Pipakulcs

A pipakulcs lényegében L-szárú dugókulcs. Kiválóan helytáll mélyen fekvő csavarok és hosszú csavarokon lévő anyák meghúzásánál, lazításánál. Ideálisak, ahol nagy erővel kell a csavart roncsolás nélkül elforgatni! Szakemberek, barkácsolók, ezermesterek szerszámosládájában ott a helyük, hiszen mindig adódik olyan helyzet, ami speciális célszerszámot kíván. A Profibarkácson közel 40 féle kiváló minőségű pipakulcs közül rendelheti meg a kívánt méretet, gyártmányt.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 7 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
37 termék
37 termék

Pipakulcs előnyei, tulajdonságai

A pipakulcsokat L kulcsoknak is nevezik az L alakú formájuk miatt. Ezek az L kulcsok egyszerűsítik az anya szerelését mélyen elhelyezkedő vagy hosszú csavarokon. Kialakításukat tekintve 12 szögűek, illetve hatlapfejűek.

Van egy hosszabb száruk és egy rövidebb száruk. A gyártók mindig pontosan megadják a méreteket, ez a hosszúságot és az átmérőt foglalja magában. A legjobb minőségűek króm- vanádium acélból készülnek, ez tartósságot, hosszú élettartamot biztosít. A legtöbb szerszámnál fényezett króm kivitelt alkalmaznak a gyártók.

A pipakulcsok korszerű tervezése lehetővé teszi az erő pontos és hatékony átvitelét az anyákra és csavarfejekre.

pipakulcs

Króm-vanádium pipakulcsok

Az acél a vas legfontosabb ötvözete. Legfőbb ötvöző eleme a szén, de más elemek is használatosak. Ezek növelik az acél szilárdságát és csökkentik képlékenységét. Az ötvözők fajtájának és mennyiségének alakításával a gyártók olyan tulajdonságok megváltoztatására képesek, mint a keménység, hajlékonyság, szilárdság, rugalmasság, hőállóság, korrózióállóság, savállóság.

A króm vanádium acél mangánt, krómot, szilíciumot és karbont tartalmaz. Ez az ötvözet nagyon elterjedt a szerszámok gyártásánál, hiszen az ebből készült eszközök hosszú élettartammal bírnak, megbízhatóan használhatóak. A mangán garantálja a nagyobb szakítószilárdságot. A karbontartalom biztosítja a szerszám elvárt keménységét. A króm a ridegtörési hajlam csökkentését biztosítja. Az ilyen alapanyagú pipakulcsok, dugókulcsok, speciális kéziszerszámok nagyobb nyomatéknak és erőhatásoknak is képesek ellenállni.

Tipp: ha a műhelymunkát kicsit kipihenné némi kertimunkával, ajánljuk a kerti szerszámainkat, gépeinket, például egy remek gyomirtot.

Pipakulcsok széles választéka a Profibarkácson

Webáruházunkban hihetetlenül széles a pipakulcs választék, bár ez nem meglepő, hiszen a legtöbb szerszám, gép esetén törekszünk rá, hogy minden igényre legyen ajánlatunk!

Az L kulcsok kategóriájában a Yato, Topex, Neo gyártók képviseltetik magukat, többféle méretű szerszámmal. Nem csupán az ezermesterek találják meg az igényeiknek és pénztárcájuknak legjobb ár-érték arányú terméket például a Topextől, de a professzionális felhasználók kosara sem marad üres, hiszen a Neo termékei akár 25 éven keresztül is képesek ellátni funkciójukat!

A legelterjedtebb méretek a 8-24 mm közöttiek, ezekből bőven talál opciót a webshopban.

Dugókulcs vagy pipakulcs?

A pipakulcsokra számíthat, ha mélyen fekvő csavarok és hosszú csavarokon lévő anyák meghúzását, lazítását kell elvégezni. A kulcs alakja és a kulcsnyílás kialakítása hosszú meneteknél is lehetővé teszi az anyák hajtását. A mély profilnak hála a kulcs akár dugókulcsok helyett is bevethető hosszú menetek és csavaranyák esetén. Nagy erő, roncsolás nélkül!

 A dugókulcsok külső nyílású csavarok szorítására, kilazítására szolgálnak. Egyik oldalukon négyzet alakú nyílás van, ide csatlakozik a hajtószár, a másik oldal a dugókulcs feje. Ez a fejrész többféle méretű és alakú lehet, attól függ, milyen típusú csavarhoz illeszkedik. A leggyakoribb típus a hatlapfejű vagyis hexa csavarhoz alkalmas dugókulcs. Ezeket a csavarokat autógyártásban, autószerelésben, építőiparban előszeretettel alkalmazzák. A dugókulcsokkal kiváló a hozzáférés, sokféle toldóval, csuklóval használva nehezen megközelíthető helyeken is hatékonyan lehet velük dolgozni. A cserélhető fejek miatt a több csavarmérethez igazodó készlet kevesebb helyet igényel, mint egy villáskulcs készlet. A dugókulcsokhoz elterjedt a racsnis hajtókar, szettben általában tartalmazza is.

Pipakulcsok rendelése a Profibarkácstól házhozszállítással

A Profibarkácson profi szerszámokhoz, gépekhez juthat barkács áron. A legnagyobb gyártók kiváló termékeit forgalmazzuk, hogy sokáig szolgálják Önt és a munkát hatékonyan, az elvárható legjobb minőségben tudja kivitelezni segítségükkel. Nem csak pipakulcsokat, csőkulcsokat, dugókulcsokat rendelhet meg, de óriási választékban kínálkoznak egyéb kéziszerszámok, melyek a barkácsolók, ezermesterek, szakemberek szerszámospolcáról nem hiányozhatnak. Minden szükséges eszközt, szerszámot, gépet beszerezhet egy rendeléssel, amire szüksége van!

Ha meglévő és új szerszámait szeretné a lehető legrendezettebb módon tartani, tárolni, webáruházunkban ehhez is számtalan lehetőség kínálkozik, a fali tárolók, szerszámosládák, szerszámosszekrények mind-mind erre a funkcióra hivatottak. Segítenek az eszközeit kézre állóan, ugyanakkor biztonságosan, rendezetten tartani és óvni a rongálódástól, külső sérülésektől.

Ne felejtsen el regisztrálni vásárlásnál, mert a regisztráció révén minden további rendelésénél élvezheti a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

Ha szívesen olvasna barkács, kert témában, vagy érdeklik a vásárlást segítő útmutatók, netán otthona, kertje szépítéséhez, építéséhez keres útmutatás alapján egyszerűen megvalósítható ötleteket, kövesse a Profibarkács Blogját!

 

Gyakori kérdések pipakulcs választásával kapcsolatban

 

A pipakulcsok milyen ötvözetből készülnek?

Leggyakrabban króm-vanádium, ami a lehető legjobb ezeknek a kéziszerszámoknak, hiszen hosszú élettartamot és szívósságot biztosít.

Otthon ezermesterkedem, melyik pipakulcs márkát érdemes megvennem, hogy kéznél legyen?

A Topex megbízható minőséget kínál, elérhető áron, a barkácsolók egyik kedvence.

A Neo pipakulcsok rendelkeznek TÜV tanúsítvánnyal?

Igen, mindegyik Neo pipakulcs rendelkezik vele, ez is biztosítja a szerszámok kiváló minőségét!