Gipszkarton fűrész

Kézi fűrészeink között könnyen megtalálhatja az elvárásainak leginkább megfelelő gipszkarton fűrészt. Ez a hasznos kéziszerszám nélkülözhetetlen, mikor gipszkartonnal dolgozik, legyen Ön szakember vagy ház körüli ezermester! A gipszkarton könnyű, tiszta, gyors megoldást kínál válaszfal kialakítására, kisebb-nagyobb beltéri munkák hatékony kivitelezésére, de megmunkálásához megfelelő célszerszámra van szükség, ez pedig a gipszkarton fűrész.

Olvasd el a Gipszkartonozás házilag című blogbejegyzésünket >>

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 190 Ft - 6 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
10 termék
10 termék

A gipszkarton fűrészek funkciója

Akár a padlást újítja, válaszfalat alakít ki vagy éppen mennyezetre kell hatékony megoldás, a gipszkarton könnyen elérhető és színvonalas végeredményt biztosít. A gipszkarton lapok egyszerűen felszerelhetőek, mivel súlyuk is csekély, szinte bárhol alkalmazhatóak. Fémszerkezet vagy saját kialakítású fakeret is használható a gipszkarton lapok felszereléséhez.

A gipszkarton fűrészt kell elővenni, mikor nem szeretné a gipszkarton lapok teljes hosszát felhasználni, csak ablak, ajtó, egyéb nyílás helyét kell kivágni. Ez a kéziszerszám kimondottan a gipszkarton fűrészelésére, átvágására lett kifejlesztve.

Gipszkarton fűrészek paraméterei

Habár egyszerű kéziszerszámról van szó, mégsem mindegy milyen kialakítással bír a gipszkarton fűrészünk, milyen a fogása, milyen a fogazata.

Gipszkarton fűrész anyaga

A legtöbb gipszkarton fűrész vágóéle a legtöbb esetben acél. Előfordul, hogy a kétélű a kialakítása, ilyenkor előre és hátra is képes vágni a fűrész. Vásárlás előtt gondoljuk át, milyen hosszúságú gipszkarton fűrészt választunk, átlagosan 150-180 mm hosszúságúak.

 A rozsdamentes acél pengével rendelkező fűrészek élei minimum 10,5% krómot tartalmazó acélötvözetek, ezáltal nyerik el fokozott rozsda elleni ellenállóképességüket a hagyományos acéllal szemben. Jobban ellenállnak ugyan a rozsdának, rozsdafoltoknak, de alacsony oxigéntartalmú vagy magas sótartalmú, esetleg nem szellőző helyen ezek is rozsdásodhatnak.

Gipszkarton fűrész markolata

Vásárlás előtt alaposan meg kell nézni a gipszkarton fűrész markolatát is! Fontos, hogy hosszadalmas munka során is megfelelő kényelmet biztosítson a fogása, ugyanakkor stabil tartást tegyen lehetővé.

 

A neves gyártók gyakran használnak TPR gumit, ami könnyű, puha, kellemes tapintású anyag, rendkívül flexibilis, nem törik meg. Kiválóan ellenáll az oxidációnak, öregedésnek, a vegyi anyagoknak és az időjárási körülményeknek. Nem szakad, erősen kopásálló, hőálló, kiemelkedőek a mechanikai tulajdonságai. A klasszikus gumival szemben újrahasznosítható és remekül szigetel az elektromossággal szemben.

Ha a gipszkarton fűrészünk ergonomikus bimateriál markolatot kapott, ott is biztosak lehetünk benne, hogy precíz vezetést tesz lehetővé, csúszásmentes fogást biztosít az anyag és kényelmes a fűrész használata is.

Fát fűrészelnél? Nézz szét ágvágó fűrészeink között is. 

 

Topex gipszkarton fűrész védőtasakban

Nagy előny, ha a gipszkarton fűrészhez pontos méretezésű tároló is jár. Ez egyrészt védi a szennyeződéstől, sérüléstől, másrészt biztonsági okokból is előnyös. Nem kell tartani tőle, hogy szállítás közben megsérül valaki. Egy 15 cm-es gipszkarton fűrészt kapunk a rendeléssel, szövet tokban, edzett élekkel, mindkét oldalán élesített fogazással, dupla anyagú markolattal.

Vastagabb, keményebb a lapja, mint a többi fűrésznek, lyukak vágására szolgál gipszkarton lapokban. A fűrészlap kiváló minőségű edzett acélból készül. A fogak kétsíkú élezése csökkenti a vágási ellenállást. Az ergonomikus műanyag markolat segíti a precíz vezetést, a csúszásmentes bevonat pedig megakadályozza kicsúszását a kézből, jelentősen javítva a használati kényelmet. A Topex márka ezermestereknek készül.

Gipszkarton és üveggyapot fűrész készlet a Profibarkácson

Webáruházunkból gipszkarton és üveggyapot fűrész készletet is rendelhet, 2 darabos szettben. A fűrészlap kimagasló minőségű edzett acélból készül, garantálja a szerszám hosszú élettartamát. A minkét oldalon élesített fogazás csökkenti vágás ellenállását.

 Az ergonomikus műanyagból készült markolat lehetővé teszi a precíz vezetést, a csúszásgátló bevonat biztosabbá teszi a markolást és magasfokú komfortérzetet ad a munkavégzés során. A kés ásványi gyapot, kemény műanyag hab vagy habosított poliészter vágására szolgál. A 335 mm hosszú, egyik oldalán fogazott pengén metrikus beosztás található. Ergonomikus markolata igen erős műanyagból készül. 

Gipszkarton fűrészek házhozszállítással

A szakembereknek alapvető eszköz egy minőségi gipszkarton fűrész, de akkor is be kell szerezni egyet, ha magunk végezzük otthon el a gipszkartonozást! Színvonalas munkához megfelelő célszerszám szükséges, ami valóban segíti a feladat elvégzését, nem hátrál, nem bosszúságot okoz.

Tegye kosárba a legjobb gipszkarton fűrészt, amire szüksége van, de mielőtt befejezi a vásárlást, ne hagyja ki akciós ajánlatainkat sem, hiszen neves gyártók kéziszerszámai, szerszámgépei lehetnek akár 30%-kal olcsóbban az Öné!