Csőtisztító

Csőtisztítóra neked is szükséged lehet. A háztartásunkban és környezetében található csövek tisztítását (fűtés- és vízcsövekét) időnként szükséges megejteni akkor is, ha ez tipikusan a kellemetlenebb munkák közé tartozik. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy nehezebben folyt le a víz akár a mosogatóban, akár a vécében. A hagyományos pumpás megoldás mellett azonban léteznek eszközök, amelyek a tisztítást megkönnyítik a számunkra, ha már a különféle vegyszerek, trükkök csődöt mondtak.Ehhez a munkálathoz speciális eszközökre van szükség, ami a csőtisztító névre hallgat. Külső tisztításra, csiszolásra is kapható rézcső tisztító kínálatunkban.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
890 Ft - 1 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
4 termék
4 termék

Mikor lehet szükség egy csőtisztítóra?

Egy flexibilis csőtisztítóra duguláselhárítás alkalmával lehet szükséged. Általában a legváratlanabb pillanatokban történik meg, legjobb esetben semmilyen szennyvíz nem jut vissza az életterünkbe ilyenkor. Ha darabos szennyeződés zárja el a vízcsöveink útját, hatékony segítség lehet egy ilyen csőtisztító.

Ha a mosogatónál észleled a problémát és szeretsz otthon barkácsolni, első körben a szifont szereld szét és tisztítsd ki, valószínűleg első körben itt fogod a problémát megtalálni. A lefolyókkal már bánj óvatosabban, sokkal nagyobb körültekintést és gyakorlatot igényel a kitakarítása és szét- és összeszerelése.

Sokszor a régi rézcsövek vízkövesedése okoz dugulást, sok esetben ilyenkor érdemes szakember segítségét igénybe venni egyéni kísérletezés nélkül. Fontos, hogy házilag nem ajánlott a különböző átmosó szerek használata, érdemes olyanra bízni ezt, aki biztosan tudja, milyen extra körülményekre kell odafigyelni a használat során.

csőtisztító

Duguláselhárítás házilag

A különféle házi praktikák esetén nagyon óvatosan kell eljárnunk, sokszor többet ártunk, mint használunk, jellemzően sokkal nagyobb károkat okozva, mint amivel eredetileg meg kellet birkóznunk.

 

De először nézzük meg, miért dugulhat el a rendszer?

Többnyire a nem odaillő anyagok használata, a lerakódások segítik elő ezt a folyamatot, ezért fontos a lakókörnyezetünket kifejezetten óvni, a megelőzésre koncentrálni.

Ne tegyünk például a vécébe egészségügyi termékeket, higiéniai törlőkendőket, a mosogatóba nagyobb darabos, vagy darabos ételeket ne engedjünk bele, ez szintén érvényes a mosdóban található szaniterekre is. Ezek célja nem az, hogy az ilyen darabos termékek elvezetésére szolgáljanak. Törmelékek, sitt, különféle tárgyak sem valók a lefolyóba, az ilyen hulladékot a megfelelő helyre kell elhelyezni, ami semmiképpen sem a WC csésze.

A mosogatóban általában a zsíron megtapadó ételmaradékok okoznak többnyire gondot, a fürdőszobában pedig a haj és egyéb szőrzetek okozhatnak problémát.

Egészen addig tudod magadnak elvégezni otthon a dugulás megszüntetését, míg egy bizonyos mértéket nem lépett át a szennyeződés nagysága.

Yato csőtisztító flexibilis rúd készlet

Szennyvízvezetékek tisztítására szolgál. Különösen hasznos szervetlen dugulások esetén, amelyek a lefolyók teljes eltömődését okozzák.

 • 18 mm átmérőjű és 93,2 cm hosszú rugalmas rudak polipropilénből
 • 20 mm átmérőjű kötések cinkötvözet szegecselve 
 • egyszerű kezelés és könnyű használat 
 • minden eltömődés hatékony eltávolítása, beleértve azokat is, amelyek kémiai vagy mechanikai úton nem távolíthatók el
 • professzionális víz- és szennyvízszerelési szolgálatok, vízművek, műszaki segélyszolgálatok és háztartási használatra
 • A készlet tartalma: 10db rúd, kerek gumihegy 10 cm átmérőjű és 6 mm vastag menettel, dupla spirálcsúcs 16,5 cm hosszú és 7 mm átmérőjű menettel

professzionális víz- és szennyvízszerelési szolgálatok, vízművek, műszaki katasztrófavédelem és háztartási használatra - 10 rúd, - kerek gumicsúcs 10 cm átmérőjű és 6 mm vastag menettel, - dupla spirálvég 16,5 cm hosszú és 7 mm átmérőjű rúd menettel végződik.

 

Mivel tudod elhárítani a dugulást a csőtisztító használata mellett

 • természetesen WC esetén első körben a jó öreg pumpát vesszük elő, többnyire segít is a problémánkon
 • ugyanezen eszközön a forró víz is segít a kisebb szennyeződések feloldásában
 • csőgörénnyel szintén hatékonyan tudunk dugulást megszüntetni, azonban ebben az esetben érdemes a kiáramló, kifröccsenő szennyvízre felkészülnünk, legkésőbb akkor, mikor a csőgörényt kihúzzuk a lefolyóból
 • a citromsav a vízkőre és a szennyvízcsőben ragadt lerakódásokra is hatásos lehet
 • a kóla mindenre jó, az internet térhódítása óta tudjuk, hogy a benne található foszforsav a dugulást is segít oldani
 • különféle lefolyótisztítókat lehet kapni, ezekkel is érdemes egy próbát tenni, azonban többnyire környezetkárosító hatásúak, az öko termékek használata javasolt
 • kisebb mértékű dugulás esetén a szódabikarbóna ecettel kombinálva hatásos és természetes megoldás lehet

 

FIGYELEM!

Gyermekek esetén különösen fontos odafigyelni arra, hogy kerüljük a veszélyes vegyszerek használatát. A legtöbb háztartási gyermekbaleset ugyanis ebből adódik, számtalan esetben hallhatjuk, hogy sok gyermek kerül kórházba ezek lenyelése, szembe kerülése miatt. Ha vegyszereket tartunk otthon, jól elzárt helyen érdemes tartanunk azt.

A belélegzés is káros a legtöbb esetben, így egy speciális munkavédelmi maszkot viseljünk ilyen szerek használata során!

Fontos továbbá a kiürült flakonok újrahasznosítása alkalmával odafigyelni arra, hogy mit miben tárolunk, nehogy véletlenül az ecetes üvegben tárolt vízkőoldó a levesben végezze.

 

Mit NE használj duguláselhárításra:

 • kávézacc – bizonyára te is láttad már, milyen textúrája lesz vízzel elkeverve. Könnyen kitalálhatod, hogy egy folyékony fekete lé nem sokat fog hozzátenni a dugulás megszüntetéséhez. Mivel a lefolyócső többnyire zsíros szennyeződést vezet el, erre sokkal könnyebben rátapad a kávézaccos víz, valójában ezzel a lerakódást növeljük csak adott esetben, épp ellenkezőleg, mint ahogy terveztük.
 • ha teheted, kerüld el a környezetszennyező, maró hatású vegyszereket, létezik sokkal környezetkímélőbb megoldás is, keresd inkább ezeket!

 

Kínálatunkban a Yato termékeit vásárolhatod meg.

Gyakori kérdések a csőtisztítók használatával kapcsolatban

 

Miért hasznos egy csőtisztító készülék?

A különféle kisebb mértékű dugulások elhárítását teszi lehetővé, amikor az egyéb házi praktikák nem bizonyulnak hasznosnak. Illetve ezek kiegészítéseként ajánlott használni. Tisztító szivacsunk a külső tisztítást teszik lehetővé.

Hol használhatom a csőtisztítót?

A háztartásunkban található csövek tisztítását teszi lehetővé, így a konyhában, a fürdőszobában is segítséget jelenthet, de a WC-ben található szennyeződés megszüntetéséhez is remek megoldást jelenhet.

Mire érdemes odafigyelni a használatkor?

Határozottan fontos odafigyelni arra, hogy nagyobb darabokat, háztartási hulladékokat, intim termékeket, nagyobb darabos ételeket TILOS a lefolyóba engedni.