Hőlégfúvó tartozék

Sokan nem is sejtik, hogy a környezetükben található eszközökben mennyi lehetőség rejlik. Vegyünk alapul egy hőlégfúvó szerszámot. Egy kreatív ember a megfelelő hőlégfúvó tartozékkal teljes mértékben ki tudja használni olyan munkafolyamatok során, melyre nem is gondolnánk.

Egy pisztoly, ami golyó helyett felforrósodott levegőt ürít a hőlégfúvó tartozékok segítségével

 

Először is tegyük tisztába azt, hogy miként is működik maga a hőlégfúvó eszköz. A burkolat alakja hasonlít egy pisztolyhoz, amiben a motor által forgatott ventilátor a beszívott levegőt, egy villamos fűtőtesten áthajtja, ennek az eredményeképp a levegő felforrósodik. Körülbelül 600 oC-ra. Ez az érték típustól függően változhat, hiszen ma már igyekeznek olyan termékeket gyártani, ami minden piaci igényt lefed, és amiken be tudjuk állítani a kívánt fokozatot, hogy az előre megadott hőmérsékletű levegőt fújja ki a géptestből a ventilátor. Ez azért előnyös, mert azok az anyagok, melyek nem tűrik jól a hőt, nem fognak megolvadni, viszont elérjük a vele azt az eredményt, melyet várunk.

 

A régi festék eltávolítása, sokkal biztonságosabb a segítségével, de az öntapadós matricákat is könnyedén el tudja távolítani vele. Ha elfagyna a vízcső, a felmelegítése pillanatok alatt megtörténhet a hőlégfúvóval, esetleg régi tapétáktól és a falra festett olajfestéktől is megszabadulhat pillanatok alatt a használata során. Ezek a praktikus termékek, számtalan tartozékkal egészíthetőek ki, melyek gazdaságosabbá és széleskörűen alkalmazhatóbbá teszik a hőlégfúvókat. Tapétázáshoz ajánljuk kiváló minőségű tapétavágóinkat, sniccereinket.

 

Varázsolja át a hőlégfúvóját! Hogyan?  A hőlégfúvó kiegészítők segítenek!


Ha már említettük a hőlégfúvó tartozékokat, azt is tudni kell, hogy minden egyes alkalmazási területhez, különféle fejet kell tenni a gépre, mely pontosan az elvégzendő munkához való. A széles fúvókák a széles felületekhez kitűnően alkalmazhatók, így ha szárítani szeretnénk, vagy a régi nem kívánt festékréteget akarjuk eltávolítani, óriási segítséget fognak nyújtani. A reflektorfúvókákat csövek forrasztásánál vesszük elő, vagy zsugorcsövek hevítésénél hoznak nagy hasznot. Vannak speciália kialakítású hőtükrök is, melyek a műanyagrudak vagy csövek összehegesztéséhez elengedhetetlenek.

 

 

Ha magunkkal akarjuk vinni a szerszámainkat, általában át kell gondolni ez hogyan történjen, hiszen, könnyen sérülhetnek szállítás közben. Ha a hőlégfúvót nem otthoni körülmények között, hanem máshol szeretné használni, nagyon jó szolgálatot tehet egy Steinel műanyag koffer, mely több méretben is kapható nálunk. De van a műanyagoknál sokkal strapabíróbb, fém anyagból készült kofferek is, melyek garantáltan kiállják az idő próbáját.

Égési sérüléseket szerezni nem a legkellemesebb érzések közé tartozik, ezért ha hőlégfúvóval dolgozik, érdemes egy Steinel védőkosarat magáénak tudni a balesetek elkerülése érdekében. Nagyon egyszerű a használatuk, csak le kell tekerni a kifújócső mögötti fekete burkolatot és a védőkosarat a helyére kell tenni. Több Steinel tartozék közül válogathat, beszerezheti webáruházunkban a Steinel krimpelő zsugorhüvely készletet. A zsugorcsővel kombinált krimpelő érvéghüvelyt kiválóan alkalmazhatjuk vezetékek összekötéséhez vagy épp hosszabbításához. A krimpeléssel és az azt követő zsugorítással kialakított kötés a speciális belső bevonat révén vízzáró lesz. A Steinel zsugorcső készletek, azért annyira rendkívüliek, mert védik a kábelvégeket és a csatlakozásokat.

Ma már nem csak a vasakat és a különböző fémeket hegesztik össze, nagy teret hódít a fóliahegesztés is. Ennek egyik alapfeltétele, maga a hőlégfúvó és egy Steinel profi nyomóhenger, amelynek segítségével még az otthoni medencéjének a fóliáját is meg tudja menteni a kidobástól. A Steinel réz nyomógörgője is megannyi munkálatnál veszi ki a részét. Ergonomikus kialakítása révén, kényelmes használatot biztosít. A karosszéria javító profi szakemberek előtt, nem ismeretlen a Steinel drótháló. Gyakran előkerül munkájuk során, ha a karosszériát és a lökhárítót kell újjá varázsolni. A Steinel hővédő pajzsról sem szabad megfeledkezni, hiszen a legfontosabb a biztonság. Bizonyára gondolt már Ön is arra a hőlégfújót tartott a kezében, hogy bárcsak lenne egy harmadik keze, hiszen mind a kettőre szükség lenne, de valamivel tartani kell az eszközt is. Ezen helyzetek megoldására fejlesztették ki a Steinel asztali tartót. Az egyik legpraktikusabb találmány, és szó szerint olyan érzést kell, mintha egy másik személy is besegítene a feladatba. 

A különböző fúvókák sokoldalúvá teszik a gépünket

A fúvókák mérte és alakja is nagyon fontos szempont, mert ha precíz munkavégzést szeretnénk kivitelezni, nem mindegy mivel dolgozunk. Nálunk kedvező áron juthat hozzá különböző méretű és formatervezésű tartozékhoz. A Steinel 50 mm-es széles fúvókától kezdve, a Steinel Szűkítőfúvókán keresztül egészen a Steinel kerek fúvókáig, minden megtalál. A Steinel grill fúvóka a mi egyik nagy kedvencünk. Miért? Grillezni mindenki imád és a grillbegyújtó fúvóka segítségével a grill faszén begyújtása gyorsan és biztonságosan, kémiai anyagok nélkül oldható meg. A szakemberek, de az otthoni felhasználók körében is népszerűek a Steinel szög-laposfúvókák is.


A felsorolt termékek mellett, még számtalan tartozékot és kiegészítőt talál webáruházunkban, melyeket a legjobb árakon kínálunk. Fontos számunkra a vásárlók pozitív visszajelzése, biztonsága és az, hogy a továbbiakban is a megelégedett vásárlók táborát erősítsék. Ha a vásárlást vagy a termékeket illetően bizonytalan, forduljon bártan munkatárainkhoz, örömmel nyújtanak segítséget Önnek.

 

Gyakran ismételt kérdések a hőlégfúvó tartozékokkal kapcsolatban

Mire figyeljünk a szűkítő fúvókák használta során?

A fúvókákkal felszerelt hőlégfúvók túlmelegedhetnek, ezért alulról felfele emeljük a hőmérsékletet, addig, amíg nem érjük el a megfelelőt. Ha nem tartjuk be ezt a fontos szabályt, a szűkítés következtében megreked a hő és megolvaszthatja az eszközt, mivel a szűk keresztmetszet miatt kisebb a levegőáramlás.

Mire való a sugárfúvóka?

A sugárfúvóka arra jó, hogy védje a szűk helyeket a túlhevüléstől, ami átirányítással valósul meg.

Mekkora hőt képes előállítani a hőlégfúvó?

A kézi hőlégfúvó 50 és 600 oC fok közötti hőmérsékletű levegő előállítására képes, így nagyon kell használatkor figyelni arra, hogy ne tegyünk kárt sem a munkálandó anyagban, sem magunkban.

Mikor van szükség reflektor fúvókára?

Ha zsugorkötéseket szeretnénk zsugorítani, vagy csöveket forrasztani, kitűnő segítőtárs lehet egy refletorfúvóka.