Kőműves serpenyő

A precíz munkavégzéshez elengedhetetlenek a professzionális munkaeszközök. Természetesen a kőműves munkák esetében is kifejezetten fontos, hogy a szakemberek kizárólag minőségi felszereléssel dolgozzanak. A kőműves serpenyő vagy más néven fángli egy olyan nyeles edény, amelynek segítségével a szakemberek habarcsot, maltert és gipszet egyaránt keverhetnek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 490 Ft - 1 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
4 termék
4 termék

Kőműves serpenyő

A precíz munkavégzéshez elengedhetetlenek a professzionális munkaeszközök. Természetesen a kőműves munkák esetében is kifejezetten fontos, hogy a szakemberek kizárólag minőségi felszereléssel dolgozzanak. A kőműves serpenyő vagy más néven fángli egy olyan nyeles edény, amelynek segítségével a szakemberek habarcsot, maltert és gipszet egyaránt keverhetnek.

A webáruházunkban elérhető  kőműves serpenyők használatával Ön egyszerűen és hatékonyan gondoskodhat az anyagok keveréséről. Akár a habarcsot szükséges a téglára tenni, akár a falra kellene a vakolatot felvinni, a kőműves serpenyő tökéletes megoldást kínál a keverési feladatok végrehajtására.

Tipp: Nézz szét betonlehúzó lap választékunkban is!

Fángli

Kisebb munkákra is kiváló választás lehet a fángli, hiszen a kompakt méretéből adódóan kevés helyet foglal a munkaterületen. A háztartás körüli munkavégzésekre a mérete elegendő, így minden anyagból kikeverhető a kellő mennyiség. A kőműves serpenyő a nyelén található kampóval bárhová egyszerűen felakasztható. A könnyű rögzítésnek köszönhetően a munkavégzés közben elegendő csak a fángli irányába fordulni, és a kikevert anyag azonnal elérhető.

Célszerű a kőműves munkák során is a legmegbízhatóbb munkaeszközök használatára törekedni. Legyen szó bármilyen feladatról, a pontos munkavégzéshez minden esetben minőségi felszerelés szükséges. A szakemberek valós tudása mellett mindig az elérhető munkaeszközök minősége határozza meg a munka végeredményét. Ahhoz, hogy a munka esztétikus és professzionális legyen, a szakemberek számára megfelelő munkavégzési körülményeket kell biztosítani.

Ha a malterezéssel, illetve gipsz- és habarcs keveréssel járó munkák során pontosan és akadálymentesen szeretne dolgozni, válassza a kínálatunkban kapható műanyag kőműves serpenyőt!

A kőműves serpenyő egyik legtipikusabb felhasználási területe a falazó habarcs felvitelének munkafolyamata. A falazóhabarcs kész zsákos anyagként kapható, de ha szeretnénk, ki is keverhetjük magunknak.

Természetesen a zsákos falazóhabarcs összetétele már eleve úgy lett megalkotva, hogy a falazóhabarcs számítást már elvégezték helyettünk, tulajdonképpen egy kész falazóhabarcs recept az, amit kapunk, nekünk csak vízzel kell elkevernünk. Persze az egyszerű keverésben is vannak mesterfogások.

Nézz szét PU-hab pisztoly, habarcskinyomó pisztoly választékunkban is.

Kínálatunkban a Neo és a Topex kőműves serpenyőit találhatja meg.

Falazóhabarcs házilag?

Azokat, akiknek nagy rutinjuk – vagy hozzáértő segítségük van – minden további nélkül buzdítjuk a falazóhabarcs házilag való elkészítésére, hiszen így is lehet spórolni, azt viszont jó tudni, hogy szinte annyi keverési technika és arány van, ahány építkezés. Adódik ez abból is, hogy lapát, vödör és ki tudja még milyen eszközök szerint mérik az egységeket, illetve az is közrejátszik, hogy sokan egyszerűen más arányokkal dolgoznak. Ideális esetben persze a falazóhabarcs kötési ideje vagy a bekevert anyag minősége nem mutat különbségeket – nem túl sűrű, kenhető, de a vödörből is könnyen kiönthető.

A habarcs készítése folyamatos odafigyeléssel készül: A cement mellé mészhidrátot keverünk vízzel, majd kisebb adagokban adjuk hozzá a homokot, ügyelve arra, hogy ne porozzon, de mindvégig homogén maradjon. Akkor dolgozunk jól, ha a végeredmény a kőműveskanálon megtapad, de a falon is kenhető. A víz adagolására pedig fokozottan figyeljünk, mert utólagos vizezésre nincsen lehetőség, hiszen a hozzáadott folyadék kihozza a meszet a felületre – úgymond kivirágosodik.

A falazóhabarcs keverési arány pontos megállapításához használjunk valamilyen fix mérőegységet, például vödröt vagy lapátot. 1 egység mészhidrát mellé 3 egység (rostált) homok  dukál, 1/3 cement, illetve másfél egység víz – utóbbira persze célszerű figyelni, hiszen az alapanyagok függvényében lehet több is, kevesebb is.

Gyakori kérdések kőműves serpenyő vásárlása során

 

Mi a kőműves serpenyő elsődleges felhasználási területe?

Elsősorban habarcs, malter és gipsz keverésére.

Mik a kőműves serpenyő előnyei az otthoni felhasználás során?

Kisebb munkákra is kiváló választás lehet a fángli, hiszen a kompakt méretéből adódóan kevés helyet foglal a munkaterületen. A háztartás körüli munkavégzésekre a mérete elegendő, így minden anyagból kikeverhető a kellő mennyiség.

Mire szolgál a kőműves serpenyő nyelén található kampó?

A kőműves serpenyő a nyelén található kampóval bárhová egyszerűen felakasztható.