Ragasztó, szigetelő szalag

A ragasztó és szigetelőszalagokat elsősorban a villanyszerelési munkálatok során kezdték el alkalmazni, majd végtelenül praktikus tulajdonságaik miatt egyre inkább elterjedtek a hétköznapi felhasználás során is és ezzel párhuzamosan a termékcsalád nagyfokú specifikáción ment keresztül.

Ragasztó, szigetelőszalag

A ragasztó és szigetelőszalagokat elsősorban a villanyszerelési munkálatok során kezdték el alkalmazni, majd végtelenül praktikus tulajdonságaik miatt egyre inkább elterjedtek a hétköznapi felhasználás során is és ezzel párhuzamosan a termékcsalád nagyfokú specifikáción ment keresztül. Az itt kínált termékek felhasználási területei tehát a professzionális villanyszerelési, vízszerelési munkálatoktól a mindennapi házkörüli szerelési, javítási esetleg dekor célzatú munkálatokig terjednek. Ebből is látható, hogy ez a termékcsalád univerzálisan felhasználható eszközöket takar, amelyet jó szívvel ajánlunk, mind a professzionális, mind az otthoni felhasználás terén.

 

Mire használjuk a szigetelőszalagot?

A villanyszerelő szakma egyik ismert terméke a szigetelőszalag. Használatával megelőzhetőek az esetleges rövidzárlatok, tűzesetek és az áramütés kockázata is minimalizálható. Figyelem! A szigetelőszalag használata előtt mindenképpen ellenőrizze, hogy a szigetelni kívánt elektromos vezeték nincs feszültség alatt és nem érheti áramütés! A szigetelőszalag azonban az elsődleges felhasználási területe mellett egy rendkívül univerzális eszköz is, nélkülözhetetlen minden háztartásban.

Ragasztószalag

Mire használjuk a ragasztószalagot?

A ragasztószalagok, hasonlóan a szigetelőszalagokhoz nagy segítséget nyújthatnak számunkra az otthoni munkálatok során. Csomagolásoknál, dobozolásoknál szinte nélkülözhetetlenek ezek az eszközök.  A ragasztószalagok számos speciális, különböző feladatokhoz optimalizált változata létezik. Ilyenek elsősorban a javító ragasztószalagok. Ezeknek a termékeknek a közös jellemzője a nagyobb szakítószilárdság és adott esetben a vízállóság. Ha szivárog a zuhany, kilyukad a vízvezeték vagy megsérül egy elektromos vezeték, könnyen és gyorsan orvosolhatja a problémát javító ragasztószalagjaink segítségével.  Javító ragasztószalagjaink között olyan különlegességekkel is találkozhat, mint az extra erős vízálló ragasztószalag vízcsövek szigeteléséhez vagy az elektromos szigetelő ragasztószalag. Segítségükkel kiheverheti az első sokkot, időt nyerhet, majd nyugodtan eldöntheti, mi legyen a következő lépés. Bizonyos esetekben vízcső szigetelő szalagjaink és más, különleges javítószalagjaink nemcsak ideiglenes, hanem tartós megoldást jelentenek. A javító ragasztószalagok tipikusan szálerősítettek, amelynek következtében lényegesen nagyobb ellenálló képességgel rendelkeznek, mint a normál ragasztószalagok. Ideálisak vezetékek szigetelésére, illetve sérült felületek kijavítására. Közös jellemzőjük még ezeknek a termékeknek, hogy nagyon könnyen téphetőek, így méretre szabásuk során nincs szükség ollóra, vagy egyéb vágóeszközre.

 

A kétoldalú ragasztószalag felhasználási területei

 A kétoldalú ragasztószalag elsősorban sík felületeken történő rögzítéshez vagy könnyű tárgyak felfüggesztéséhez ajánlott, de kiválóan használható dekorációs munkák során is. Nem okoz felületsérülést. Ideális felhasználás háztartásokban, műhelyekben. A szőnyegrögzítő ragasztószalag lényegében egy speciális feladatra kialakított kétoldalú öntapadó ragasztószalag. Felhasználható elsősorban szőnyegek rögzítésére, vagy ahhoz hasonlatos felhasználási célra, illetve ha szükséges, hogy a hordozóanyag fix egyben tartó legyen, és ne ragadjon végleg a ragasztott felületekre, azaz egyben visszaszedhető legyen. Mind a két oldalán erősen tapadó szőnyegragasztó szalag alkalmas padlószőnyeg rögzítéséhez, lefogásához.  A szőnyegpadló széleit kétoldalas ragasztószalaggal kell rögzíteni. Erre a ragasztószalagra akkor is szükség van, ha a szőnyegpadlót szoba közepén kell illeszteni. Egyéb otthoni dekoráció készítéséhez, barkácsoláshoz sokoldalúan felhasználható.

 

A ragasztószalag felhordó egy egyszerű és praktikus eszköz nem csak a raktárakban. Jelentősen felgyorsítja a ragasztószalag felhordást az áru csomagolása és a szállítása esetében. A ragasztószalag cseréje nagyon egyszerű és gyors. Ennek az eszköznek a segítségével felgyorsítható a csomagolás folyamata.

A tömítő szalag, menettömítő zsinór, menettömítő készlet a víz-, gázszerelés elengedhetetlen eszközei, de a házkörüli munkák során a nem professzionális felhasználóknak is nagyon hasznosak lehetnek. Elsősorban a víz-, gáz-, és fűtéscsövek menetcsatlakozásainak szivárgásmentes tömítéséhez használatosak. Használatuk biztonságos és egyszerű, különösebb szakértelmet nem igényel. Mindössze arra kell figyelnünk, hogy menetemelkedésnek megfelelően tekerjük fel a csőmenetre vagy az idom menetére a szalagot, vagy a zsinórt. Tökéletesen zárják le a csavarmeneteket, szelepeket, csöpögő csapokat. Ezen eszközök használatával elfelejthetjük a kóccal való tömítés körülményes folyamatát.

Kínálatunkban a Neo, Topex és a Vorel ragasztó és szigetelőszalagjait találhatja meg.

 

Mi a szigetelőszalag elsődleges felhasználási területe?

A villanyszerelő szakma egyik legfontosabb eszköze a szigetelőszalag. Használatával megelőzhetőek az esetleges rövidzárlatok, tűzesetek és az áramütés kockázata is minimalizálható.

Mi a javító ragasztószalagok legfőbb előnye?

Ezeknek a termékeknek a közös jellemzője a nagyobb szakítószilárdság és adott esetben a vízállóság.

Milyen munkákhoz ajánljuk a ragasztószalag felhordót?

Jelentősen felgyorsítja a ragasztószalag felhordást az áru csomagolása és a szállítása esetében.