Power bank

Számíthat segítségünkre, ha az ideális Powerbank megtalálása a cél. Mitől lesznek a Powerbankok egyedi termékek és mik az előnyei és hátrányai egy adott terméknek a többihez képest? Érdemes utána nézni, melyik külső akksi lehet számunkra megfelelő, mert ennek az eszköznek a beszerzése praktikus, használata pedig nagyban segíti, hogy ne maradjuk például telefon nélkül, és lemerülését megakadályozzuk egy külső akkumulátorral.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
6 390 Ft - 24 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

Milyen funkciók alapján vásároljunk powerbankot?

A tulajdonságok, amik meghatározhatják döntésünket, lehetnek: 

  • A powerbankok, külső akkumulátro bizonyos típusai biztosítanak gyorstöltési lehetőséget
  • Vezeték nélküli töltési funkció lehet beépítve bizonyos típusoknál
  • Napelemes panelek is lehetnek telepítve az eszközön (ezzel a töltés több időt vesz igénybe, mint a hagyományos eljárás)
  • Nagyban meghatározhatja a választás kimenetelét az is, hogy hány kimenettel rendelkezik a készülék, egyszerre hány eszköz töltésére képes, anélkül hogy károsítanánk az akkumulátorát.
  • Milyen ellenálló képességgel lett felruházva, illetve milyen külső védelemmel rendelkezik, fontosak lehetnek abban, hogy végül melyik termék mellett döntünk.
  • Utolsó példaként lehet említeni, hogy milyen egyéb kreatív megoldásokkal rendelkezik a készülék a többihez képest.

 

Érdemes figyelembe venni, hogy egy powerbank valós hatékonyságát tekintve nem a gyártó által feltüntetett értéket nyújtja, mivel ez az eszköz élettartamát rövidítené meg. Általában az akkumulátor használata a 100%-os értékhez képest csak 80%-os hatékonysággal működik egy powerbank esetében. Ez az eszköz védelmének céljából lett kitalálva, hogy megfelelő töltési ciklussal, melynek a becsült értéke nagyjából 500 töltést tesz lehetővé, ki tudjuk használni a külső akkumulátor működőképességét. A 100%-os használat lehetővé tenné, hogy könnyebben meghibásodásnak legyen kitéve és az élettartam kockáztatásával járna. Ez a biztonsági lépés garantálja, hogy mindig megfelelő hatékonysággal tudjuk használni a készüléket.

Amennyiben tudjuk, hogy egy powerbankot milyen eszközök töltésére szeretnénk használni, nagyban segíti a döntés meghozatalát, mivel a kapacitás függvényében választhatunk nagyobb és kisebb teljesítményű powerbankok közül. Laptop és a nagyobb akkumulátorral rendelkező eszközök töltésére érdemes figyelembe venni a powerbank kimeneti áramát és annak USB kimeneti portját, mivel teljesítményét tekintve a nagyobb kimeneti porttal rendelkező külső aksi nagyobb teljesítménnyel fogja a készüléket tölteni.

 

A powerbankok használhatósága 

Célja és értelme ezeknek a fejlesztéseknek, hogy minden helyzetben kommunikáció képesek tudjunk maradni, semmilyen folyamatban ne kelljen fennakadást tapasztalnunk az elektronikai eszközök használata közben. Bizonyos, kisebb kapacitással bíró powerbankokat a légitársaságok is felengedik járataikra. Ezzel a kreatív találmánnyal mentesíteni tudja magát az aksiktól való függéstől és biztosítani lehet vele a folyamatos használatot ott is, ahol egyébként áramforrás nem állna rendelkezésre.

 

Személyes tapasztalat a külső akkumulátorral kapcsolatban 

Egy teljesen újszerű állapotban lévő profi okostelefonnal rendelkezem, aminek az aksija ellenőrzötten 100%-os működéssel bír, mégis használójaként tapasztalom, hogy nagyon könnyen kerülhetek olyan helyzetbe, mikor takarékoskodnom kell a használattal, mert különben lemerülne, és nincs lehetőségem a közelben tölteni. Aki magára ismert, annak minden bizonnyal praktikus lehet beszereznie webáruházunkban a megfelelő powerbankot. Okos átgondolt használattal, csak vészhelyzetekben használva, remek döntés lehet annak érdekében, hogy jelentősen megnöveljük az élettartamot és így megbízható partner legyen hosszú időn át a váratlan helyzetekben.

 

Powerbank paraméterek

Mah, vagyis milliamperórában mérik egy aksi töltéstároló képességét. Minél nagyobb, nehezebb egy külső akkumulátor, valószínűsíthetően annál nagyobb töltési képességgel bír, ez fontos tényező abban az esetben, ha magas fogyasztási igény áll fenn a használónál.

Ezért tanácsolja a Profi Barkács, hogy méretekből fakadóan kategorikusan következtethetünk a vásárolni kívánt eszköz hatékonyságáról és teljesítményéről. Az egyes típusok kevesebb kapacitással rendelkezve azok számára lehet előnyös, akik alkalmi szinten fogják használni a vésztöltés lehetőségét, míg a nagyobb energia tárolására képes aksik megfelelő védelmet nyújtanak azoknak, akik rendszeres használói az elektronikai eszközöknek.

 

Az ideális powerbank, külső akkumulátor

A mai darabok, amik forgalmazásban állnak, általában felszereltségüket tekintve egy hagyományos aksit és egy töltési funkciót ellátó bemenetet tartalmaz. Az ideális eszköz minimum két USB kimenetet tartalmaz, mivel ezzel egy időben tudjuk lehetővé tenni készülékeink töltését. Egy jobb fajta külső akkumulátor kijelzővel is rendelkezik, ami megmutatja a töltés után a még felhasználható energia forrást. Ez mindenképpen előnyös abból a szempontból, hogy információt kapunk a powerbank állapotáról, energiájának felhasználását könnyebben tudjuk szabályozni, lehetőségünk van kalkulálni, beosztani a töltések idejét. Vannak darabok, amik gyors töltési képességgel is rendelkeznek, ezek azért lehetnek hasznosak a használó számára, ha utolsó pillanatban vette észre a telefon vagy más eszköz töltöttségi állapotát, így ha még ekkor csatlakoztatja az eszközeit, még mindig el tudja kerülni a kikapcsolódásukat. Yato, Graphite külső akkumulátorokat kínálunk.