Kerti gépek és kéziszerszámok útmutató

Helyszín - Kert
Idő - Kevesebb, mint 2 óra
Idő - Teljes délután
Kategória - Kerti gépek és kéziszerszámok útmutató
Nehézség - 1
Nehézség - 3
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Benzines lyukfúró márkák - melyik a legnépszerűbb választás?

Ahogy tavasszal az időjárás egyre barátságosabbá válik, a kertészkedés iránti vágy is nő, és egy hatékony benzines lyukfúró a kerti munkák elengedhetetlen társa lehet. A benzines földfúrók olyan eszközök, amelyek ideálisak olyan területeken, ahol a hagyományos kézi fúrás túl időigényes lenne. Ezek a gépek nemcsak a kertekben a fák ültetéséhez vagy kerítésoszlopok elhelyezéséhez, de akár építkezéseken és mezőgazdasági területeken is kiválóan használhatóak.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. április 09.
Legjobb hintafűrész rönkdarabolásra

A hintafűrész, vagy más néven billenőfűrész, a láncfűrész és a kézifűrész mellett élen jár a rönkfa, deszka darabolásában. Gyorsan, hatékonyan és biztonságosan darabolhatunk rönköket, persze ehhez az is fontos, hogy a legjobb hintafűrészt megtaláljuk! Van néhány hintafűrész választást befolyásoló tényező, amiket érdemes figyelembe venni vásárlás előtt!  

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. március 28.
Szegélynyíró árak 2024 - melyiket vegyük, ha nem végtelen a keret?

A kertészkedők tisztában vannak vele, hogy az esztétikus környezet kialakítása nem csak nehéz, de költséges hobbi is. Számtalan eszköz és gép szükséges az ásótól kezdve a sövénynyírón keresztül a fűnyíróig. Márpedig az eszközök nem tudják egymást helyettesíteni, nem tudunk ásóval lapátolni vagy gereblyével vasvillázni. Így mindig csak oda lyukadunk ki, hogy megint szükség van valamire. 

Ilyen lehet a szegélynyíró is, ami bár ugyanazt csinálja, mint a fűnyíró, mégsem tudjuk bármelyiket bárhol alkalmazni. A fűnyíró hatékony a nagyobb területeken, de nem fér el az ágyások mentén vagy a járda- és ágyásszegélyeknél. A szegélynyírót erre találták ki, de sokszor csak kis területre és kis ideig van rá szükség, hisz senki nem esne neki vele egy több száz négyzetméteres gyep karbantartásának. Épp emiatt teljesen jogos elvárás az, ha reális áron szeretnénk olyan géphez jutni, ami mégis kielégíti a szükségleteinket és elvárásainkat. Nézzük meg, miért érdemes rászánni magunkat egy szegélynyíró vásárlására és hogyan érdemes választani, ha nem végtelen a keret.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. május 09.