más néven elektromos gyomégető minden évszakban megállja a helyét, hogy növényeink a megfelelő ütemben nőhessenek és díszítsék kertünk, vagy ha zöldség, gyümölcsről van szó minél hamarabb meg érhessen és kerülhessen asztalunkra. Hiszen a gyomok nem csak a tápanyagokat és a vizet vonják meg növényeinktől, de minél tovább hagyjuk, őket figyelmen kívül annál jobban elszaporodnak és annál strapabíróbbak lesznek.


1termék 11
1termék 11

Fontos hogy időről időre foglalkozzunk a kertünkben felbukkanó gyomokkal melyben hatalmas segítség lehet az elektromos gyomírtó. Persze emelet használhatunk gyomláló kézi szerszámokat is, amik szintén megtalálható webshopunkban, de választhatunk más eszközt is ilyen például a kapa is. Ezek azonban természetesen emberi erőt igényelnek, a gép használata jóval kényelmesebb.

 

Gyomírtó módszerek

Gyomírtás kémiai vegyszerekkel

A legtöbb ember, főleg a nagyobb gazdaságokban leginkább vegyszerrel végzi a gyomirtást, másszóval kémiai úton, hiszen sokkal egyszerűbb a gazok kipusztítása és nagyon sokféle vegyszer áll már a gazdák rendelkezésére. Ezek a módszerek azonban sokszor nem a legkörnyezetkímélőbb és egészségesebb megoldások közé tartozik. Ugyanis több természetes gyomirtó is a rendelkezésünkre áll, egyik ilyen ezek közül például az ecet használata. Elsősorban fűkaszával menjünk végig a gyomos területen, és ahol szükségesnek érezzük, oda öntözzünk ki ecetet. Ezt lehet csak 100 százalékban is ecettel, de sokan inkább felhígítják, sőt vannak olyanok, akik természetes mosogatószert is raknak az ecethez, mert így még hatásosabb lesz az oldatunk. Ez a módszer akkor lehet a legjobb, ha nincs sok időnk a gazolásra, és valami extrémen gyors megoldást keresünk kertünk rendbe szedéséhez. Azonban, ha nem értesz hozzá, inkább nem javasoljuk.

Gyomírtás égetéssel (nem gyomégetővel)

Az égetés is teljesen jó módszer lehet a gyomirtáshoz, és csupán elegendő hozzá egy kis lángszóró, ezzel könnyedén távolíthatjuk el a gazokat kertünkből. Viszont nagyon kell figyelnünk, hogy bármilyen fóliához közel ne használjuk, mert könnyen megégethetjük, és ugyan akkor a nyári melegben nem ajánlott a használata sem, mert könnyen okozhatunk vele nagy tüzet. Ha kicsi a sorok közötti távolság, akkor sem a legjobb választás ez a módszer, mert könnyen megégethetjük a növényeinket is, ezzel szemben az udvarunkon, és ahol nehéz lenne kézzel kihúzni a gazokat, ott nagyon hasznos is lehet ez a praktika. Az egyre szigorodó környezetvédelmi normák és persze a tűzveszély miatt ez se javasolt.

Gyomírtás kézzel

Ilyen módszerként a rotációs kapát is érdemes megemlíteni, amely nagyobb területeken szintén kiváló segítség lehet. De sokan választják a már jól megszokott hagyományosnak nevezhető kézzel való gyomírtást, aminek az az előnye csupán, hogy ha jól és csakis jól végezzük el, akkor bizony a gyökerestül távolíthatjuk el kertünkből a gazokat. A hátránya pedig, hogy ha a talajunkat sokszor és gyakran piszkálgatjuk emiatt, akkor bizony könnyedén a felszínre törhetnek azok a magok, amelyek eddig mélyebben voltak, hiszen a gyomok magja csakis akkor jön elő, ha úgy érzi, hogy erre éppen lehetősége nyílik, van olyan is, hogy akár 5-6 évig eltartja magát a föld mélyén, és csak akkor kerül a felszínre, ha háborgatjuk a talajt. Ezért is érdemes mérlegelni, hogy megéri-e kézzel gazolni, vagy inkább az ecetes vagy egyéb vegyszeres módszert alkalmazzunk. 

Persze ezt a módszer könnyedén elvégezhetjük egy kisebb kertben, de nagy gazdaságoknál idő igényes lehet, kivéve elektromos gyomírtót választunk hozzá.

Gyomírtás géppel

A gyomégető gép nevével ellentétben természetesen vegyi anyag és tűz használata nélkül veszi fel a harcot a gyomok ellen, mindössze 600 fokos hőt használ ahhoz, hogy a gyökerétől irtsa ki a kellemetlen növényeket, emelet nemcsak hogy biztonságos, hanem rendkívül környezetbarát módszer is. A fúvókája szivárogtatja a forró gőzt, amit a gyom gyökéréhez kell tartani úgy 10-15 másodpercig, ezután a behatoló hő hatására a gyökérzete néhány nap elteltével automatikusan kiszárad és elpusztul, mindehhez nekünk se hajolgatnunk, se mérgekkel szennyeznünk sem kell földünket, ami veszélyes lehet, ha zöldség, gyümölcs ültetése a cél. A megálmodók két modellben készítették el ezt a nagyszerű elektromos gyomirtó készüléket. A kettő közötti különbség csupán csak az élettartamukban rejlik: míg az egyik körül belül 100 órát bír, addig a másik csupán 75 órát képes bírni. Ha a nagyobb teljesítményűvel számolunk, az ugyebár 100 órán keresztül képes égni, nos ha ezt havonta csak egy órán keresztül használjuk, akkor akár nyolc évig kitart mellettünk ez a gép. tehát nem csupán időt és energiát szabadít fel nekünk ez a csoda szerkezet, de még hasznos befeketés is lehet a jövőre nézve.

A prevenció egyik döntő pontja a jó minőségű vetőmag használata, ha saját magunk gyűjtjük a vetőmagot a következő évre, akkor nagyban kockáztatjuk azt, hogy a gyűjtés során gyommagokat is bele keverhetünk a kívánt növényi magok közé, ezért lehetőség szerint vásároljunk a magokat. Fontos, hogy csak teljesen érett komposztot vagy istállótrágyát használjunk, mert a talaj szerkezetének és tápanyagtartalmának javításához ezek a legjobbak, hiszen az ilyenbe belekerült gyommagvak már elpusztultak. Tehát ha gyomírtásra készülünk sokféle módszer közül válaszhatunk, de talán a leginkább hasznos lehet a megelőzések után, ha kapa, vegyszerek és lángszórók helyet egy biztonságosabb megoldást választunk egy elektromos gyomírtó formájában. Ha bármilyen kérdés merülne, fel vagy csak szeretné, jobban megismerni ezeket az eszközöket munkatársaink készséggel segítenek önnek a felmerülő kérdések megválaszolásában a profibarkacs.hu-n.

Elektromos gyomégető vélemény

Egyöntető vélemény az elektromos gyomégetőről, hogy nagyon meggyorsítja a gyomirtási munkálatokat. Azokat a gyomokat, melyek nem rendelkeznek nagyon mély gyökérzettel, gyorsan és könnyedén kezeli.

Szűrés
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!