Árnyékoló

Stílusos árnyékoló, falra szerelhető napellenző többféle színben és méretben. Nézz szét kínálatunkban, biztosan megtalálod a megfelelőt teraszodra, erkélyedre. A falra szerelhető árnyékolók praktikus megoldást jelentenek a kisebb teraszokon is. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
64 990 Ft - 107 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Árnyékoló, falra szerelhető napellenző

Kert és Szabadidő kategóriában a Profibarkácson nemcsak kerti tó kiegészítők, növénytartók vagy kültéri tárolók széles választéka elérhető, de gondolunk az árnyékolási megoldásokra is, hiszen a kert, a terasz a nyári időszakban csak árnyékolás mellett élvezhető igazán. Többféle színben és többféle méretben kínáljuk árnyékolóinkat, hogy a lakókörnyezetéhez, az árnyékolni kívánt helyhez leginkább illeszkedőt választhassa!

Az árnyékolók funkciója

Árnyékoló választása előtt elsősorban a napvédelem jut eszünkbe, pedig az árnyékolásnak több fontos előnye is van, például:

 • Napvédelem: Az árnyékolók megakadályozzák a túlzott napsugárzást az erkélyen, így csökkentve az árnyékolt terület hőmérsékletét. Ez különösen fontos a nyári hónapokban, amikor a nap erős sugárzása miatt az erkélyen tartózkodás árnyékoló nélkül szinte lehetetlen.
 • Hőszigetelés: Az erkélyre szerelt árnyékolók képesek csökkenteni az épület hőveszteségét, különösen az ablakok és erkélyajtók közvetlen közelében. Az árnyékolók árnyékot vetnek az ablakra, és akadályozzák a hő behatolását, vagy éppen kiszökését, így segítve fenntartani a megfelelő hőmérsékletet az épületben.
 • Magánszféra és intimitás: Az erkélyen tartózkodva az árnyékolók segítenek megőrizni a magánszférát, különösen, ha az épület más lakói vagy közeli szomszédok könnyen beláthatják az erkélyt. Az árnyékolók megóvják az erkélyt az idegen tekintetektől és segítenek kellemesebb környezetet teremteni a pihenéshez vagy a társasági tevékenységekhez.
 • Védelem az időjárás ellen: Az erkélyre szerelt árnyékolók segítenek megvédeni a bútorokat, növényeket és más tárgyakat az időjárás viszontagságaitól. Védelmet nyújtanak az UV sugárzás ellen is, így hosszabb élettartamot biztosítanak az erkélyen található bútoroknak, de a növényeket is óvják.
 • Energiahatékonyság: Az árnyékolók segíthetnek csökkenteni a klímaberendezés iránti igényt, így az energiaköltségeket is. Azáltal, hogy megakadályozzák a túlzott hő behatolását az épületbe, az árnyékolók csökkenthetik a belső hűtési igényt a nyári hónapokban, és ezáltal csökkenthetik az energiafogyasztást.

Az árnyékolók, falra szerelhető napellenzők anyaga

Az árnyékolók általában egy fém részből és egy ponyvából/textilből állnak.

Az alumínium az egyik leggyakoribb anyag, amelyből árnyékolók készülnek. Az alumínium árnyékolók könnyűek, tartósak és ellenállnak a rozsdának és az időjárási viszonyoknak. Emellett könnyen karbantarthatók és széles választékban elérhetők különböző stílusokban és színekben.

Az árnyékolók, napellenzők anyaga általában ponyva vagy vízálló vászon. Ezek az árnyékolók könnyűek, hajlíthatóak és könnyen kezelhetők. A ponyvák anyaga általában PVC, poliészter vagy polietilén. Ezek tapintásban, erősségben, UV-állóságban, tisztíthatóságban is eltérnek egymástól.

napellenző, falra szerelhető árnyékoló

Poliészter ponyva árnyékolók, terasz napellenző

A poliészterből készült árnyékoló ponyvák számos előnnyel bírnak, például:

 • Tartósság: A poliészter ponyva rendkívül ellenálló és tartós anyag. Jó kopásállósággal rendelkezik, és ellenáll az igénybevételnek, akár az UV-sugárzásnak és a vegyi anyagoknak.
 • Vízállóság: A poliészter ponyva természetes vízállósággal rendelkezik, amely lehetővé teszi, a kültéri használatot. Víztaszító tulajdonságai megakadályozzák a nedvesség behatolását a ponyvába.
 • Rugalmasság: A poliészter ponyva rugalmas anyag, ami lehetővé teszi, hogy könnyen kezelhető legyen.
 • Színtartósság: A poliészter anyagok általában jó színtartóssággal rendelkeznek. A poliészter ponyva nem halványul el vagy veszti el színét a napfény hatására.
 • Gyorsan szárad: A poliészter ponyva gyorsan szárad, amely előnyös, mikor nedvesség vagy eső éri a ponyvát.
 • Könnyű tisztíthatóság: A poliészter ponyva könnyen tisztítható és karbantartható. Általában vízzel és enyhe tisztítószerekkel ajánlott lemosni.

 

Royaplast terasz árnyékoló, napellenző a Profibarkácson

A Rojaplast falra rögzíthető típusa kellemes árnyékot ad teraszának vagy erkélyének, hogy zavartalanul élvezhesse a szép időt. Falra szerelhető kialakításának köszönhetően stabil, mégis egyszerűen kezelhető szerkezet. A napellenző falra, vagy mennyezetre rögzíthető. Az állítható napellenző dőlésszöge maximum kb. 21°.
A csomag tartalmazza a fém tartórudakat és a ponyvát is. Az alapanyaga poliészter ponyva és porfestett fém tartórudak. Mérettől függően 25-30 kg tömegűek a napárnyékolók. Webáruházunkban több méretben is rendelhetőek, bézs, zöld, szürke és bordó színekben. Minden kerthez, minden teraszhoz, erkélyhez van méretben és színben passzoló, esztétikus megoldásunk!

Webáruházunkban árnyékoló háló, napernyők és napvitorlák is megvásárolhatóak házhozszállítással.