Drótháló kapcsozó fogó

Dróthálót a feszítő dróthoz rögzíteni a legegyszerűbb egy praktikus drótháló kapcsozó fogóval. Ezek a típusú fogók horganyzott, vastag acélból készülnek, fogórészük ergonomikus műanyag vagy csúszásmentes gumi bevonatú. Mivel a drótháló  igen elterjedt, gyors és biztonságos módja egy terület lekerítésének, elkerítésének, a drótháló kapcsozó fogók is népszerű és keresett szerszámnak számítanak ehhez a munkavégzéshez. A fogóba betölthető, vele kompatibilis drótfűző kapcsok is megvásárolhatók webáruházunkban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
2 termék
2 termék

Drótkerítés, drótfonat, drótháló és a kapcsozó fogó

A dróthálók felhasználási területei széles skálán mozognak, hiszen egy nem túl drága, könnyen telepíthető, ugyanakkor – egy jobb minőség választása esetén- akár 20 évig is időtálló megoldást jelentenek akár elkerítéshez, ketrecekhez stb. Minden olyan huzal, aminek a szakítószilárdsága kb. 350-600 N/nm, alkalmas lehet ilyen célra. A huzalok lehetnek bevonatosok és bevonat nélküliek.

A bevonat lehet horgany, aluhorgany, PVC vagy polietilén, horgany és PVC vagy PE, illetve speciális festékekkel bevont fajták is elérhetőek. Sokféle vastagságban, bevonattal, bevonat vastagságban elérhetőek, minél jobb minőségű, értelemszerűen annál tovább fogja bírni. Telepítésnél fontos, hogy sem a túl laza, sem a túl szoros feszítés nem megfelelő, mindegyiknek van hátránya.

Ha új drótkerítést kell telepíteni vagy a meglévőt kiigazítani, a kerítés kapcsozó fogók segítségével gyerekjáték lesz a munka. A tárba egyszerre nagyobb mennyiségű kapocs is betölthető, speciális fejükkel pedig a legszűkebb helyeken is lehetővé teszik a munkavégzést.

drótháló kapcsozó

Mi is pontosan a drótháló kapcsozó fogó?

Kerítés kapcsozónak is nevezik, leghatékonyabb módja annak, hogy a dróthálót a feszítő dróthoz lehessen rögzíteni. Lényegében ennek a speciálisan kialakított fogónak a használatával egy drótkapoccsal a két elem (feszítődrót és drótháló) fixen rögzíthető egymáshoz. Fontos, hogy két oszlop között minimum kétszer kell rögzíteni a dróthálót a feszítő dróton ahhoz, hogy a kerítés ne domborodjon, ne lógjon be. Ezek a hasznos célszerszámok horganyzott acélból készülnek, markolatuk kialakítása és bevonata kényelmessé teszi a fogást, a munkavégzést. Rendkívül erős kötést hoz létre két huzal között, mindezt pedig gyorsan és minimális emberi erőkifejtéssel teszi.

Hogyan működik a drótháló kapcsozó fogó?

A kerítés kapcsozó funkciója tehát a feszítő dróthoz rögzíteni a dróthálót. A szerszámba be kell tölteni a drótfűző kapcsokat, és a rögzíteni kívánt pontnál mindössze össze kell nyomni a kéziszerszám fogórészeit, ekkor a fogó a fémkapcsot a dróthuzalok köré „fonja”, a két huzal tökéletesen, stabilan egymáshoz rögzül. Sokkal gyorsabb módja ez a drótháló telepítésének, mintha valaki kézzel drótozná össze az adott pontokon a feszítő drótot és a dróthálót, ráadásul erősebb és stabilabb tartást tesz lehetővé, mint a kézzel történő összedrótozás. Nemcsak drótkerítés építésénél, de különböző ketrecek, nyúl, baromfi stb. kialakításánál is hasznos segítség egy ilyen kerítés kapcsozó.

A drótháló kapcsozó fogó előnyei

Az egyik legnagyobb előnye egy ilyen kerítés kapcsozónak a táras kialakítás, hiszen hatékonyan, megállás nélkül, folyamatosan végezhető vele a munka. A fogó gyorsan képes összekötni két huzalt, ráadásul a kötés erős és stabil. A praktikus fejkialakítás miatt szűk helyeken is sikeresen alkalmazható. Mindössze a fogóval kompatibilis drótfűző kapcsokkal kell betölteni, és már mehet is a munka. Egy ilyen szerszámnak a súlya csekély, így akár hosszú órákig sem megterhelő fizikailag a kézben tartása. A huzalok hagyományos módon történő összefogatása, amikor kis dróthuzalt tekerünk a két huzal köré, bárki által visszatekerhetők, ellenben a drótháló kapcsozó fogó általi rögzítéssel, mely puszta kézzel, szerszám nélkül nem szedhető le. Stabilabb, megbízhatóbb és mindenekelőtt a táras megoldás miatt gyorsabb rögzítést tesz lehetővé. Építőiparban, állattenyésztésben, ház és kert körüli munkáknál, ahol dróthuzalokat kell összefogatni, nélkülözhetetlen kiegészítő egy ilyen speciális kapcsozó fogó.

Építőipari munkákhoz szüksége lehet egy betonacél vágóra, nézzen szét kínálatunkban!

Huzalsodrók a drótháló kapcsozók között

Létezik még egy nagyon praktikus kéziszerszám, amelyet előszeretettel használnak huzalozásra, mégpedig a huzalsodró. Különböző méretekben elérhetőek, anyaguk általában kovácsolt acél, fogórészük műanyag vagy gumi bevonatos. Hatékonyan kötözhet, sodorhat velük huzalokat. Építőipari betonacél kötözésére is kiváló! Vasalatok, drótkerítések huzalozásánál is alkalmazzák. 

Drótháló kapcsozó fogók, kapcsok és huzalsodrók a legnagyobb gyártóktól a Profibarkácson

A Profibarkács webáruházban minden kiegészítőt megvásárolhat, ami a huzalozáshoz, a drótháló rögzítéséhez szükséges lehet. Vorel drótháló kapcsozó fogó, kapcsok 600 darabos kiszerelésben, továbbá Yato huzalsodrók több méretben rendelhetők szuper árakon!

Egy ilyen egyszerű, de hatékony célszerszám esetén is törekszünk a kiváló minőségre, ezért kínáljuk vásárlóinknak a megbízható, már bizonyított gyártók termékeit. Munkavégzésnél mindig törekedjen a biztonságra, ezért javasoljuk, hogy kerítés kapcsozó használata, huzalokkal való munka esetén viseljen védőkesztyűt, hogy megelőzze a kisebb sérüléseket, és zökkenőmentesen folyhasson a munka!

 

Gyakori kérdések drótháló kapcsozó fogóval kapcsolatban

 

A drótháló kapcsozó csak drótkerítésnél használható?

Nem, más huzalok összefogatására is használható, persze fontos, hogy a dróthálóhoz hasonló vastagságúak legyenek, körbeérje a kapocs.

Betonacél kötözésre mit ajánlanak?

A Yato 300 mm-es huzalsodróját.

A Vorel drótháló kapcsot hány darabos kiszerelésben lehet rendelni?

600 db van egy csomagban.