Akkus bikázó

Egy akkus bikázó igazán jól jön, ha lemerült a gépkocsi akkumulátora, ilyenkor ezek a készülékek felérnek egy gyors elsősegéllyel. A kínálat ezekből sem kicsi, a gyorsindító külső akkumulátorokon kívül nagyon elterjedtek a bikázásra is alkalmas energiatárolók, melyek nemcsak autó beindításban tudnak segíteni, de mobiltelefon vagy laptop töltésében is, ha épp arra van szükség. Hihetetlenül hangzik, de igaz. Ha mindenkinek lenne egy ilyen a táskájában vagy a csomagtartójában, sem a telefonnal, sem az autóval nem érheti meglepetés.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 290 Ft - 589 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

Multifunkciós energiatárolók, mint akkus bikázók

A hagyományos akkus külső bikázókat ma már háttérbe szorítják a multifunkciós powerbankok, melyek benzin- és/vagy dízelmotor indítására alkalmasak, de ezenkívül munka vagy utazás közben tölthetjük a telefonunkat, laptopunkat, fényképezőnket, navigációt vagy a gyerekek tabletjeit.  Rendkívül praktikus és népszerű eszközökről van szó, 1 perc leforgása alatt beindítja az autót, kicsi, kompakt, hordozható és más IT eszközhöz is használhatóak a megfelelő kábellel. A gyártók mindig megadják a kapacitását(mAh), az indító áramot.  Ha LED fénnyel is rendelkeznek, az zseblámpaként is használható.

Nem véletlenül multifunkciósak! Ennyi mindenre alkalmas a tenyérnyi készülék!

Az akkus bikázók, autós indítók elférnek a zsebünkben

Talán hihetetlenül hangzik, de a mobilbikák, vagy hordozható multifunkciós akkumulátorok képesek járművet beindítani, miközben akár zsebben is tárolható mérettel rendelkeznek. A mai kor embere sokat használja mobilelektronikai eszközeit, melyek folyamatosan merülnek, töltést igényelnek. Ez okozta, hogy egyre többen rendelkeznek energiatárolóval, mely utazáskor, konnektor és töltőkábel használata nélkül gyorsan segít a lemerült állapotú eszköznek újra működésbe lépni. A gyártók tovább gondolták, hogy ezeket a készülékeket, ha felruházzák némi plusz csatlakozókkal, kimenetekkel, akár autó beugratására is használni lehetne. Manapság egyre több gyártó jelenik meg ezekkel a multifunkciós bikázókkal a piacon, mindig feltüntetik az eszköz csúcs áram erősségét, tudni kell, hogy a bikázáshoz 200 amper indítóáram szükséges. Csomagolnak hozzájuk hálózati töltőt, szivargyújtó csatlakozót, különböző adatkábeleket, valamint akkumulátor sarura való csipeszpárt a beugratáshoz.

Megfelelő kábellel akár autós porszívót és autós kompresszort is működtethetünk velük.

Hasonlóan sokoldalú eszköz  kompresszor, megfelelő tartozékkal végtelen felhasználási területen vehetjük hasznát.

Gyorsindító külső akkumulátor, mint akkus bikázó

A gyorsindító külső akkumulátorok is ellátják az akkus bikázó feladatot igen hatékonyan és széleskörűen. Sok autó tulajdonos tart a csomagtartóban akkus bikázót, mert szereti, ha van mihez nyúlni, amikor nem indul az autó, és nem kell senkitől segítséget kérni, vagy több tízezer forintért autómentőt igénybe venni. A gyorsindító külső akkumulátorok elterjedtek autómentők, autószerelő műhelyek, autókereskedők körében, enélkül nem lehetne a szakmát magas fokon művelni. Ezek a berendezések nagyobb köbcentis benzin vagy dízel gépjárművet is képesek beindítani, ugyanakkor szükség esetén praktikusan tölthetőek a digitális eszközök megfelelő kábelekkel, csatlakozókkal. Általában nagyobb teljesítményre képesek, mint a powerbankok, és árban is drágább kategóriát képviselnek. Ezek már akár munkagép indításához is használhatóak, gyorsan kb. 3 másodperc alatt indítják a motort.

Akkus bikázó

Az akkus bikázók technikai adatai

  • a gyártók feltüntetik, hogy hány V-os járművek bikázására használhatók, benzines és/vagy dízel beugratására, sok típusnál a köbcentit is feltüntetik, ami alatt használhatóak
  • ha van bennük LED lámpa, az milyen funkciókat tud (világítás, vészvillogó stb.)
  • milyen egyéb kimenetekkel rendelkezik az eszköz, melyekkel más eszközökhöz csatlakoztatható (pl. laptop, hűtőtáska stb.)
  • van-e a készülékben túltöltés, teljes lemerülés, rövidre zárás elleni védelem
  • milyen tartozékokat adnak hozzá (pl. saru, kábelek)
  • a bikázó teljesítménye feltüntetésre kerül (Amper)
  • töltöttség kijelzés
  • akkumulátor típusát (gyakran lithium-polymer)
  • van-e gyorstöltés funkciója
  • mennyi idő alatt tölthető fel teljesen

Lithium- polymer akkumulátoros bikázók

A zsebméretű akkus mobilbikáknál rendkívül elterjedtek a lithium-polymer akksik, ezek az ionoshoz képest nem, vagy csak kis mennyiségben tartalmaznak folyékony elektrolitot, helyette speciális polimer választja el a katódot és az anódot. Ez a technológia a lithium-ionhoz képest sokkal vékonyabb és rugalmasabb cellákat eredményez, nem szükséges vastag burkolattal védekezni a folyadék kifolyása ellen.  Előnye még, hogy egységnyi tömegre vetítve a lithium-polymer akkumulátorok képesek a legtöbb elektromos energiát tárolni. Nem szükséges formázni ezt az energiatárolót, és így nem kell később sem teljes lemerítési, feltöltési ciklusokat beiktatni. A legoptimálisabb, ha 20-80 % között van tartva a töltöttségük, ez segíti leginkább a hosszú élettartam elérését. Ezek a technológiájú akkumulátorok az energiatárolási kapacitásuk miatt rendkívül elterjedtek a mobilbikák gyártásánál, a legtöbb akkus bikázó ezzel a fajtájú akkumulátorral rendelkezik.

Profi akkumulátoros bikázók a Profibarkácstól

Extol, Deca, Neo multifunkciós akkus bikázót rendelhet tőlünk, mely garantáltan az egyik leghasznosabb vásárlása lesz, minden „lemerült” helyzetben segítségére lesz. Ideális útitárs, bármerre is megy. Nemcsak a mobilelektronikai eszközöket tudja majd napi szinten tölteni, bárhol, bármikor, ahol és amikor épp szükséges, de egy bekapcsolva maradt fényszóró, vagy egy problémás autó akkumulátor sem okozhat meglepetést többé.

 

Gyakran felmerülő kérdések az akkus bikázóval kapcsolatban

2000 cm3-s benzinmotor bikázáshoz és mobil eszközök töltéséhez melyik bikázót ajánlják?

Az Extol Prémium 9000mAh berendezését, 4000 cm3 alatti benzinmotorok beugratására alkalmas és a többi kívánt funkciót is ellátja.

Munkagépek bikázására melyik akkus bikázót vegyem?

A Deca gyorsindító külső akkumulátorát, nagy teljesítménnyel rendelkezik, ráadásul multifunkciós.

Hány százalékosan töltött zseb bikázóval lehet beindítani az autót?

A gyakorlat azt mutatja, hogy legalább 50%-os töltöttségi állapotban kell legyen a mobilbika.