Wagner

A német Wagner vállalat már az 1950-es évektől gyárt szórástechnikai berendezéseket. Jelenleg már több, mint 70 országban, 1700 alkalmazottal biztosítják a vásárlók kiszolgálását. Termékei egyrészt az ipari szórástechnikában kínálnak megoldásokat, ezek főként folyékony és porszórási alkalmazások, míg a termékei másik csoportja a dekoratív felületkezelés kivitelezésére ad választ. Ez utóbbiak a lakossági, a DIY felhasználóktól egészen a szakipari felhasználókig kiszolgálják az igényeket.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 290 Ft - 965 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Motor típusa
Teljesítmény  (W)
-
110 W - 2 000 W
Csomagolás
Tartály űrtartalma
-
0 - 2
Tömlő hossza  (m)
-
3 m - 30 m
Maximális hőmérséklet  (°C)
-
360 °C - 630 °C
Minimális hőmérséklet  (°C)
-
50 °C - 400 °C
Maximális szállított festékmennyiség  (ml/perc)
-
140 ml/perc - 1 300 ml/perc
Maximális szórónyomás  (bar)
-
0 bar - 250 bar
Fokozatok száma
Maximális levegőszállítás  (liter/perc)
-
150 liter/perc - 830 liter/perc
Termék státusza
Szűrés és rendezés
151 termék
151 termék

Wagner csoport

Az ipar számára technológiailag fejlett berendezéseket és rendszereket kínál folyékony bevonatok, porbevonatok és festékek felületre történő felhordására. A kivitelezők a Wagner megbízható és gazdaságos eszközeit használják számos technológiával, mint például az Airless, a festék, bevonat, homlokzati szín felhordására. A barkácsolás szerelmeseinek a Wagner a felhasználóbarát termékek széles skáláját fejlesztette ki.

Az ügyfelek kedvelik az innovatív, hatékony, megbízható és felhasználóbarát termékeiket, melyek csúcsminőségű megoldásokkal kombináltak, a felülettechnológiában a cégcsoport termékei élenjáróak.

Josef Wagner a cégalapító

A cég története 1947-ben kezdődött, amikor Josef Wagner levegő nélküli, konnektorhoz csatlakoztatható szórópisztolya kifejlesztésre került és elindult a sorozatgyártása. Josef Wagner tehetséges mérnök és kreatív elme volt, sokszor egész éjjel új ötleteken gondolkodott, megoldásokat tervezett, majd másnap a tesztműhelyben a mérnökeivel azonnal tesztelték is az eredményeket. A Wagner DNS-ébe beleivódott ez az innovációra való törekvés, és az alapító szellemiségével összhangban továbbra is kreatív ötleteken, megoldásokon dolgoznak és ezeket meg is valósítják.

A Wagner és az innováció

A Wagner csoport számára az innováció nem csak egy szó, hanem az üzlet szíve. Kifejlesztették azt a szórópisztolyt, melynek megindult a sorozatgyártása, és a felülettechnológiában elismert termékké vált. Úttörő fejlesztések, mint például a fa alapú MDF lemezek dinamikus 3 D bevonata és ipari porszórása, vagy a barkácsoló szegmensben a HVLP technológia alkalmazása is a cég nevéhez kötődik. A cég Németországban a TOP 100 innovációs versenyen is kitüntetést szerzett.

Wagner és a HVLP technológia

A hagyományos szórási eljárás hiányosságainak kiküszöbölésére jött létre a HVLP rendszer. Ennél nagy mennyiségű levegőt egy nagyságrenddel kisebb nyomáson, vagyis 0,5-1 Bar nyomáson juttatunk ki, melynek eredménye, hogy kevesebb a melle szórási veszteség és a szórási köd, kevesebb anyag fogy és a fújás összképe is szebb.  Ez a High Volume- Low Pressure, azaz nagy mennyiség alacsony nyomáson.

Ez a rendszer a legelterjedtebb, legkedveltebb megoldás lakkok, lazúrok, kisebb viszkozitású felületkezelő anyagok felhordásánál, gépi és kézi technológiánál is. Ehhez legalább 15-30 m3 levegő kell óránként, amihez 5-6 lóerős, legalább 4 kW-os kompresszor szükséges, természetesen levegőszűrővel, vízleválasztóval. A szórási hatékonyság 50-70 százalékos.

 

 

Wagner és az Airless

A nevéből is látszik, hogy itt nincs levegőnyomásos rásegítés, hanem a felületkezelő anyagot helyezik 100-300 Bar nyomás alá és így juttatják át a fúvókán. A felületre ezáltal nagy sebességgel kerül a porlasztott anyag, ami a felületi mélyedésekbe, tagolt részekbe is erőteljesen bejuttatható. A rendszer használata fokozott elővigyázatosságot is igényel, hiszen a kiáramló anyag sérüléseket okozhat. Az Airlessnél szükséges a rendszerhez alkalmas szórópisztoly és nagy nyomású szivattyú is.

Wagner és a bevonatok

A cég alkatrészeket, gépeket, megoldásokat kínál folyékony, oldószeres és vízbázisú bevonatok kézi és gépi felhordására. Fő cél a kiváló végeredmény, a felületek tartóssága és a magas bevonatminőség.

Porbevonatok terén is élen jár a vállalat, egyedi megoldások széles skáláját kínálja porfestési alkalmazásokhoz. Ezek sokoldalú technológiák, a berendezések könnyen tisztíthatóak és a környezetbarát porvisszanyerő rendszerükkel kitűnnek más megoldások közül.

 

Egy szuper Wagner berendezés a ProSpray 20 HEA Airless festékszóró

Ez a nagyszerű Airless festékszóró a professzionális pumpák legkisebb, belépő szintű változata. Diszperzit, homlokzat, latexfesték felhordására alkalmas. HEA technológiájú, kisebb nyomással is tökéletesen felhordja az anyagot a felületre, mindezt egyenletesebb fedéssel, ezáltal nehezebben fog kopni, a szórás jobb irányíthatóság és kisebb festékköd mellett kivitelezhető.

Wagner termékek a Profibarkács webáruházban

Számos praktikus, magas minőségű termékét forgalmazzuk a német vállalatnak, hogy vásárlóink is megtapasztalhassák az innovációs megoldásokban rejlő lehetőségeket. Webáruházunkban többek között megvásárolhatóak a Wagner:

 • HVLP szórófejei
 • festéktartályai
 • markolatai turbinás gépekhez
 • textúráló szórófejek
 • festőhengerei
 • fúvókák, fúvókahosszabbítók
 • szórópisztolyok
 • hőlégfúvók
 • tartozékok (csövek, szelepek, dugattyúk stb.)
 • felszívókészletek
 • javító készletek
 • nyomáscsökkentő készletek
 • Airless festékszóró rendszerek
 • Gőzölő tapétaleválasztó

 

Wagner hőlégfúvó

Akár háztartási, akár professzionális célra van szüksége bevonatok, festékek felhordásához innovatív, átgondolt, praktikus és kimagasló minőségű gépekre, eszközökre, válassza a Wagner termékeit, nem fog csalódni! A festési munkálatok előtt a védendő felületet mindig takarja le takarófóliával!

A bevonatok felhordása sohasem volt még ennyire egyszerű, anyagtakarékos, mint a Wagner eszközeivel. A végeredmény pedig minden esetben magáért beszél! Rendelje házhoz, és használja ezeket az újító eszközöket otthonában vagy munkájában, már néhány nap múlva!

 

Wagner márkával kapcsolatban gyakran felmerülő kérdések 

 

Festőként dolgozom, a Wagner tapétaleválasztó hatékony segítség lenne számomra?

Igen, hatékony segítség a tapéták eltávolításánál, ugyanakkor költségmentes, hiszen csak víz szükséges a tartályába és áram a működéséhez. Könnyedén eltávolítható a segítségével a tapéta. Időt takarít meg Önnek.

A Wagner PS 800 szórófejhez alkalmas a 800 ml-es alumínium festéktartály fedéllel?

Igen, kompatibilisek együtt.

A Wagner kézi festő hengerei hogyan működnek?

A festék a vödörből a felszívócsővel közvetlenül a nyélben kialakított tartályba szívható fel, innen a festék a karral közvetlenül a hengerbe pumpálható. Kevesebb hajlongás és festékcsepegés.