Medence

Kerti medence otthonra?A nyári nagy melegben sokszor a légkondicionált helységekbe menekülünk, ugyanakkor a csodaszép napsütés mágnesként vonzza ki a kisebb-nagyobb társaságokat a szabadba. A rekkenő hőséget nem is lehet másképp hosszútávon elviselni az udvarunkon, mint egy medencében hűsölve. Válassza ki termékeink közül az Önnek legmegfelelőbb puha-, merevfalú vagy fémvázas medencét!

Kerti medence

Amikor a kinti hőmérő higanyszála átlépi a 30 Celsiust, rögtön előkerülnek a különböző legyezők, ventilátorok, bekapcsolásra kerülnek a légkondik viszont ezek használói közül bárki megirigyli azokat, akik kellemesen lubickolva hűthetik le magukat valamilyen vizes élményhez kapcsolódóan. Ha nem tudunk egy otthonunktól távoli utazást megvalósítani, hogy vízpartot érjünk, akkor sem kell lemondanunk teljesen erről az álmunkról. Ne érjük be egy járda-szigetek-i nyaralással, inkább varázsoljuk valóságos oázissá saját kertünket!

merev falú medence

Egy medencevásárlás mindenképpen hosszútávra szól, ezért érdemes jól körbejárni a témát és fontolóra venni, milyen medencetípus igazodik leginkább az elvárásainkhoz. Szeretnénk, hogy a legkisebbek számára is élményt nyújtson? Vagy a felnőttek számára legyen minél kényelmesebb? Többször szeretnénk a nyár folyamán össze- és szétszerelni, legyen a telepítés minél könnyebb? Éppen ellenkezőleg, csak egyszer szeretnénk felállítani, aztán pedig téliesítenénk? Egyszerűen, csak legyen minél nagyobb? Próbáljuk meg megfogalmazni, mi a legfontosabb számunkra, így könnyebb lesz célzottan keresni a paletta darabjai közt, hiszen a különböző preferenciák más-más medencetípushoz vezetnek.

Tipp: Ne feledkezz meg a napozóágyakról sem, anélkül mit sem ér egy medence!

Kínálatunkban széles választékban elérhetők különböző kerti medence típusok

  • Puhafalú medencék (vagy másnéven gyors felállítású medencék): Telepítésük összesen 1-2 órát vesz igénybe a felállítással, beüzemeléssel, feltöltéssel együtt és ugyanilyen gyorsan össze is lehet pakolni, kis helyen is elfér a többi típushoz képest, sőt olcsóbb is általában, így számos előnnyel bír ez a medencefajta. Anyaguk erős vinyl / PVC. Mélységük általában kisebb, mint a merevfalúaké. A puhafalú medencéket előszeretettel választják kisgyermekes családok, hiszen a gyerekek pont a kis vízmélység miatt felszabadultabban tudnak pancsolni, játszani a vízben. Akár az úszás alapjai is elsajátíthatók, egy jó technikával nem alakul ki ál-vízbiztonság érzet sem a kicsikben. Természetesen sose hagyjuk a gyerekeket felügyelet nélkül a víz közelében, hiszen egy esetleges kiszáradás okozta ájulás miatt a bokáig érő víz is életveszélyes tud lenni.
  • Merevfalú medencék: Sok méretvariáció elérhető, legyen szó akár kör, akár ovális alakú medencéről. Ezek általában acéllapokból készült medencék, ám környezetükben mégsem tűnnek ridegnek, a különböző színes mintázatoknak köszönhetően. A merevítő lábak extra tartást biztosítanak a szerkezetnek. Telepítése komoly munkát igényel. Talajszintre állítható vagy akár luxus környezetet imitálva földbe is süllyeszthető! Óriási előnye, hogy téliesíthető! Nincs több bajlódás a szereléssel, akkor sem, ha a vízhőmérséklet tartósan 15 Celsius alá esik. Előszöris a vízszintet a vízszűrő nyílás szintje alá kell csökkenteni, a befúvót be kell dugózni, vegyszerezést és védőtakarást kell alkalmazni.
  • Fémvázas medencék: Gyakorlatilag a két előző kategória ötvözeteként jöttek létre a fémvázas medencék. A fém csőváz strapabírása és az erre kifeszített, erősített PVC praktikuma találkozik ezekben a szerkezetekben. Telepítése közepesen összetettnek mondható. A váz további előnye, hogy az időtállóság jegyében lett megtervezve minden egyes eleme: a kompozit T csatlakozók vízzáróan kötik össze az elemeket, mindezt mérnöki pontossággal, úgy, hogy a csövek felülete nem sérül az egymásra csúsztatás közben. Míg előbbi a belső, addig az utóbbi jellemző a külső korrózióvédelmet biztosítja.

A kerti medencék anyaga

Mindegyik típusról elmondható, hogy az időjárás viszontagságainak lehető legjobban ellenálló anyagok felhasználásával tervezték. Hiszen akár rozsdamentes acél, akár erősített PVC legyen a medence alapanyaga, az UV-állóság garantált, ebből a szempontból szerencsére nem tudunk mellé nyúlni egyik választással sem.

Kerti medence

Kerti medencék tisztítása

A medencetisztítás, vagyis a megfelelő karbantartás semmiképp sem elhanyagolandó feladat egyik típus esetében sem. Szerezze be nálunk víz alatti porszívóját vagy komplett medencetisztító szettjét, karbantartó eszközét is! A vizet azonban legcélszerűbb nem csak alkalmanként tisztítani, hanem folyamatosan figyelni kell a víz tisztaságát és még időben visszafordítani az egyes, kedvezőtlen biológia folyamatokat, mint például az algásodást. Ha úgy érezzük, kicsúsztunk az időből és kezdjük feladni a harcot az alga ellen, akkor se essünk kétségbe, nyújtunk pár extra tippet erre a helyzetre is. Igazán sokkoló élmény lesz, ha szerencsénk van akkor nem nekünk, hanem csakis a vízben élő mikroorganizmusok számára!

Kerti medence vásárlásával kapcsolatos kérdések

Mely típust ajánlják kisgyerekes családok számára?

Leginkább a puhafalú medencéket

Milyen színű merevfalú medencék kaphatók?

Fehér színű, illetve grafit vagy fa mintájú