H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Puhafalú medence

Puhafalú medence, mi is jut eszünkbe ennek a szónak hallatán? Először is talán a víz, aztán az úszás és a felhőtlen szórakozás is melyet a strandokon, tenger partokon élhetünk meg. De minek utaznánk el messzire vagy vennénk belépőt egy strandra uszodába, ha otthon is megteremthetjük a saját strandunkat. Egy saját medence rengeteg örömöt okozhat az egész családnak, hiszen bármikor felállíthatjuk, illetve elrakhatjuk, ha éppen nem használjuk és a tárolása sem foglal majd nagy helyt.


5termék 15
5termék 15

Az úgynevezett gyors felállítású medencék igazán gyorsan beüzemelhetők, mérettől és típustól függően maximum egy órát vesz, igénybe a felállítása, és felfújása és már kezdődhet is a víz betöltése. Persze az igazi strand élményhez ne feledkezzünk, meg a napozóágyakról sem melyet szintén talál weboldalunkon(https://profibarkacs.hu/Napozoagy) és nagyon fontos a megfelelő védekezés is a nap ellen, amit legjobban napernyővel tehetünk meg (https://profibarkacs.hu/Napernyo).


Mire figyeljünk medence vásárláskor?

Ebben a kategóriában alapvetően két típussal találkozunk; úgynevezett puhafalú és fémvázas medencékkel. Az első és persze legfontosabb kérdésünk pedig nem más, mint hogy „melyiket válasszuk?”. Nagyon sokféle megoldással találkozhatunk, ezek közül az egyik legnépszerűbb családot képezik a felfújható medencék. Az oldalfalukon egy felfújható gyűrű fut körül, amit a vízszint megtart, így az oldalfalak kifeszülnek, és a fizika törvényszerűségeit használják ki arra, hogy magukban tartsák a vizet. Az ilyen medencék méretei korlátoltak, így jellemzően kisebbek a fémvázas-merevfalú társaiknál, viszont költséghatékonyabbak tudnak lenni.

A puhafalú medencék nem rendelkeznek sarkokkal és szilárd élekkel sem, melyek balesetveszélyt jelenthetnének pancsoló gyerekeink számára. Vannak, medencék melyeknek különbözőek a formai kialakításai, ezeknél viszont nem igazán van variációs lehetőség, hiszen a levegővel töltött gyűrű gyakorlatilag behatárolja a puhafalú medencék alakját. Ez magyarázza, hogy gyakorlatilag csak kör alakú puhafalú medencét találunk a boltok polcain. A medence alakjánál viszont fontosabb kérdést jelent a vízmélység hiszen, kisgyermekek esetében, mert néhány centiméternyi különbség is lényeges lehet, ezért mindenképpen fordítsunk figyelmet arra, hogy csakis olyan medencét válaszunk, amely minden pancsolni vágyó számára tökéletesen biztonságos.

 

Hogyan tartsuk tisztán a medencét?

Egyes puhafalú medencék tartalmaznak beépített vízforgató berendezést is, mely képes a medence vizét a szűrőbetéten átforgatni, és a szennyeződéseket pedig a szűrőnek köszönhetően kivonni. Az ilyen megoldások hatékony segítséget jelentenek abban, hogy megőrizzük a víz tisztaságát, és sokáig használhassuk a medencét vízcsere nélkül.

A víz elszennyeződését jelentős mértékben csökkenthetjük, ha némi figyelmet fordítunk a medence használatára. Mindenképpen

 

Hogyan tehetjük komfortosabbá medencénket?
A puhafalú medencék esetében is alkalmazhatunk különböző vízmelegítőket így téve kellemesebbé a víz hőmérsékletet. Ezek között találhatunk energiatakarékosat is, ami a nap energiáját hasznosítva melegítik fel a vizet a vízmelegítőn keresztül keringtetett vizet. Természetesen a hatékonyságuk jelentős mértékben függ a napsütés intenzitásától is. Ha ilyen készüléket szeretnénk vásárolni, érdemes szem előtt tartani a maximális vízátfolyási sebességét.

A hosszú életű puhafalú medence titka!

A puhafalú medencék rendkívül strapabíró anyagból készülnek, az erős vinyl és PVC képes ellenállni a különböző fizikai hatásoknak, jól bírják a napsugarak károsító hatását, az erős varratoknak köszönhetően pedig igazán jó strapa bírók. Két dologra azonban nagy figyelmet kell fordítanunk a sérülések elkerülése érdekében. A kicsomagolás és a pumpálás között tartsunk legalább fél órányi szünetet, míg a medence anyaga átveszi a környezet hőmérsékletét, így nem kell az anyag sérülésétől tartanunk. A másik fontos dolog, amire oda kell figyelnünk, hogy minden éles tárgyat tartsunk távol a medencétől, mert ezek, balesetveszélyesek lehetnek a gyermekek számára és a medence falát is megsérthetik. Szerencsére ma már rendelkezésre állnak olyan ragasztók, amelyek megoldást kínálnak az oldalfalak kisebb-nagyobb sérüléseire, és még a víz alatt is alkalmazhatók, de jobb elkerülni ezeket a sérüléseket. 

A felfújható medencék méretei ugyan korlátoltak, de megéri, ha a családban vannak kisebb gyermekek, hiszen nagyon biztonságosak. Ne feledkezzünk meg arról, sem hogy így könnyebben megbarátkoznak a vízzel, főleg ha még a lábuk is leér és így már akár az úszás alapjait is megtanulhatják bátran. Meg tanulhatják a helyes légzést mely későbbiekben fontos lesz az úszáshoz, hiszen, az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. Persze nem csak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is, nem hiába mondják, hogy az úszás az egyik legjobb testmozgás. Nem csak hogy minden izmot megmozgat, de víz segítségével ízületeinket is óvhatjuk, hiszen nem kapnak akkora megterhelést, ezért sokszor alkalmazzák rehabilitációk során. Ezért tehát egy medencébe való beruházás csak is előnyös lehet mindenki számára nem csak szórakozásra, hanem egészséges életre is tudjuk általa nevelni gyermekeinket. Weboldalunkon több méretből is választhat kedvére medencéink közül melyet kedvező áron kínálunk a profibarkacs.hu-n.

érdemes lábmosót használnunk, hiszen így lemoshatjuk a talpunkra tapadt koszt (sarat és szennyeződéseket). A szennyeződések azonban más módon is a vízbe kerülhetnek, ezért érdemes védőtakarót alkalmazni ennek használatával megelőzhetjük, hogy a szél port illetve faleveleket vigyen a vízbe, távol tarthatjuk a rovarokat, és más szennyeződésektől is védhetjük a medencénket.

Szűrés
Ár
 (Ft)
19 989 Ft - 85 990 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!