Kerti kocsi

Minden kertes ház tulajdonosának szüksége van a kinti munkához megfelelő segítségre. Ha egy kényelmes és praktikus eszközre vágysz, amivel szerszámokat, gyümölcsöket, gallyakat, leveleket, szalmát és szénát is tudsz szállítani, akkor mindenképp érdemes beszerezni egy kerti kocsit. Így a fáradalmas kerti tevékenységeket egy könnyebb és gyorsabb munkavégzés váltja majd fel.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
44 990 Ft - 97 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
4 termék
4 termék

A kerti kocsi legközelebbi rokona a talicska, attól azonban több ponton is eltér. Először is, 4 keréken gurul, így nem kell a mozgatása során megemelni, mint a talicskát, így a kerti kocsiban jóval nagyobb tömegű dolgokat is tudunk szállítani. Másodsorban a kerti kocsit nem tolva, hanem húzva mozgatjuk, illetve méretük is nagyobb.

Milyen előnyökkel jár egy kerti kocsi?

Nagyon hasznos egy ilyen segédeszköz, főleg azoknál, akik szeretnek sok időt tölteni a kertben olyan tevékenységekkel, mint az ágvágás, metszés, lombsöprés, növények ültetése, vagy akár egyszerre több szerszám egyik helyről a másikra történő szállítása. Kifejezetten hasznos lehet, amikor nagyméretű növényt kell átültetni a kert egyik végéből a másikba. Amennyiben fűgyűjtő kosárral nyírjuk a füvet, és az már elég nagyra megnőtt, úgy bizony a gyűjtőkosár is nagyon hamar megtelik, melyet sokkal egyszerűbb a kerti kocsiba üríteni, és több adagot összegyűjteni benne, mintha egyesével rohangálnánk a kert túlsó végében fekvő komposztdombhoz. Állattartóknak is célszerű beszerezni, a takarmányos zsákok cipelése igen nehéz feladat, és sokszor nem lehet személygépkocsival odaállni a takarmány tárolására szolgáló épület mellé, ilyenkor csak bele kell pakolni a zsákokat a kerti kocsiba, akár egyszerre többet is, hiszen a teherbírása lehetővé teszi, és a rendeltetési helyére húzni. Ugyanígy tudjuk vele szállítani a kiskocka bálákat is, ezeket sem kell egyesével cipelni többet, hiszen belefér több is. Mivel húzni fogjuk, így sokkal egyszerűbb dolgunk van vele, a munkafolyamat idejét is jócskán lerövidíti. A teherbírása a kerekeinek köszönhetően nagy, a kialakítása pedig megkönnyíti a kocsira történő fel-és lepakolást.

További nagy előnye, hogy bár a neve arra utal, hogy egy bizonyos színtéren alkalmazható, de más területen is hatalmas segítséget jelenthet. Beleültethetjük a gyermekeinket is, hiszen ők fáradékonyabbak egy hosszabb kintlét után, s ebben kényelmesen megpihenhetnek, nem utolsó sorban pedig egy élvezetes kaland is számukra. Használhatjuk akár a műhelyben is, ha nagyobb súlyú szerszámokat, gépeket vagy akár a tűzifát szeretnénk egy másik helyre pakolni. Sok időt spórolunk akár költözések során is, ha hasznát vesszük a kerti kocsinak, hiszen egy költözés hosszú folyamat, hamar elfárad az ember a sokadik kör után.

A kerti kocsi kiválasztásának szempontjai

  • méret: Fontos átgondolni, hogy miket fogunk majd a választott termékkel szállítani, hiszen ha egyszerre több vagy nagyobb dolgot szeretnénk szállítani már komolyabb kocsira lesz szükség. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy van-e elegendő hely a tárolására. Szerencsére a Profibarkácsnak vannak összecsukható termékei is, így ez is megkönnyíti a könnyeb tárolást.
  • kocsi teherbírása: Az sem mindegy, hogy pl. mekkora szerszámot, eszközt teszünk a kocsira. Áruházunk kínálatában különböző teherbírású kerti kocsikat kínálunk rendelkezésre.
  • puttonyos vagy rácsos kialakítású: Amennyiben szemcsés szerkezetű ömlesztett anyagot, pl. szemestakarmányt, homokot, kavicsot, betont szeretnénk szállítani kerti kocsinkban, akkor célszerűbb lehet a puttonyos változatot választani, mely puttonya leginkább a talicskáéhoz hasonlít, míg ha nagyobb darabos anyagokat vinnénk inkább vele, pl. téglákat, növényeket, szerszámokat, akkor a rácsos kialakításúba jobban bele tudunk pakolni. A puttonyos kivitelűek nagyrésze billenthető, mely megkönnyíti a benne szállított anyag kiöntését, míg a rácsos kivitelűek előnye, hogy jellemzően szétszedhetőek, így a tárolás során kisebb helyet foglalnak. A rácsos kerti kocsikhoz általában jár bélelő ponyva is, mely lehetővé teszi apróbb szemű anyagok szállítását ezzel a verzióval is, de pl. híg betonhoz válasszuk inkább a puttonyos kialakításút.

A Profibarkács kínálata

Áruházunk több lehetőséget is kínál, így biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket. A Flo, Hecht, Pro21 márkák minőséi termékei közül az olcsóbb és a drágább kategóriákból is lehetőség van a választásra. Kerti kocsijaink 30 290 Ft-tól 97590 Ft-ig mozognak. A Profibarkács kínálatában szereplő kertikocsik felfújható kerékkel vannak felszerelve, mely kényelmes gördülést tesz lehetővé, és a kocsit egyenetlen talajon és nagy teher mellett is könnyedén húzhatjuk, azonban a kerekek nyomását rendszeresen ellenőriznünk kell, és szükség esetén pumpálni beléjük.