H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Szórópisztoly, szórófej

Házépítés, felújítás során előbb vagy utóbb eljutunk a festés fázisához. Szórópisztoly, szórófej kieglészítőre szüksége lesz festőgépéhez. Fal, mennyezet, de legyen akár kerítés a célpont, kültér vagy beltér, a mi termékeinkkel nem okoz gondot egyik sem! Vágja bátran nagy fába a fejszét és bízza magát profi szórópisztolyainkra, szórófejeinkre!


17termék 117
17termék 117

A szórófejek és szórópisztolyok koronázatlan királya, a Wagner csoport

Az 1947-re visszatekintő múlttal rendelkező Wagner csoport ipari és otthoni felhasználásra egyaránt kínál fejlett berendezéseket és rendszereket folyékony vagy porbevonatok, illetve festékek felületre történő felhordására. Olyan innovatív megoldások tökéletesítésén dolgoznak nap, mint nap, melyek a munkát még könnyebbé, a beltereket pedig még szebbé varázsolja. A hangsúly egyértelműen a minél egyszerűbb és gyorsabb felhordás elérésén van, a legprecízebb módon kezelt felület megalkotása mellett. Ennek kidolgozásához csúcstechnológiás megoldásokat ötvöznek felhasználóbarát, könnyen elsajátítható használattal. Csak említésképp, a HVLP és az Airless két név a legismertebb innovációik közül. Nézzük meg ezeket részletesebben!

Mi az a HVLP technológia?

A mozaikszó a „High Volume - Low Pressure” kifejezést rövidíti, vagyis nagy mennyiség -alacsony nyomás. Ennek a technológiának a létrejöttét, minden ezt megelőző szórási módszer hibájának a kiküszöbölési igénye ihlette. Nagy mennyiségű levegőt kis nyomáson (0,5-1 bar) szór, így minimalizálva a mellé szórást és a szórási ködöt is. Jóval anyag takarékosabb módszer elődeinél, illetve összességében sokkal szebb munka érhető el vele. Mára ez a módszer a legközkedveltebb zománcok, lakkok, lazúrok és egyéb kis viszkozitású felületkezelő anyagok felhordásánál.

Festékszóró, szórófej

Mit takar az Airless technológia?

Szó szerint értendő az elnevezés, itt egyszerűen nincs levegőnyomásos rásegítés. Ehelyett magát a felhordásra váró anyagot teszik ki nagyobb (100-300 bar) nyomásnak és így jut át az eszközön. Ez a kijutási sebességet igencsak felerősíti, így a módszer előnye, hogy egyenetlenebb, kisebb-nagyobb mélyedésekkel rendelkező felületeket is képes egyenletesen kitölteni. Még a munkabiztonsági szabályok betartása mellett is, ezt a stratégiát inkább csak a nagyobb tapasztalattal rendelkező barkácsmesterek vagy profi szakemberek számára ajánljuk.

A szórópisztolyos, szórófejes festés előnyei a hengerhez és ecsetekhez viszonyítva

  • Gyors és kényelmes: Ez a két jellemző elvitathatatlan a szórásos módszerektől a manuális felhordásokkal szemben. Gondoljunk csak bele, nem kell külön a sarkokkal, élekkel külön szenvedni, egy mozdulattal kezelhetjük ezeket a helyeket is a többi falfelülettel együtt. A hengerrel okozott csíkokat is elfelejthetjük, bár való igaz, hogy a szórás esetén rossz technikával a megfolyt festék hasonló gondot jelenthet, de a technikát csak egyszer kell jól beépíteni a rutinba és ezzel sem lesz problémánk! A régebben maratoni idők alatt elkészült beltereket ezekkel a szórópisztolyokkal és szórófejekkel már csúcsidőket döntögetve végezhetünk! Nem csak maga a festési művelet, de a szín- és tartozékcserék is pillanatok alatt történik (ez a Click & Paint rendszer). A kéz-fejmagasságban lévő területeken kívül, akár a lehajlást vagy nyújtózkodást igénylő területeket is sokkal könnyebben tudjuk kezelni a termékekkel kompatibilis tartozék, a markolathosszabbító segítségével (szintén a Click & Paint rendszer része).
  • Óvatos felületkezelés: Ugye milyen bosszantó tud lenni, ha az ecset szálai rajta maradnak a falon és azzal együtt szárad meg a festék? A szórásos technikákkal, mivel az eszköz nem érintkezik a felülettel, ilyesmi lehetetlen. Nem marad semmilyen mechanikai nyom, csakis az eredeti felület vonalai!
  • Egyenletesség: Szintén, kár is kétségbevonni, hogy a manuális henger vagy ecset felhordás ezzel versenybe tudna szállni. A fedés egyenletessége egyszerűen hibátlan.
  • Tisztaság: A HVLP technológiánál említett szórási köd minimalizálása biztosítja, hogy a festési munka kevesebb levegőbe jutó részecskével járjon. Így, ha ügyesek a mesterek és nem csöpögtetik mellé a festéket betöltéskor, akkor rendkívül kevés maszkolásra, takarásra és takarításra lesz szükség a feladatok elvégeztével. Viszont a szükséges mértékben, még a festési munkálatok megkezdése előtt takarja le a munkaterületet megfelelő méretű takarófóliával!

Mivel rendkívül egyszerű használni a Wagner eszközöket, ezért a szórási arányok is jól szabályozhatóvá válnak. Ez rendkívül fontos tényező minden festés esetén, ha szép eredményt szeretnénk elérni.

Ajánljuk, a roppant praktikus kis kellék, a viszkozitásmérő pohár, és egyéb festőgép kiegészítő beszerzését is! 

 

Szórópisztoly, szórófej vásárlása

 

Kapható külön csak markolat, ami kompatibilis a szórófejekkel?

Igen, kapható, többféle

Milyen típusú szórófejek kaphatók?

Nagyon széles választékkal rendelkezünk, legyen szó akár falfestékről, csillogó felületekről, textúrázásról, alapozóról, lakkokról, lazúrról, pácról, zománcról vagy akár dekorvakolatról.

Hány milliliteres tartályokkal rendelkeznek az egyes termékek?

Ez nagyban függ a célfeladattól, hiszen a nagy felületek kezelésekor optimálisabb, ha nagyobb a tartály is (1500-1800 ml körül akár), ugyanakkor a finom munkálatokhoz a kisebb tartályos (150-250 ml) kiszereléseket ajánljuk.

Szűrés
Ár
 (Ft)
8 990 Ft - 111 390 Ft
Márka
Kompatibilitás
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!