Permetező

Talán téged sem ér meglepetésként, hogy napjainkban majdhogynem elképzelhetetlen a növénytermesztés permetezés nélkül. Még ha nagyon kicsi kerttel is rendelkezel, vagy csak az otthonod körüli növényzetet ápolnád, akkor is jól jöhet neked egy jó permetezőgép. Működésükben az ilyen készülékek különféle növényvédő szerek és lombtrágya szórására használhatók, de akár vegyszeres fertőtlenítésre is alkalmazhatod őket. Bátran kijelenthetjük, hogy hasznos és praktikus kerti kiegészítőről van szó. Mivel már többféle permetező is létezik, így szinte biztos, hogy megtalálod majd a neked megfelelő gépet. Válogass kedvedre a Profibarkács permetezőgép alkatrészei között!

 

Milyen permetező típusok közül lehet választani?


A permetezőgépek árait - mint a legtöbb szerszám esetében – leginkább a készülék típusa határozza meg. Kerti felhasználás szempontjából leginkább négy fő permetezőgép fajtával találkozhatsz: kézi, háti, húzható, és motoros permetezőgépek közül választhatsz igényeidtől függően. A választásodat egyébként leginkább a kezelni kívánt terület nagysága (kisebb kert vagy hatalmas telek), és a te teherbíró képességed befolyásolhatja (egyes permetezőgépek közel sem sorolhatók a pehelykönnyű kategóriába).

 

Kézi permetezők

Ha csak egy kisebb kert, vagy esetleg pusztán pár bokor és virág permetezését szeretnéd elvégezni, akkor tovább nem is kell keresned, a kézi (más néven pumpás) permetezők már bőven megfelelnek erre a célra.

Az ilyen készülékek tára a legtöbb esetben 0,5 és 2 literes kapacitás között mozog, de például az Extol Craft kézi permetezők között 8 literes modellt is választhatsz!

 

Háti permetezők

Ha viszont már cserjék, gyümölcsfa csemeték, netán kisebb-nagyobb fák gondozását is be szeretnéd vállalni, akkor inkább háti permetezőgépet érdemes választanod. A fő különbség egész egyszerűen abból adódik, hogy mivel nagyobb területet kell lefedned, így nagyobb kapacitással rendelkező készülékre lesz szükséged.

20 literesnél nagyobb modellt nem igazán fogsz találni, hiszen a háti permetező súlya (beleértve magát a beletöltött permetezőszert) így is túllépheti a 20 kilót. Vásárlás előtt mindenképp gondold ezt végig: ekkora súllyal már kevésbé kényelmes a kertben sétálgatni, főleg ha egy forró nyári napon kertészkedsz, vagy ha emelkedőn helyezkedik el a kerted.

 

Húzható permetezők

Egy húzható permetezőgép tulajdonképpen akkor lehet remek választás számodra, ha egy háti permetező tárkapacitására van szükséged, de nem szeretnél ekkora súllyal cipekedni. Ezt a terhet szó szerint leveszi a válladról egy ilyen készülék, mivel nem a hátadon lesz a permetező, hanem magad mellett guríthatod tovább a gép kerekeinek segítségével. Így aztán sokkal kényelmesebb tud lenni, mint az előző kategóriába tartozó gépek. Ebből adódóan idősebb emberek is gond nélkül használhatják.

 

Motoros permetezők

Egy motoros permetezőgépet akkor érdemes választanod, ha a lehető legnagyobb teljesítményre van szükséged, és hatalmas területnek a permetezését szeretnéd megoldani. Súlyukból adódóan inkább szántóföldeknél szokták alkalmazni őket, mivel megtöltve már közel sem olyan kényelmes őket hordozgatni egyik pontból a másikba.

Ennek ellenére a háti permetezőgépek között is felbukkan egy-egy motoros példány, mivel néha még kertekben is szükség lehet olyan teljesítményre, amit a dugattyús-szivattyús permetezők nem tudnak biztosítani.

Permetező árak, rendelés webáruházból

Manapság már számos márka árul megengedhető árú permetezőket. Hiszen ezek az eszközök a kerti szerszámok egyik legalapabb kategóriájába tartoznak. Jó szívvel tudjuk ajánlani akár a Hecht, Verto, vagy akár az Extol Craft vagy Riwall permetezőket is. Webshopunkból nem csak a fenti kategóriákat tudod megrendelni, de számos kiegészítőt is, ha meglevő gépedet egészítenéd, vagy javítanád. A permetező árak valószínűleg most már beálltak egy szintre, hiszen nem csak professzionális gépeket kapni, hanem az évi 1-2 használatra kitalált alacsonyabb minőségű termékeket is. Ez persze nem azt jelenti, hogy rosszak, csak hogy kisebb mértékű igénybevételre találták ki őket. Add le rendelésed még ma és raktárról kiszolgáljuk.