Torxkulcs készlet

Minden ezermesternek kell, hogy legyen egy jó torxkulcs készlete, ha pedig szakmájából kifolyólag szerel valaki állandóan elektronikai eszközöket, háztartási gépeket, autókat vagy bicikliket, a szükségesség megkérdőjelezhetetlen. Ennél a kulcstípusnál a hosszan benyúló fej azt a célt szolgálja, hogy ne csússzon ki a fej a csavarból. Ezeket a csavarokat kifejezetten elektronikai berendezések összeszerelésénél használják. Torxkulcs készletből is óriási a választékunk, jó tudni, melyik kinek és miért jó választás.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
390 Ft - 42 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Termék státusza
Szűrés és rendezés
59 termék
59 termék

Torxkulcs készletek előnyei

A csavarokhoz kulcsot és csavarhúzót használunk. Ha a csavart kívül kell megfogni a szerszámmal, akkor csavarkulcsra van szükségünk, ha a csavar fején belül van a befogadó rész, akkor csavarhúzót kell használnunk. Persze van kivétel, mint például az imbuszkulcs.

A csavarhúzóknak 3 nagyon fontos paramétere van, mégpedig:

 • a fej mérete (szélessége vagy átmérője)
 • a száruk hossza
 • a csavarhúzó teljes hossza

Általában a szár hosszából következik a csavarhúzó teljes hossza.

A torxkulcsoknak megvan az az előnye, hogy hosszan benyúló a fejük, hogy ne csússzon ki a fej a csavarból, melyek elsősorban elektronikai cikkek szerelésénél használatosak. Ha torx csavart kell megfogni, értelemszerűen ilyen speciális kulcsot kell használni.  A torx előnyei:

 • a torx csavar feje kisebb és sokkal dekoratívabb a hagyományos csavarfejeknél
 • a torx csavar nem esik ki a csavarhúzóból
 • a fej kialakításnak köszönhetően még rozsdásodás után is van esély a csavar lazítására
 • ha kicsi az erőkifejtés, akkor sem ugrik meg a csavarhúzó feje a csavarban
 • a csavarfej kialakításának köszönhetően nagyobb nyomatékkal húzható meg a csavar anélkül, hogy károsodna a fej
 • ha készletben vásárolja, praktikus tárolóban többféle méretű speciális kulcsa lesz a torx csavarokhoz

Torxkulcs mérete, készletek paraméterei

 • A készletek mindig több méretű kulcsot tartalmaznak, melyek többféle méretű torx csavarhoz megfelelőek
 • Praktikus tárolóban vannak, melyek segítségével rendezetten, egyben tárolhatóak a kulcsok
 • anyaguk a legtöbb esetben CrV, azaz króm -vanádium, mely biztosítja a szerszám strapabíróságát
 • Sok készletben a torxkulcson kívül különböző bitek, dugókulcsok is megtalálhatók
 • Nyelük, markolatuk sok esetben gumírozott, illetve egyes típusoknál L vagy T alakúak, a maximális erőkifejtés érdekében

 

 

 

Torx csavarokhoz torxkulcs készéletet!

Mivel a torx csavarok belső kulcsnyílású csavarok, speciális csavarhúzó kell hozzájuk. Míg az imbusz csavarok hatszög alakúak, a torx hatágú csillag alakú. A legnagyobb haszna e csavaroknak akkor van, ha nagy keménységű anyagokat kell rögzíteni és a behajtásnál fontos, hogy a csavar és a behajtó szerszám minél erősebben kapaszkodjon össze, vagyis nagyobb erőt fejtsen ki.

Másik népszerű felhasználási helyük az elektronikai termékek, ahol az elemek összeillesztésére használják, így azok sok sok évig tartósan fogják egymást.

A torx csavarfejeknek létezik úgynevezett lyukas megfelelője, amelyhez még pontosabban tud illeszkedni a speciális kulcs.

Lyukas torxkulcs készlet a Profibarkácson

Webáruházunk kínálatában a lyukas torxkulcs készlet is megtalálható, például ilyen a Fortum 9 darabos készlete, műanyag markolattal.

Neo torxkulcskészlet professzionális felhasználásra

Webáruházunkban a torxkulcs készletek között kiemelkedő a Neo, professzionális igényeket is kielégítő torx bit készlete, praktikus műanyag kofferben.

A készletben 38 db, elsősorban a népszerű márkájú gépkocsik szerelésében alkalmazásra találó Torx bit és dugókulcs van. Megtalálható még a készletben Torx, Hex, Ribe és Star dugókulcsok és bitek széles skálája, valamint egy Spline ütvecsavarozó dugókulcs. A készlet mindegyik eleme hosszú élettartamot biztosító, nagy szilárdságú acélból készült. A szerszám minőségét bizonyítja a TÜV tanúsítvány és a gyártó által nyújtott 25 éves jótállás. 

Tipp: Sokszor a legeygszerűbb szerszámok a legnagyszerűbbek. Minden kertes háznál elkel egy hasító fejsze.

Barkácsoknak, ezermestereknek szuper választás a Yato 9 részes torxkulcs készlete

Ez a készlet 9 különböző méretű torx kulcsot tartalmaz, tárolóban. Kiváló minőségűek a kulcsok, AISI S2 acél az alapanyaguk, felületkezeltek. A készletben az alábbi méretezésű torx kulcsok vannak:


 • T10/14x87 mm
  • T15/14x97 mm
  • T20/16x108 mm
  • T25/18x123 mm
  • T27/23x137 mm
  • T30/27x158 mm
  • T40/30x177 mm
  • T45/35x197 mm
  • T50/41x216 mm

Ha ezt a torxkulcs készletet választja, 9 különböző méretű torx csavarral fog tudni bánni, ráadásul a praktikus tároló segít, hogy a szerszámok mindig a helyükön legyenek, kéznél Önnek, mikor szükségesek.

Torxkulcs készletek a Profibarkácson barkács és profi célokra egyaránt

Óriási a választékunk torx készletből, hiszen tudjuk, hogy mennyire hasznosak ezek a szerszámok, és az a legkézenfekvőbb, ha több méretet is tartunk belőlük. Erre találták ki a készleteket. Kínálatunkban ott vannak a Yato, Neo,Extol, Fortum, Proline, Mega-T, Vorel készletei egyaránt, többféle kivitelben, markolattal, T vagy L alakú véggel, sőt akár lyukas végű kulcsokkal is speciális torx csavarokhoz.

A Profibarkács óriási szerszámkínálatával műhelypolcait, szerszámkocsiait felszerelheti minőségi eszközökkel, szuper árakon. Ne érje be silány minőséggel, válassza a neves gyártók termékeit!

 

Felmerülő kérdések a torx kulcs készletekkel kapcsolatban

 

Melyik készlet tartalmaz lyukas torxkulcsot is?

Webáruházunkban az Extol Craftnak és a Fortumnak is van ilyen készlete.

Mire való a színes torx készlet?

Azért praktikus, mert az egyes színek adott mérethez tartoznak, ez megkönnyíti a használatukat, a megfelelő méret kiválasztását.

Az S2 mit jelent a torxkulcs készletnél?

Az acélt, mint alapanyagot jelöli.