Dugókulcs

Minden háztartásnak szüksége van egy jó dugókulcsra. Ez a szerszámok Szent Grálja; hasonló erővel bír, mint Griffendél kardja, Bud Spencer jobb keze, vagy akár Manyi néni vasárnapi húslevese. Legyen bármilyen csavarozással, vagy rögzítéssel járó munka, amit a ház körül, vagy a műhelyedben elvégeznél, biztosan szükséged lesz egy dugókulcsra. Görgess lejjebb, elmondjuk miért!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
180 Ft - 17 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Hossz
Dugókulcs mérete
-
1 - 100
Befogási méret
Dugókulcs típusa
Termék státusza
Szűrés és rendezés
667 termék
667 termék

 

De mi is az a dugókulcs, vagy krova fej? Mire való?

A dugókulcs, vagy krova fej egy szabványméretű, tengelyhez csatlakoztatható kiegészítő, amely többféle méretben, hosszúságban kapható, és számos csavartípushoz használható. Ezenfelül bitfejekhez is csatlakozási lehetőséget biztosít. Ugyanolyan alapszerszám, mint egy csavarhúzó.

Szabványméretű csatlakozási pontja miatt márkától függetlenül lehet egymással használni őket, mivel kompatibilisek egymással. A két leggyakrabban használt dugókulcs-csatlakozó méret a 1/2" (col) és a kisebb 1/4" (col).

A készletekben található még egy 3/8"-os csatlakozófejű racsnis hajtószár, illetve egy 1"-os is, amit ipari célokra használnak. Ezekhez átalakítót is lehet vásárolni, így csatlakoztathatjuk őket más méretben is.

 Dugókulcs

Mivel használhatom együtt a dugókulcsot?

Mivel ez egy speciális csatlakozású szerszám, így meghatározott gépekkel és szerszámokkal tudjuk együtt használni. A racsnis hajtókaron kívül a pneumatikus kerékkulcshoz is lehet csatlakoztatni a hatékony munkavégzés érdekében. Mivel ezek a gépek nagy megterheléssel járó tevékenységet végeznek, ezért a 1/2"-os csatlakozású dugókulcsokat kell hozzá használni.

Csavarbehajtót is tudunk csatlakoztatni hozzá, ehhez egy bitbefogású adapterre lesz szükségünk. Ehhez bőven elég egy 1/4"-os dugókulcs.

 dugókulcs készlet

Mi alapján válasszunk dugókulcsot, krova fejet?

  • CrV jelölésű dugókulcsok: normál terheléssel járó munkafolyamatokhoz ajánljuk, nagyobb megterhelésre nem megfelelőek.
  • molibdénnel vegyített dugókulcsok: pneumatikus gépekhez ajánlottak; általában fekete színűek, a termékleírásban a vegyjele (CrMo) szerepel
  • a valiriumos változat annyival másabb, hogy a csavarodási energiát kevésbé bírja, így a dugókulcs károsodhat a nagy erőkifejtéstől

Ez általános felhasználásra javasolt, iparira célszerű nem ezt választani. Az anyagminőség mindkettőnél kiváló, az általunk forgalmazott gyártók termékei garantáltan nem okoznak csalódást.

 

Milyen típusú dugókulcsok léteznek?

Minden csavartípushoz megtaláljuk a megfelelő dugókulcsot. Kínálatunkban az összes ismert típushoz és mérethez megtalálja a megfelelőt, legyen az metrikus hatlapú, tizenkétlapú csavar, torx, imbusz, és a bitfejek sem maradhatnak ki a felsorolásból.

  • Találhatunk fix rögzítésű bitfejes dugókulcsot, és cserélhető változatban is forgalmazzuk
  • A hosszított dugókulcsok mélyebb helyekre alkalmasak, de akár a gyújtógyertya kiszedésére is alkalmas
  • Speciális dugókulcs kapható pl. a radiátor szelepéhez
  • Légkulcshoz a fekete színű CrMo jelölésű dugókulcsot használjuk. Ezeket kimondottan nagyobb nyomatékkal meghúzott csavarokhoz fejlesztették ki

A kombinált dugókulcsok a hatlapú, tizenkétlapú és torx csavarokhoz is egyaránt használhatók. Webáruházunkban a YATO, NEO, FORTUM gyártó termékeit vásárolhatod meg. További kérdés esetén munkatársaink szívesen segítenek.

Felhasználási területtől függően célszerű kiválasztani a szükséges szerszámot, különféle anyagú dugókulcsaink többféle alkalmazási területre illenek. Ennek eldöntésében munkatársaink segítségét bátran kérdheted.

Milyen dugókulcsot válasszak?

Felhasználási területtől függően célszerű kiválasztani a szükséges szerszámot, különféle anyagú dugókulcsaink többféle alkalmazási területre illenek. Ennek eldöntésében munkatársaink segítségét bátran kérdheted.

Gyakori kérdések dugókulcs, krova fej vásárlásakor

Légkulcshoz bármelyik dugókulcs jó?

Légkulcshoz a fekete színű CrMo jelzésű dugókulcsok jók. Mivel nagyobb nyomatékra van szükség, emiatt az erősebb anyagú dugókulcs a hasznosabb erre a célra.

Mi az a CrV?

A CrV a króm-varádium jelölése, ami a dugókulcs anyagösszetételét jelenti. Ez egy olyan erősített szénacél ötvözet, amely ellenálló és megfelelő keménységű.