Takaróponyva

Egy jól megválasztott méretű és anyagú, kiváló árú takaróponyvával megvédheti a szabadtéren tárolt tárgyait, berendezéseit, ingóságait az időjárás viszontagságaitól. Sőt, sok esetben nem csak kültéren használják. Kiváló lehet például a garázsban is letakarni egy hobbi autót, ezáltal védve lesz a portól, vagy a háziállatok pl. macskák lábnyomaitól. Nem minden háztulajdonosnak van lehetősége gépeit vagy motorját egy kerti kisházban tartani, de a ponyvák ilyenkor is megoldást nyújthatnak!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
890 Ft - 80 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
83 termék
83 termék

Mire használható a takaróponyva?

Akár otthoni célra, akár a mezőgazdasági, ipari környezetben szükség lehet tárgyak, faanyagok, fémek, termények stb. védelmét biztosítani az időjárással szemben. A ponyvák azonnali megoldást biztosítanak, mobilisak, olcsók, kicsi a karbantartási igényük, használaton kívül pedig kis helyen tárolhatók. A takaróponyvák lényegesen strapabíróbbak, mint a 

Néhány felhasználási lehetőség a teljesség igénye nélkül:

 • autók, motorok, járművek, csónakok takarása
 • szalmabála takarására
 • grill takarása télre
 • trambulin betakarása
 • tűzifa, farakás fedése
 • gyerekek homokozójára
 • kültéri kerti bútorok védelme
 • faházak takarása
 • kerti medencére
 • depózott gabona védelme
 • fűrészpor, faforgács szárazon tartása
 • munkagépek védelme

takaróponyva tűzifára

A védőponyvák, kültéri takaróponyvák tulajdonságai

1. Alapanyaguk:

Leggyakrabban polietilén (PE) ami az egyik legszélesebb körben használt műanyag a világon, rengeteg iparágban, piaci szegmensben és alkalmazásban terjedt el.  Sűrűsége szerint különböző lehet:

 • HDPE: kemény polietilén, sűrűsége legalább 0,941 g/cm3
 • MDPE: sűrűsége 0,926-0,940 g/cm3
 • LDPE : sűrűsége 0,915-0,925 g/cm3

2. Vízállóság:

A legtöbb vízhatlan, megvédi az esőtől, hótól a letakart értékeket, sőt egy jó minőségű akár 30 cm vízoszlopot is elbír átszivárgás nélkül.

3. UV állóság:

Vásárlásnál mindig figyeljünk rá, hogy az adott ponyva UV álló-e vagy sem? Nem mindegyik rendelkezik UV védelemmel.  Az UV védelemmel rendelkező termékek 3-5 évig védenek a káros ultraibolya sugárzástól.

4. Vastagságuk:

A gyártók feltüntetik, az adott ponyva vastagságát, amely összehasonlítható az egyes típusoknál. ( PE:  g/m2) Általában 60-210 g/m2 közöttieket találni.

5. Rögzítés módja:

Vásárlásnál érdemes megnézni, hogy az adott terméknél van-e kialakítva például feszítő mandzsetta, gyűrűk a kikötéshez, kifeszítéshez. A fém gyűrűk általában 30-50-100 cm-enként vannak elhelyezve típustól függően. Ezek nagymértékben segítik a precíz fedést.

6. Színük:  

Általában kék, zöld, fekete, szürke színekben kaphatóak, ezek a leggyakoribbak.

7. Méretük:

Mindenki megtalálja a megfelelő méretet, mivel 6 m2-től akár 150 m2-es ponyváig számtalan méret áll rendelkezésre.

8. Felhasználási cél: 

Vannak univerzálisan használható ponyvák, és van amelyiknél a gyártó kimondottan ajánlja például farakás takarására, autó takarásra stb.. Alapvetően egy jó minőségű, megfelelő vastagságú UV álló változattal bármi letakarható, amit a méret enged.

 

Mezőgazdasági takaróponyva

A mezőgazdaságban igen gyakran van szükség gépek, termények gyors betakarására. Ilyenkor a takaróponyvák használata előtérbe kerül. De nemcsak munkagépek és mezőgazdasági termények védelmére szolgál, pótkocsi platóhoz, istállók szélmentesítéséhez, átmeneti folyadéktárolók kialakításához is elengedhetetlenek. Tűzivíztározó fedésére, hígtrágya tárolók fölé is kiváló megoldás.

Takaróponyva autóra

 

A vízálló takaróponyva az autók védelmére

A por, eső, hó, leszakadó faágak, az UV sugárzás egyaránt kárt tehetnek a járművekben. A jó minőségű védőponyvák viszont bírják az időjárás viszontagságait, az anyaguk lélegzik, nem párásodik, nem jegesedik alattuk az autó, kopásállóak, kibírják az erős szeleket, gyors és olcsó megoldás a járművek védelmére (is).

 

Védőponyvák és kerti bútorok 

A kültéri bútorok élettartama növelhető, ha télre lefedjük kint, a helyükön. Sokszor csak ez a megoldás lehetséges, fedett tárolóhely hiányában.

Számos előnnyel jár a használatuk, például:

 • Sok évig szolgálja a tulajdonosát, nem kell minden évben újra vásárolni.
 • A minőségi termékek penészmentesen tartják a kültéri bútorokat, mert a ponyvák engedik a szabad levegő áramlását.
 • Megvédik a kerti bútorokat a kopástól, karcoktól is, de választhatunk kerti bútor takarót is.
 • Védi a kinti bútorokat  az erős UV sugaraktól, a fagytól, az esőtől és ónos esőtől és a havazástól, ráadásul a szél sem fogja telehordani porral.

 

Kerti bútor takaróponyvák gyorsan, nagyszerű áron a Profibarkácstól

Kínálatunk igen széles skálán mozog, takarásra alkalmas ponyváink rengeteg méretben, vastagságban, és több színben is elérhetőek. Proline, Extol, Topex, Wolfcraft, Vorel, Top Tools, Nortene ponyvák akár néhány négyzetméterestől egészen kétszáz négyzetméterig sok-sok méretben elérhetőek, bármilyen célra keres ponyvát, biztos, hogy nálunk megtalálja. Válassza ki a megfelelőt, rendelje meg, és néhány napon belül már használhatja is a kívánt célra.

Milyen sűrűségű ponyvát vegyek, ami sokáig bírja majd?

A 100-120 g/m2 sűrűségtől felfelé lehet kültéri használat esetén több évre tervezni a védőponyvákkal.

A garázsban tartott, ritkán használt autómhoz van értelme ponyvát vennem?

Igen, hiszen a takarással a portól is védi a járművet, illetve az esetleg bejutó rágcsálók lábnyomaitól szintén.

Udvaron tárolt robogómnak melyik takaróponyvát rendeljem?

A Proline 2 x 3 méteres UV álló ponyváját ajánljuk.