Blog

Kategória - Kertrendezési ötletek
Helyszín - Kert
Helyszín - Konyha
Helyszín - Terasz
Idő - Fél óra
Idő - Kevesebb, mint 1 óra
Idő - Kevesebb, mint 2 óra
Idő - Kevesebb, mint 20 perc
Idő - Teljes délután
Idő - Több nap
Kategória - Ajándékötletek
Kategória - Autóápolás és autós kiegészítők
Kategória - Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató
Kategória - Dekoráció
Kategória - Fűnyírás és a gyep karbantartása
Kategória - Fürdőszoba felújítás
Kategória - Ipari megoldások és szerszámgépek
Kategória - Karácsonyi dekoráció
Kategória - Karbantartás
Kategória - Kerítés és térelválasztó ötletek
Kategória - Kertépítési ötletek és kertművelési projektek
Kategória - Kertgondozás és haszonnövények
Kategória - Kerti gépek és kéziszerszámok útmutató
Kategória - Kerti kártevők elleni védekezés és növényvédelem
Kategória - Kertrendezés és dísznövények
Kategória - Konyhafelújítás
Kategória - Konyhai tevékenységek
Kategória - Kültéri barkács és építési projektek
Kategória - Kültéri ötletek és projektek
Kategória - Kültéri világítás ötletek
Kategória - Medenceépítés és karbantartás
Kategória - Otthonfelújítási ötletek és projektek
Kategória - Szobanövények ápolása
Kategória - Terasz, erkély, kerti pihenő és árnyékolás
Kategória - Tűzrakóhely, grillezés és BBQ
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Nehézség - 3
Típus - Ötletgyűjtemény
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Pálinkafőzés otthon kezdőknek

Pálinkafőzés otthon kezdőknek? Ma már ez is lehetséges… Hazánkban elterjedt, hogy a kertben megtermett gyümölcsök egy részéből pálinka készül, többnyire szeszfőzdében, bérfőzés keretein belül. Van, aki kimondottan pálinkafőzésre termel gyümölcsöt, míg mások a hasznavehetetlen vagy lehulló gyümölcsből álló cefréből főzetik a házi pálinkát. Napjainkban a modern és otthoni felhasználásra készült pálinkafőző üstök megjelenésével egyidejűleg lehetővé vált, hogy otthon, akár kezdőként készítsük el a jó minőségű házi pálinkát, amit aztán büszkén kínálhatunk vendégeinknek!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 21.
Milyen hordozható napelemet válasszunk utazáshoz?

Egy jól megválasztott hordozható napelem utazáshoz lehetővé teszi, hogy bárhol hasznosítsuk a megújuló energiaforrást, aminek segítségével akár a telefont, tabletet, laptopot vagy az autó akksiját
is feltölthetjük. De vajon melyik a legjobb hordozható napelem, milyen mobil napelemet érdemes utazáshoz választani? Járjuk együtt körbe a hordozható napelem választásának kulcsfontosságú tényezőit, hogy a legjobb mobil napelemre tehessetek szert!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 19.
Barackfa betegségei képekkel

Ebben a bejegyzésben sorra vesszük a legrettegettebb barackfa betegségeket, hogy időben védekezhessetek ellenük. Az őszibarackfára és a nektarinra is veszélyes a levélfodrosodás vagy éppen a monilinia, de a rezes lemosó permetezés sokat tehet ellene, ha pedig megjelent a probléma, gombaölőszer alkalmazása is szükséges. A barackfa betegségeinek a hűvös, esős, párás idő kedvez, ezt pedig sajnos nem tudjuk befolyásolni. A megelőzésen van mindig a hangsúly, vagy a gyors beavatkozáson.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 19.
Öntöttvas bogrács kiégetése, avagy a beavatás

Manapság már minden családi ház udvarában elengedhetetlen egy tűzrakó hely. Hiszen gondoljunk csak bele: meleg nyári esték, egy finom bor, egy jó társaság. Természetesen ebből a körből a tűz pattogása, a jó gulyásleves vagy a pörkölt illata sem hiányozhat. A kertben, tűzön számos ételt el lehet készíteni, akár nyárson sült szalonnát, lecsókolbászt, vagy grillezhetünk is húsokat, zöldségeket. Az egyik klasszikus kerti főzés azonban minden bizonnyal a bográcsozás. Bográcsban többféle ételt főzhetünk, a leggyakrabban pörkölt, halászlé, paprikáskrumpli és lecsó készül bennük.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 14.
Zárbetét csere szakember nélkül, bárkinek

Te tudod, hogyan működik egy zárbetét csere, szakember segítsége nélkül? Ha nem cseréltél még zárbetétet, akkor sem kell tartanod tőle! Némi kézügyesség és minimális szerszámigény kell csupán, és a zárbetét cserét szakszerűen el tudod végezni te magad is! Lássuk hát, hogyan kell zárbetétet cserélni, mire lesz szükséged hozzá, milyen lépéseket kell követned!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 12.
Rakományrögzítő gurtnik összehasonlítása kamionosok számára

Melyik a legjobb rakományrögzítő gurtni kamionosoknak? Szinte csak kapkodjuk a fejünket, mikor a spanifer, gurtni, heveder kínálatot szemezgetjük. Annyi féle fajta rakományrögzítő létezik, hogy teljesen tisztában kell lennünk az elvárásainkkal és a választási lehetőségekkel ahhoz, hogy a legmegfelelőbbet tudjuk kiválasztani. A rakományrögzítés nem vehető félvállról, hiszen egyrészt törvényi előírásoknak is meg kell felelni, másrészt védelmet biztosíthat bizonyos káresemények ellen, hiszen védi a rakományt a leesés, elmozdulás ellen, ami súlyos károkat, baleseteket okozhat a közlekedés során.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 07.
Sárgarépa vetése

A sárgarépa vetése március elejétől nyár közepéig ajánlott, természetesen ez függ a fajta tenyészidőjétől. A sárgarépa vetése nem bonyolult, persze kell némi előkészület! Ha körültekintőek vagyunk, akár 60-110 nap múlva már a saját, mézédes gyökérzöldségünket fogyaszthatjuk a húslevesben, a salátában vagy bármilyen kedvelt ételben! Ez a narancssárga gyökérzöldség nemcsak levesekben, salátákban, főételekben állja meg a helyét, de ivólevek vagy ecetes savanyúság is készíthető belőle. Lássuk, hogyan kell a sárgarépát vetni, mire figyeljünk a sárgarépa vetése kapcsán!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 05.
Fűnyíró kés élezése

A fűnyíró kés élezése megkerülhetetlen, ha füves területünk van, és szeretnénk, hogy gyorsan, szépen és hatékonyan tudjunk füvet nyírni. Mikor az új fűnyírónkat megvásároljuk, magától értetődő, hogy éles a fűnyíró kése, egy darabig nem kell hozzányúlni. De ha használjuk, ne adj Isten még itt-ott kavicsos is a kert vagy a szegélynél se szegélynyírót használunk, könnyedén csorbul a kés éle, ilyenkor viszont nincs mese, a fűnyíró kés élezését el kell végezni vagy végeztetni!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 03.
Olajos vagy olajmentes kompresszort vegyek?

Az olajos vagy olajmentes kompresszorok szakembereknek nélkülözhetetlen berendezések, de ha jobban belegondolunk, annyira sokrétűek, hogy otthonra is megérheti egy megbízható kompresszort beszerezni! Festékszórás, gumi fújtatás, pneumatikus szerszámok működtetése? Ez mind-mind lehetséges egy megfelelő teljesítményű, jól megválasztott minőségi kompresszorral. Lássuk, mikor ajánlott olajos kompresszor, mikor olajmentes kompresszor!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 03.
Legjobb szünetmentes tápegység kazánhoz - milyet vegyél otthonra?

A szünetmentes tápegység képes a berendezéseinket, kazánunkat akkor is villamosenergiával ellátni, amikor a hálózaton megszűnik a tápfeszültség akár áramszünet, áramkimaradás, feszültségingadozás, feszültségletörés miatt. Ráadásul a legjobb szünetmentesek magas fokú védelmet is biztosítanak elektromos eszközeinkne meghibásodás ellen. De nézzük, milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy megtaláljuk a legjobb szünetmentes tápegységet kazánhoz?

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. május 30.
Nagy teljesítményű inverteres hegesztők összehasonlítása - ha profi felhasználásra szánod

Az inverteres hegesztőgépek egyre népszerűbbek barkács és profi felhasználók körében is. Nem véletlenül pozitívak a vélemények, hiszen méretben jelentősen kisebbek, súlyban könnyebbek, magasabb hatékonyságúak és használatuk egyszerűbb munkafolyamatot tesz lehetővé egyéb hegesztőkhöz képest. Cikkünkben átnézzük, hogy a nagy teljesítményű inverteres hegesztők összahsonlítása során mit érdemes figyelembe venni.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. május 26.
Milyen asztalos szorítót vegyek, ha fontos a minőség és a szorítóerő?

Ha munka közben stabilan le kell szorítani a munkadarabot, nélkülözhetetlen segítség egy minőségi asztalos szorító, de milyen szorítót vegyünk, ha fontos a nagy szorítóerő? Sokféle típusú szorító létezik, csavaros szorító, racsnis szorító, egykezes szorító, keretszorító, C szorító. De vajon melyiket válasszuk? Miért lehet fontos a nagy szorítóerő és milyen más szempontok szerint válasszuk ki a legjobb asztalos szorítót?

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. május 27.
Milyen betonkeverőt vegyek?

Milyen betonkeverőt vegyek otthoni célra vagy napi munkához? Jó kérdés, hiszen a betonkeverő kínálatot elnézve a legegyszerűbb 80-90 ezer forintos betonkeverőktől elkezdve akár 500-600 ezer forintos betonkeverőket is vásárolhatunk. Betonkeverő választásnál jól meg kell gondolni melyiket vásároljuk, törekedni kell arra, hogy ár-érték arányban az elvárásainkhoz, a felhasználás céljához a legjobbat válasszuk ki!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. május 22.
Szerszámkocsi ár - felszerelve, vagy üresen éri meg jobban?

Egy praktikus szerszámkocsi a műhelyek és a garázsok nélkülözhetetlen tartozéka, de vajon a felszerelt szerszámkocsi vagy az üres szerszámkocsi éri meg jobban? A szerszámkocsik kiváló lehetőséget teremtenek a szerszámok rendszerezésére, szervezésére. Ráadásul mobilisak, könnyen mozgathatóak, a szerszámokat védik a szennyeződés ellen és mindennek fix helyet biztosítanak, ami a mindennapi munkavégzés során jelentősen könnyíti a feladatok hatékony elvégzését. Szerszámkocsit üresen és felszerelve is vásárolhatunk, de vajon melyikkel járunk jobban?

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. május 21.
Legjobb molnárkocsi költözéshez, ha a nagyi cuccát is vinni kell

Költözésnél alapdarab egy strapabíró molnárkocsi, hiszen rengeteg holmit, bútort, napi használati tárgyat kell A-ból B-be elszállítani, a teherautóra felrakodni, lepakolni, helyére vinni. A molnárkocsi jóval hatékonyabb, mint a kézi cipekedés, egyrészt sokkal nagyobb lehet a teherbírása, másrészt megerőltetés nélkül juttathatjuk el a bútorokat, tárgyakat a kívánt helyre. Nagyobb kiterjedésű tárgyak, vagy akár több karton is szállítható vele egyszerre. De hogyan találd meg a legjobb molnárkocsit, ha extra sok cuccod van, melós a költözés? Nézzük!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. május 18.
Melyik a legjobb állványos reflektor, ha nagy területet szeretnél megvilágítani?

Az állványos munkalámpák rendkívül hasznosak lehetnek számos területen és sokkal kényelmesebb is a használatuk, ezáltal sokoldalúbbak. A kézi munkalámpák jellemzően sokkal kisebb területet tudnak megvilágítani, emellett használatuk során vagy foglalt az egyik kezünk vagy bonyolult, esetleg nem is kielégítő megoldásokat kell alkalmazni, hogy megfelelően megvilágítsa a célterületet. Ezzel szemben az állványos reflektorok egyszerűen felállíthatók és könnyen beállíthatjuk, hogy a szükséges területre irányuljon a fénye.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. május 16.
Legjobb akkus permetező, ha nagyobb kertbe kell

Akkus permetező vásárlásnál csak kapkodjuk a fejünket, vajon melyik lenne a legjobb akkus permetező nagyobb kertbe? A választék óriási, nagyjából 1-60 ezer forint között van minden, amit egy akkumulátoros permetező tudhat. De hogyan találjuk meg azt, amelyik a legjobb ár-érték arányban, figyelembe véve, hogy nagy a kert, minél hatékonyabban tudjuk a lemosó permetezést vagy egyéb rovarölő, gombaölő permetezést elvégezni? Mutatjuk!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. május 28.
Milyen bőröndös szerszámkészletet vegyek, ha nem egyesével vásárolnám a szerszámokat?

A bőröndös szerszámkészlet barkácsolóknak, otthoni felhasználásra és szakembereknek napi munkához is praktikus, persze nem mindegy milyet választunk, mi van benne és mennyiért? A legjobb bőröndös szerszámkészletek tartalmazzák azokat az alapdarabokat és plusz szerszámokat, melyekkel a legtöbb felmerülő ház körüli probléma elhárítható. Ha pedig többet is hajlandóak vagyunk rászánni és egy igazán profi szerszámkészletet vásárolunk, olyan szerszámok is kéznél lesznek, melyekre nagyon ritkán van csak szükség, mégis megkerülhetetlenek bizonyos helyzetekben.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. május 14.