Tűzifa daraboló és tároló eszköz

Számos fűrészbak és tűzifa tároló eszköz, közül választhatunk a tűzifával kapcsolatos munkafolyamatok könnyebb és hatékonyabb elvégzéséhez.Azok számára, akik fatüzeléses kazánnal, kályhával, kandallóval fűtenek, rendkívül praktikus tűzifa daraboló és tároló eszközök állnak ma már rendelkezésre, melyek nagyban megkönnyítik a fa előkészítésének, tárolásának feladatait. A tűzifát sok esetben darabolni szükséges, ehhez kellenek megfelelő célszerszámok, mint például a fejsze vagy a láncfűrész, továbbá a stabil tartáshoz különböző fűrészbakok, vágókeretek. Miután a darabolás kész, és a kívánt méretűek a fahasábok, a tárolásukat is meg kell oldani helytakarékosan, de hatékonyan. Számos fűrészbak és tűzifa tároló eszköz, közül választhatunk a tűzifával kapcsolatos munkafolyamatok könnyebb és hatékonyabb elvégzéséhez.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
10 190 Ft - 126 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
20 termék
20 termék

Fűrészbak és tűzifa tároló eszközök

A tűzifát – kivéve, ha kályhakész hasábban vásárolta - a kazánhoz, kandallóhoz, kályhához megfelelő méretűre fel kell darabolni, aztán pedig tárolni. Abban az esetben, ha a fát 1 méteres vagy attól hosszabb rönkökben vette, az első lépés a darabolás,  ehhez megoldás a:

  • láncfűrész vagy a
  • körfűrész

A feldarabolási méret ajánlás körülbelül 30-40 cm, férjen be majd oda, ahol tüzelni szeretne velük.

A méretre darabolt fát ezután még fel kell hasogatni. Ehhez a legjobb célszerszám:

  • rönkhasító balta vagy
  • hasogató gép

A hasító fejsze olyan, mintha a balta és a bontókalapács keresztezése lenne. Ebből érdemes jó minőségű acélt választani, melynek nyele rezgéscsillapítással ellátott és megfelelő súlya van.

A favágáshoz, daraboláshoz szükség van fűrészbakra. Amikor baltával dolgozik, fontos, hogy hagyja, hogy a balta súlya dolgozzon, így könnyebben elkerülhetők a sérülések is. Ezeknél a munkáknál viszont elengedhetetlen a védőszemüveg, védőkesztyű használata, sőt, ha fűrészgépet, hasogató gépet használ még a fülvédős sisak viselése is ajánlott.

Fűrészbak

Tűzifa daraboláshoz szükséges fűrészbakok a Profibarkácson

Webáruházunk kínálatában ott vannak a Vorel, Einhell, Hecht fűrészbakok, rönktartó bakok a legegyszerűbb kivitelben, összecsukható, helytakarékos de stabil megoldásként és árban is rendkívül kedvezőek. Aki több extrát szeretne, amit a fűrészbakja nyújthat – mert ilyen is van – annak figyelmébe ajánlunk két nagyszerű terméket kínálatunkból.

 

 

Wolfcraft fűrészbakok tűzifa darabolásához

A Wolfcraft gyártó termékei között kínálatunkban két olyan fűrészbak is megtalálható, melyek hatékonyabb, gyorsabb vágást tesznek lehetővé.

Az olcsóbb típus, az ún. SB60 fűrészállvány segítségével egy egész talicskányi tűzifánk lesz mindössze 2-3 vágással, anélkül, hogy megszakítanánk a láncfűrész működését. Az 1 méter hosszú rönköket csak ilyen vagy ehhez hasonló állvánnyal lehet gyorsan és biztonságosan fűrészelni. A bak leszorító mechanizmussal rendelkezik, ami megakadályozza, hogy a fadarabok vágás közben vagy után kiessenek az állványból. A méretező panelek nem csak a kívánt vágási méret kiválasztásában nyújtanak segítséget, de az állványt is stabilan tartják. Fűrészjelöléseket 25 és 33 cm-nél találunk. Helytakarékos, összecsukható, használaton kívül kis helyen tárolható. 100 kg teherbírású.

A drágább, de nagyobb teherbírású Wolfcraft fűrészbak jelölései 25, 50 és 75 cm-nél találhatóak (25 cm-es fahasábnál) illetve 33 és 66 cm-nél (33 cm-es fahasábnál). Minden funkciót ugyanúgy ellát, mint az olcsóbb típus, de ez már 150 kg! azaz, az olcsóbbhoz viszonyítva másfélszeres teherbírással rendelkezik. Mindkét típusnál bükkfa lemezek védik a vágószerszámot túlvágás esetén.

Tűzifa tároló eszközök a Profibarkácson

A tűzifát darabolás után el is kell tárolni, ehhez a legjobb megoldás egy alakítható méretű tűzifa tároló keret, mely típustól függően 1-1,6 m3 fa helytakarékos, rendezett tárolására alkalmas. Ezek a tároló keretek a tűzifa szellőzését is biztosítják, a fa egyenletesen tud száradni használatukkal.

A Profibarkács webáruházban a Wolfcraft gyártó minőségi tűzifa tárolórendszere elérhető két méretben is, igény szerint.

Wolfcraft tűzifa tároló eszközök több méretben

Webáruházunkban elérhető Wolfcraft tűzifa tároló keretekkel rendezetten, helytakarékosan és megfelelő szellőzést biztosítva tárolhat 25-50 cm hosszú fahasábokat. Acél kialakításuk révén az állványok ideálisak kültéri használatra is, egyszerűen összeszerelhetőek.  A kisebbik tűzifa tároló eszköz 1,72 m-ről 2,34 m szélesre bővíthető, az XXL méretű tároló pedig 1,76 m-ról 3,2 m-re. A kisebb tároló 1,17, míg a nagyobb 1,6 m3 fa befogadására alkalmas. Időjárásálló, műanyag távtartóval rendelkeznek a megfelelő alsó szellőzésért. Az XXL méretűnél négy 425 mm-es bővítőelem lehetővé teszi a különböző magasságokban és szélességekben történő felszerelést.

Tűzifa tároló

Tűzifa daraboló és tároló eszközök a Profibarkács webáruháztól házhozszállítással!

Webáruházunk a megszokott széles kínálattal, és elérhető árakon kínálja tűzifa daraboló és tároló eszközeit Önnek, mindössze néhány kattintás és megrendelés után házhoz szállítjuk ezeket a praktikus berendezéseket.

A fatüzeléshez a fa darabolása, hasogatása időigényes és hosszadalmas folyamat, de nem kell, hogy így legyen! Könnyíthet a munkáján nagyszerű tűzifa daraboló eszközökkel, melyek óriási segítséget jelentenek a mindennapokban. A tüzelésre előkészített fahasábok tárolását sem könnyű megoldani, hogy minél kisebb helyen, rendezetten, kéznél legyen a tűzifa, de a praktikus, szellőzést biztosító, állítható méretű Wolfcraft tűzifa tároló keretekkel könnyedén kivitelezhető.

Ezeket a darabolást segítő és tárolást ellátó eszközöket egyszer kell beszereznie, és minden évben a fűtésszezon előtt és alatt a lehető leghatékonyabb módon tudja elvégezni a tűzifa darabolását és tárolását.

 

Gyakran ismételt kérdések a tűzifa tárolással, és fűrészbakokkal

kapcsolatban

 

Egyszerre nagyjából 1,5 m3 fát tárolok az eresz alatt, melyik tárolókeretet rendeljem?

A Wolfcraft XXL tűzifa tárolóját, mely a lehetséges bővítése által 1,6 m3 fa tárolására alkalmas.

Melyik fűrészbakot javasolják 60-80 kg rönkhöz egyszerre? Jó lenne, ha méretezve lenne a vágáshoz.

A Wolfcraft SB60 fűrészbakja Önnek ideális választás, mert 100 kg a teherbírása és 25/33 cm-nél fűrészjelölés található.

A Hecht rönktartó állványával milyen átmérőjű fát tudok vágni?

24-230 mm-ig terjedő átmérővel rendelkező rönköket.