H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Búvár szivattyú

A vízmozgatás egyik alapvető eszközévé váltak a különféle szivattyúk és ezek közé tartoznak a búvár szivattyúk. Egy ilyen szivattyú segítségével, tavasszal és nyáron növényeinket locsolhatjuk, vagy egy kiadós nyári zuhé után vagy akár egy szerencsétlen csőtörés végett könnyedén kiszivattyúzhatjuk vele a felgyülemlett vizet bármilyen tartályból, vagy mederből.

Hogyan válassz szivattyút >>


48termék 136
48termék 136

Hogyan hozzák a merülőszivattyúk a felszínre a vizet?

Ezek a gépek valamilyen mechanikai munkát felhasználva képesek továbbitani az adott közeget főleg vizet vagy néha a zagy nevezetű szemcsékkel teli vizet. Régen ide sorolták az olyan eszközöket is, mint ventilátor, fúvó illetve kompresszor, de ma ezeket már másik csoportba tartoznak, amit a kilépésnél mérhető nyomás mértéke határozz meg.

A membrános szivattyúk valamilyen mechanikát felhasználva képesek megtenni, amik emelés vagy áramlástani elveken alapulnak. A legjobb szemléltető példa erre az egy gémes kút, ahol ellensúllyal könnyített vödörrel emelik, ki a vizet. De léteznek olyan szivattyúk is, amik állati erővel vagy vízkerékkel lépnek működésbe, és ezek folyamatos üzemre képesek.

Vannak olyan merülő szivattyúk is melyek nem ezeken az elveken alapulnak ezeket, Einstein és Szilárd Leó közös találmányai közé tartoznak, itt az elektromos vezetőképességgel rendelkező folyékony fémek szállítására használt elektromágneses szivattyú, ami egymozgó alkatrészek nélküli szerkezet.

Egyik fő jellegzetessége a búvár szivattyúnak, hogy képes a szennyezettebb (homokszemcsésebb) vizet is károsodás nélkül elszívni a sima emelő szivattyúkhoz képest, azonban nem képes arra, hogy lebegő szennyeződéseket továbbítson.

 

Fontos kiegészítés a búvárszivattyú használatával kapcsolatban!

A búvárszivattyú szárazon nem futhat, a víz legalább az egynegyedéig kell, hogy érjen ahhoz, hogy ne égjen le a motor!

Azonban létezik már olyan is, aminél erre nem kell odafigyelni, mert ott már az áramló víz is megfelelő hűtést biztosít. Ezért szükséges alaposan utána járni annak, milyen szivattyút is vásárolunk, hogy be tudjuk tartani a biztonsági előírásokat.

A búvárszivattyú működése

A búvárszivattyú, vagy membrános szivattyú olyan típusú gép, amely képes teljesen elmerülni a vízben gondtalanul, ugyanis a motorja légmentesen le van zárva és szorosan rá van rögzítve a szivattyú testéhez.

További képességei közé tartozik az is, hogy miközben a forgó energiát át alakítja kinetikus energiává, a vizet felszínre is tolja egyben. A folyamat egész egyszerűen zajlik le, úgy hogy a búvárszivattyú behúzza a vizet a szívócsőbe, majd a járókerék forgása kinyomja a beszippantott vizet a diffúzoron keresztül, ahol a víz így végül a felszínre kerül. Habár ezek a szivattyúk önmagukban nem sokoldalúak, a rengeteg típusból álló választék annál széleskörűbbnek bizonyul. Amíg pár búvár szivattyú könnyedén képes kezelni a szilárd anyagokat is, addig a többi csakis a víz, vagyis csak folyékony anyagok felszívására képes. A membrános szivttyúk, mivel víz alatt vannak igen csak halkan képesek végezni dolgukat, ugyan is a víz elnyeli munkahangjukat.

Búvárszivattyú

Mi alapján válasszunk búvárszivattyút?

Mivel a merülőszivattyúk elég sokrétű felhasználással rendelkeznek többek között a kertek locsolásánál alkalmazhatjuk őket vagy esetleg csőtörésnél és nagy esőzések után is nagy szolgálatot tehet a megfelelő termék. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Milyen célra használnánk

  • Öntözés: Először is fontos eldönteni milyen típusú locsolást szeretnénk alkalmazni, van ugyan is három féle, amihez a kerti szivattyúk alkalmasak
  • Slagos – itt a szivattyúra kerül a slag és még esetleg egy locsoló pisztoly akkor elég egy 50-60 liter/perces teljesítményű is, de ha nagyobb mennyiségű vízre van, szükségünk lehet ennél magasabb teljesíténnyel bíró
  • úgy, hogy földbe szúrt öntözőfejekhez kötjük vagy csak a slagra, de itt már minimum egy 70-80liter/perces, vagyis 4-6 baros szivattyúra lesz szükségünk
  • Öntözőrendszeres – a pontos típus kiválasztása itt a szakember feladata, hiszen rengetek, kritériumnak kell megfelelnie egy ilyen rendszerhez a szivattyúnak, de körülbelül egy 70-100 liter/perces, azaz 5-6 baros teljesítményre lesz szükségünk
  • Víz elvezetés: Erre a célra többféle típusból válaszhatunk
  • Átemelő – ami a szennyezett víz tárolására és szállítására alkalmas
  • Búvár szivattyú – mivel képes a víz alá merülni így bármilyen elárasztott helyiségből, tóból esetleg gödörből képes elvezetni a vizet
  • Úszó
  • Víz nyerés kútból: A legalkalmasabbak erre a célra a mélykúti szivattyúk, arra mindig oda kell figyelni, hogy milyen mélyről és milyen mennyiségű vizet szeretnénk szivattyúzni, és ezután ehhez mérten kell választanunk
  • Házi vízellátás: Egyértelműen a legjobb választás ilyen estere egy házi vízmű, ami első sorban nem ívóvíz szivattyúzására való, de ha a kút vize alkalmas érdemes kihasználni ezt a lehetőséget is

Ha sikeresen felkeltetük érdeklődését és egy búvárszivattyú vásárlásán gondolkodik, nézzen szét weboldalunkon és válassza ki az önnek legmegfelelőbb modellt. Ha kérdése lenne vagy tanácsra lenne, szüksége nyugodtan forduljon kollégáinkhoz ügyfélszolgálatunkon vagy személyesen debreceni üzletünkben.

Extol Craft, Extol Premium, Einhell, Hecht, Yato, Hyundai, Fieldmann, Flo, Sthor és Riwall gépeket is talál a kínálatunkban. Ezek a búvárszivattyú árak jellemzően már 10.000 Ft környékétől indulnak és határ a csillagos ég. Kínálatunk teteje 50-60.000 Ft körül van. A legdrágább termékek öntöttvasból készülnek, mint pl. a Yato 750 Wattos modellje. Úszókapcsolóval ellátott, tehát érzékeli, ha kevés a víz és automatán kikapcsol. Maximális emelési magassága 13 méter. Ha nagy emelési magasságot keres, akkor mélykúti szivattyúra van szüksége!

Adja le rendelését mindössze pár kattintás segítségével, amit kollégáink a lehető leghamarabb csomagolnak, majd házhoz küldik önnek futárszolgálatunkkal. Ha pedig megindult a vízellátás indulhat a locsolás, rendeljen hozzá egy új locsolótömlőt is!

Gyakran ismételt kérdések a búvárszivattyúval kapcsolatban

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz szivattyút? című cikkünket!

Mire jó egy búvárszivattyú?

Ha öntözni szeretnénk a kertünkben, vagy csak a lakóhelyünk emelkedett vízszintje miatt szükségünk van néha egy eszközre, melynek segítségével a vizet ki tudjuk szivattyúzni, érdemes utána érdeklődni a búvárszivattyúk tulajdonságainak. Ezek segítségével ugyanis – amennyiben a megfelelő teljesítményű gép áll rendelkezésünkre, a felesleges vizet, vagy éppen ellenkezőleg, az öntözéshez szükséges vizet könnyedén kijuttatjuk bárhonnan.

Mennyire biztonságos a használata?

Mivel a motorja légmentesen zárt, így nyugodtan lemeríthetjük a vízbe anélkül, hogy a gépünk vagy mi magunk károsodnánk, vagy balesetet szenvednénk.

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő darabot?

Először is tudni kell, hogy milyen célra van szükségünk, azért, hogy a megfelelő teljesítményű gépet válaszuk. Ennek hiányában ugyanis nem fog elegendő vizet kitermelni a szivattyúnk.

Szűrés
Ár
 (Ft)
13 390 Ft - 100 390 Ft
Márka
Akkumulátor típusa
Akku és töltő csomagban
Teljesítmény
 (W)
250 W - 860 W
Motor típusa
Teljesítmény
 (W)
270 W - 1 200 W
Max. szállítási mennyiség/átfolyás
 (liter/perc)
17 liter/perc - 325 liter/perc
Max. nyomás
 (bar)
0 bar - 3 bar
Max. emelőmagasaság
 (m)
5 m - 70 m
Max. szívómélység
 (m)
1 m - 12 m
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!