H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Napvitorla

A napvitorlák az egyik legrégebb óta ismert és kedvelt árnyékolástechnikai termékek, de sok-sok változáson mentek át mostanáig. Az egyik legfontosabb ilyen fejlődés az anyaghasználatban történt, régebben állati bőröket vagy pokrócokat feszítettek ki árnyékolás céljából, manapság viszont külön iparág gyártja az árnyékolásra legalkalmasabb ponyvákat, folyamatosan fejlesztik, hogy minél praktikusabbak és tartósabbak legyenek. Gyakorlatilag nincs az a kedvezőtlen helyszíni adottság, ami ne tenné lehetővé a napvitorla felhelyezését. 


9termék 19
9termék 19

Amit a napvitorláról tudni kell

 

Az egyik leggyorsabb és legolcsóbb árnyékolástechnikai megoldás a napvitorla felszerelése. Magunk is telepíthetjük, és azonnal védelmet nyújt a tűző napsugarak ellen.

A jó idő beköszöntével alig várjuk, hogy egy árnyékos helyen a kertünkben, az erkélyünkön jó kis  hűsítővel a kezünkben élvezzük a pihenést. Nem minden kertben megoldott az árnyékolás, vagy mert túl drága fix tetőt építeni, vagy helyhiány miatt nem is lehetséges, a napvitorla mindig jó megoldás.   Dekoratív, légies látvány, ugyanakkor egyszerűen felszerelhető, nem drága megoldás, hogy kellemesebbé tegyük a nyári napokat. Számtalan változata létezik, mindenkinek egyedi igényei és elvárásai vannak, a legjobb választáshoz segítünk eligazodni közöttük.

 

A napvitorla előnyei

 • könnyen, gyorsan rögzíthetők, tetszőleges szögben vagy síkban kifeszíthetők
 • a káros UV sugárzás ellen védelmet nyújt
 • időjárásálló, erős anyag
 • olcsó megoldás árnyékolásra
 • magunk is telepíthetjük

Napvitorla - gyors és pénztárcabarát megoldás, letisztult megjelenés

A Profibarkács kínálatában napvitorlák széles választékát találja, mindegyik költséghatékony és praktikus megoldás az erős napsugárzás ellen, a különböző méret és színválaszték mellett a napvitorlák eltérő alakja is segít, hogy az árnyékolni kívánt terület fölé a lehető legmegfelelőbbet tudjuk kiválasztani.

Míg a hagyományos árnyékolók követik az épületek és nyílászárók síkjait, esetleg arra közel merőlegesek, a napvitorlák legtöbbször nem is síkot, hanem valamilyen tér-görbült felületet alkotnak. Ha több darabot is szerelünk, azok a legkevésbé esnek egy síkba, vagy fősíkba. Mivel nem  drága árnyékolási megoldásról van szó  és a felszerelésük sem igényel szakembert, egyre népszerűbb és  elterjedtebb a használata,  a felhasználási lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Manapság az otthonok, kertek, teraszok, teraszhelyiségek dekoratív, stílusos berendezése is nagy hangsúlyt kap. A napvitorlák a funkcionalitás mellett igazán modern megjelenést kölcsönöznek a kertnek, terasznak, ez is az egyik oka a feltörekvő népszerűségének.

A családi házak kertjében mindenkinek van olyan terület, amely árnyékolást kíván, legyen az egy terasz, medence, a gyerekek homokozója, vagy egy nyugodt kis zug olvasásra, kávézásra, pihenésre, a napvitorlákkal bármelyik helyen megoldható az erős napsugárzás elleni védelem. Nemcsak magunkat, de kerti bútorainkat, berendezéseinket is védi a kifeszített árnyékoló.

Egyre elterjedtebb ez a fajta árnyékolási megoldás közösségi tereken, játszótereken, vendéglátó egységek teraszain, strandokon, hiszen nem igényel komoly építési munkálatokat, felszerelés után azonnal használatba vehető.

 

Napvitorla típusok

 

 • fix
 • kitekerhető
 • feszített motoros
 • kétoldalú motoros

 

A napvitorlák tulajdonságai

 • az alakjuk különböző lehet, általában háromszög vagy négyszög alakúak ( a téglalap alakúak nagyobb árnyékot tudnak biztosítani, a háromszög alakúak viszont kisebb helyen elférnek)
 • eltérő méretekben kaphatóak
 • anyaguk vagy poliészter vagy HDPE- ami nagy sűrűségű polietilén
 • a gyártó által megjelölt mértékben UV állók, és bizonyos mértékig eső ellen is védelmet nyújtanak
 • több ponton rögzíthetőek
 • sokféle színben kaphatóak, könnyedén illeszthetők a meglévő környezet színvilágába
 • a belátást is korlátozzák, felszerelési helytől függően
 • létezik fényzáró és fényáteresztő is

 

Ezekre figyeljünk a napvitorla szerelésénél

 • 1-2  sarkát legalább 30 fokos szögben ferdén szükséges rögzíteni, hogy az eső és a ráhulló falevelek ne álljanak meg rajta, ezzel elkerülhető a későbbi penészfoltok kialakulása, az elszíneződés, a fém részek rozsdásodása.
 •  Kisebb méretnél stabilan álló kerti bútorhoz, fához, erkély szerkezetéhez rögzíthetjük, esetleg falra szerelt tartókhoz,  de nagyobb vitorlák esetében tartóoszlopokat szükséges beállítani. Nagyon fontos, hogy stabil legyen a napvitorla rögzítése, az anyag kifeszüljön.
 • Ha nem találjuk meg a pontosan megfelelő méretet, kombinálhatjuk is, több kisebbet, több nagyobbat, vagy nagyobbat kisebbel, hogy lefedjük az árnyékolni kívánt, sokszor szabálytalan alakú területet.

 

Tippek a napvitorla hosszú élettartamáért

Két nagyon fontos dolgot kell betartani, hogy napvitorlánk hosszú évekig megőrizze funkcióját, esztétikumát.

Az egyik, hogy felszerelésnél a vízszinteshez képest kissé meg legyen döntve, így elkerüljük, hogy a csapadék és hulló levelek megálljanak rajta, és kitáguljon, elszíneződjön az anyag, esetleg a fém alkatrészek rozsdásodni kezdjenek, vagy foltot hagyjanak a ponyván.  A másik fontos tanács, hogy télre érdemes leszerelni és eltenni, mert bár időjárásálló anyagról van szó, a fagy, az őszi lombhullás, a sok csapadék nem tesz jót neki. Tavasszal, vagy nyáron újszerű állapotban ékesítheti újra kertünket ha ezekre odafigyelünk.

 

Hogyan válasszak napvitorlát?

A Profibarkácson a Nortene kiváló minőségű árnyékolóit kínáljuk vonzó árakon. A Nortene termékeit nemcsak a praktikum, de az esztétikum, az időtálló anyaghasználat is jellemzi. Termékei hosszú ideig kiszolgálják Önt, akár otthonába, akár kávézójába, fagyizójába, egyéb vendéglátó egységébe szeretne napvitorlákat telepíteni. Le kell mérni az árnyékolni kívánt területet, és méretben, alakban kiválasztani a legoptimálisabb árnyékolót, szükség esetén többet is, ha úgy lehet lefedni a teljes területet.

Természetesen aki a hagyományos megoldásokat szereti, a Profibarkácson napernyők közül is válogathat, számtalan méret, szín és szerkezet típust vásárolhat napozóágya fölé.

 

 

 

Szűrés
Ár
 (Ft)
9 890 Ft - 38 490 Ft
Márka
Forma
Méret
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!