Lefolyó

Teljesen természetes meggyőződéssel gondolhatnánk, hogy a fürdőszobai lefolyók világában nincs semmi változatosság. Hiszen a lefolyó az csak egy lefolyó, ezen nincs mit variálni, nem igaz? A webshopunk kínálatát végigböngészve rá fogunk ébredni, hogy nem csak egyféle lefolyó létezik, mára már ezekben is megjelenik a design!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 090 Ft - 27 990 Ft
Márka
Terméktípus
Kivitel
Termékcsalád
Átmérő
Hosszúság
Termék státusza
Szűrés és rendezés
29 termék
29 termék

Lefolyó, zuhanytálca lefolyó, mosdó lefolyó

A lefolyónak egyszerű feladata van, szabad áramlást kell biztosítania az általunk használt víznek. Ezen kívül számos más előnyt is magáénak tudhat, hiszen megkíméli tulajdonosát a kellemetlen szagoktól, ráadásul nem áll fenn a gyakori dugulás veszélye sem, hiszen ezek a lefolyók nagyon nehezen tömődnek el, ha rendszeresen vannak tisztítva, ám ezutóbbi folyamat sem igényel nagyon extrém gondosságot, ugyanis nagyon könnyen tisztíthatók ezek az eszközök. Sima felületükön nehezebben telepszik meg bármilyen szennyeződés, az inox acél, illetve a minőségi PVC könnyen tisztán tartható, ugyanakkor a tisztítószerek nem hagynak rajtuk nyomot, illetve nem is tesznek kárt bennük. Az inox acél esetén fontos megemlíteni, hogy azért élvez sokkal nagyobb prioritást a háztartás területén (is) a hagyományos acéllal szemben, mert a korrózióval szemben sokkal ellenállóbb, így sokkal hosszabb az élettartama is. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy az acél krómmal van ötvözve (~10%). Elnevezését a francia ’inoxydable’ (magyarul nem oxidálódó) szóból kapta.

A lefolyók közül két nagy típust különböztetünk meg: mosdókagylóba és zuhanyfülkébe való lefolyókat.

Mosdókagyló lefolyó

A mosdókagyló lefolyói készülhetnek rézből (krómozott sárgaréz) vagy (króm színű) műanyagból. További különbség az egyes modellek közt, hogy a mosdókagyló lefolyó lehet rugós mechanizmussal működő önzáró (sokszor klikk-klakk lefolyóként is emlegetik) vagy automata leeresztővel felszerelt. Az önzáró esetében egyértelműen bármely mosdókagylóhoz illeszkedik a lefolyó, de ugyanezt elmondhatjuk az automata leeresztős esetében is, hiszen minden szabványnak megfelel, így univerzálisan beszerelhető bármely vízcsőhöz. Ezen modellek ütés és karcállók, kényelmes és könnyű a használatuk és a tisztántartásuk is. A makacsabb, nehezebben elérhető szennyeződésekhez ajánljuk a webshopunk kedves kis házi csőgörényének, lefolyócső tisztítójánal szolgálatát! Vásárlás előtt győződjünk meg róla, hogy olyan típust választottunk, mely illeszkedik a mosdókagylónkhoz abban a tekintetben, hogy túlfolyós vagy nem túlfolyós változatra van szükségünk.

Zuhanylefolyó, tusoló lefolyó

A zuhanyfülkét teljessé tévő lefolyó panelek sokkal változatosabbak, mint akár 10 éve voltak. Termékeink mindegyike inox, hosszuk 300 – 900 mm közt változik. Az igazi sokszínűséget viszont egyrészt a panelek front lemezeibe vágott minták adják, másrészt pedig a beszerelés módja.

A hagyományos, minta nélküli (Madeira) panelek mellett megtalálható kínálatunkban apró kockás (Tocantins), apró pöttyös (Napo), vonal mintás (Line) és görög mintás (Olimp) panel is, emellett pedig igazán különleges, abszolút modern designt kölcsönöznek zuhanyfülkénknek az üveg betétes verziók. Ez a típus két színben, fehér üveg betéttel (White Glass), fekete üveg betéttel (Black Glass) kapható.

Ha még mindig nem lenne elég, mi mindennel tud meglepetést okozni egy lefolyó, ejtsünk pár szót az elhelyezés megválasztásáról. Gondolhatnánk, hogy ezen sem kell törni a fejünket, hiszen a lefolyónak a padlóba süllyesztve a helye, viszont ma már ez sincs kőbe vésve, ugyanis vásárolhatunk fali zuhanylefolyót is! Könnyű kikövetkeztetni, hogy ezek a padló helyett a falba süllyesztve végzik a dolgukat, éppen annyira kifogástalanul, mint hagyományos társaik.

Lefolyó

Zuhanylefolyók forgatható szifonnal

Ha az elhelyezésnek eddig gátat szabott a vízvezeték fekvése, akkor mostmár ez is bármikor könnyedén megoldható, ugyanis a forgatható szifonnal rendelkező zuhanylefolyók bármilyen szögben, gond nélkül illeszkednek a vízhálózathoz.

Hol lehet szükség még lefolyókra?

Nem csak a zuhanyzókban, de medencékben és erkélyeken is kiváló szolgálatot tehetnek ezek a típusú lefolyók. Válasszunk ezekhez egységes mintát, így az otthonunk több pontján visszaköszönő azonos geometria kellemes harmóniát teremt a különböző terek közt. Az autótulajdonosok számára ajánljuk, hogy a kocsibeálló telepítésekor menjenek biztosra és oldják meg a kocsibeálló vízelvezetését a lefolyó paneleink egyikével. Mindegyik esetében még a tervezés szakaszában gondoskodjunk róla, hogy a talaj dőlésszöge megfelelően legyen beállítva, hogy a víz a megfelelő irányba, a lefolyó felé tudjon áramlani. Ennek hiányában sok bosszankodást (és nem utolsó sorban balesetveszélyt) tudnak okozni az utunkba kerülő víztócsák.

Kocsibeálló lefolyó, lerasz lefolyó, medence lefolyó.  A Profibarácsnál van választék!

A készlet tartalmazza a rácsot (panelt), a szifonnal felszerelt lefolyócsatornát, a csatorna szűkítőt, az állítható rögzítő lábakat, a szigetelő szőnyeget és egy horgot, ami a rács könnyű hozzáférését segíti elő.

A FALA márka kiváló ár-érték aránnyal rendelkő termékeket gyárt, legyen szó FALA lefolyókról, szaniterekről, vagy csaptelepekről, egyéb fürdőszobai és konyhai kiegészítőkről.

 

Zuhany lefolyó, mosdókagyló lefolyó vásárlásakor felmerülő kérdések

 

Milyen anyagból készülnek a zuhanylefolyók?

Rozsdamentes acélból, másnéven inox acélból. Ez az anyag kiváló rozsdaálló és nem tesznek benne kárt a maró hatású vegyszerek sem.

A zuhanylefolyók megvásárlásakor csak magát a lefolyót kapja meg a vásárló?

Nem, termékeink nem csak egy darab alkatrészt jelentenek. Minden esetben magukba foglalják a rendeltetésszerű üzembehelyezéshez szükséges összes alkatrészt, ezeket tehát egy készletként kapja meg a vásárló, vagyis a lefolyó rács mellett szifont, csatornát és a rögzítéshez szükséges többi elemet is.

Mekkorák a zuhanylefolyók?

A hosszuk széles skálán változó (300 – 900 mm), a szélességük azonban az egy termékcsaládba tartozók esetén általában fix. A lefolyók szélessége 70 mm; 20 mm peremmel.