Kézi fűrész

Sok fajta kézi fűrész típus létezik. Attól függően, hogy mit és hogyan akarunk vágni, számos opciónk van. A Profibarkácson minden célra megtalálja a megfelelő kézi fűrészt!

Kézifűrész választásakor pontosan meg kell határozni, hogy mire fogjuk használni, ugyanis különböző tevékenységek más és más kézifűrészt igényelnek. Kérdés, hogy fát, műanyagot esetleg fémet szeretnénk fűrészelni, fontos e a precíz vágás, vagy csak fák, bokrok ágait akarjuk levágni vele? Egy biztos, a kézifűrész egy több ezer éve használt eszköz, nélküle boldogulni szinte lehetetlen, ha el akarunk fűrészelni valamit. Kéziszerszámaink óriási választékából kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő keretes vagy keret nélküli kézifűrészt bármely tevékenységhez.

A kézifűrészek funkciója

A kézifűrészt az emberiség ősidők óta használja, hiszen a különféle dolgok feldarabolása, el- és levágása régen és napjainkban is igen fontos elvégzendő feladat. Legyen szó fakitermelésről, kertek rendbetételéről, tűzifa darabolásáról vagy barkácsoló ezermesterekről, a kézifűrész alap szerszám.

A ház körüli munkáknál nélkülözhetetlen a kézifűrész, sőt egy féle nem is mindig elég belőlük, hiszen a különféle megmunkálandó anyagok más és más kialakítású kézifűrészt igényelhetnek.

A kézifűrészek előnyei

A mai modern fűrészek már mindkét irányba dolgoznak, tehát tolás és húzás közben is vágnak. Az új típusú kézifűrészek pengéjét acélozott fogakkal, temperált fémből készítik, ezért élezésük nem lehetséges.

Ha a fogak életlenné váltak a fűrészt cserélni kell! Természetesen ez még mindig olcsóbb, mint ha elektromos változatának az alkatrészeit kellene kicserélni. A kézifűrésszel történő fűrészelés nem igazán bonyolult, kétségkívül vannak a használatának olyan fogásai, amiket el kell sajátítani.

Amikor már némi rutint szereztünk a kézifűrészelés technikájában, úgy a munkánkat könnyen és hatékonyan el tudjuk végezni. Mivel kézifűrészeink könnyebbek, nem kell az összeállításukkal bajlódni, így sokkal gyorsabban használatra készek, mint az elektromos társaik. Kisebb helyet foglalnak el és különösebb biztonsági felszerelést sem igényelnek.

A kézifűrészek típusai

Webáruházunk kínálatában az alábbi kézifűrész típusokat kínáljuk:

  • fémfűrész: Több, mint 30 féle keretes és keret nélküli terméket találhat meg a kategóriában. Több neves gyártó kézifűrészei közül válogathat. Ilyen például a biztonságos és zárt alumínium markolattal ellátott Yato keretes fémfűrész, melynek hossza 300 mm, fogak sűrűsége 24TPI, a fűrész pengéjének anyaga bimetál.
  • gipszkarton fűrész: Ez a kézifűrész kifejezetten a gipszkartonok elvágására lett kifejlesztve, hegyes, keskeny pengéjű fűrész, amely lyukak kialakítására is alkalmas. Rozsdamentes acél pengéjük átlagosan 150-180 mm hosszúságú.
  • kézi gérvágó fűrész: Más néven illesztőfűrész. Használatával leggyakrabban 45 vagy 90 fokos vágást eszközölünk. A ferde és döntött vágást is precízen, milliméter pontossággal végre tudjuk hajtani. Általában sűrű fogazatú, kis terpesztésű, 300-350 milliméter pengehosszal rendelkeznek, de webshopunkban talál akár 440 mm-est is. Asztali változatuk ennél hosszabbak, többnyire 550-600 milliméteresek
  • lyukfűrész: Lyukak és egyéb, bonyolult alakú formák kivágására szolgál. Kínálatunkban a 200 és 300 mm hosszúságú pengével rendelkezőt is megtalálja. Az ergonomikus és csúszásmentes markolat a precíz és pontos vágáshoz nyújt segítséget
  • rókafarkú fűrész: Több, mint 50 féle rókafűrészt kínálunk a legnevesebb gyártók kézifűrészeiből. Ez a legelterjedtebb fűrésztípus, pengéjük általában 400-500 mm hosszúak, marolatuk lehet fa vagy műanyag. Sok típusnál igen hatékony, collonként 11 db-os fogazás teszi eredményesebbé a munkát. Kínálatunkban megtalálhat például speciális, három élű fogakkal kialakított rókafűrészt is
  • Ytong fűrész: Az Ytong tégla (de találkozhat vele pórusbeton vagy gázbeton néven is) vágásához mindenképp érdemes Ytong fűrészt vásárolnunk, hiszen ez az eszköz kifejezetten erre a célra készült kézifűrész. Nagyon fontos, hogy a téglák pontosan illeszkedjenek egymáshoz, ezzel az eszközzel pedig gyors, precíz, egyenletes vágást fogunk végezni. Az Ytong fűrészek 600-800 mm közötti vágóhosszal rendelkeznek. A különböző keménységű anyagok eltérő fogazatú fűrészt igényelnek. A puhábbak durvább, sűrűbb, míg a keményebb anyagok ritkább, finomabb fogazatot kívánnak. Kínálatunkban 17-39 foggal rendelkező téglafűrészeket talál, melyek keményfémlapkásak vagy vídiabetétesek, utóbbi nagy keménységű, kopásálló kerámia.
  • japánfűrész, húzófűrész: Ez a speciális vágóeszköz csak húzó mozdulatra vág, fő előnye a nagy vágási pontosság. Többféle típusból tud választani, kiváló darabok a Wolfcraft kétoldalt fogazott 240 mm-es vagy a Neo 275 mm-es rugalmas pengéjű japánfűrésze is!

Hogyan válasszunk kézifűrészt?

A Profibarkács kézifűrész kínálata óriási. Nem mindegy, milyen anyagból készült, mekkora méretű munkadarabot kell elvágnunk, hol és milyen körülmények között kell dolgoznunk!

Az is fontos tényező, hogy alkalmanként használjuk majd a kézifűrészt, esetleg napi szinten? A kézifűrészek anyaga, markolata, a fogazat eltérő minőségű lehet, a hobbi kategóriától kezdve egészen a profi kézifűrészekig minden igényre megtalálja az ideális kéziszerszámot!

Kézifűrészeink között típusonként felsorakoztatva találja a termékeket, ezáltal webáruházunkban könnyebben tud tájékozódni.

Testi épségünk biztonságára különösen figyeljünk! Éles szerszám használata közben óvjuk kezeinket, szemünket az esetleges sérülésektől, mindig használjunk védőkesztyűt, védőszemüveget!

Keretes vagy keret nélküli kézifűrészek a Profibarkácson

A kézifűrészek között találhatunk csak markolattal ellátott szélesebb, vastagabb anyagból készült pengéjűt illetve keretbe foglaltat is. Amikor a penge hosszú és vékony merevítésre van szükség, ezzel behatároljuk a vágás szélességét és hosszát.

A vágás távolságát és szélességét a keret magassága határolja be, így ezt is mindenképp érdemes figyelembe vennünk választáskor. Oldalunkon a kézifűrészek között fűrészkereteinket és a különböző típusú és méretű fűrészlapokat fűrészlapokat is megtalálja.

A keret nélküli fűrészek nyitott vagy zárt markolattal vannak ellátva, amik ergonómiailag ideálisan kialakítottak, stabil fogást, ezáltal könnyű irányíthatóságot biztosítanak vágás közben.

Nagy előnyük a korlátlan hossz-, illetve a kötetlen alakos vágások kivitelezhetősége.