Benzinmotoros permetező

A tavaszi munkák során -amennyiben nem a biogazdálkodás híve vagy- egészen biztosan szükséged lesz egy permetezőre is. A benzinmotoros permetező igazán hatékony és gyors munkavégzést biztosít számodra, nagy területet lehet velük lefedni lássuk, mit kell róla tudni.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
89 900 Ft - 109 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
4 termék
4 termék

Benzinmotoros permetező

A tavaszi munkák során -amennyiben nem a biogazdálkodás híve vagy- egészen biztosan szükséged lesz egy permetezőre is. A enzinmotoros permetező igazán hatékony és gyors munkavégzést biztosít számodra, lássuk, mit kell róla tudni.

Permetezés közben ne feledkezz meg a munkavádelemről sem, kesztyűre, szemüvegre és pormaszkra mindenképpen szükséged lesz.

Milyen permetezők közül választhatok?

Permetezők sokasága áll rendelkezésedre ahhoz, hogy megóvd növényeidet, kertedet a kártevőktől, de éppen ezért nehéz dönteni is, így érdemes minden szempontot mérlegelni, mielőtt beruházol egyre.

A legkisebb kézi verziótól kezdve egészen a robusztus benzinesig terjed a skála. Profi munkához érdemes a benzinmotorost választani, ez egészen biztosan hosszútávú befektetés lesz számodra.

Tartálymérettől, használati feltételektől, mechanikai tudnivalóktól függ, végül milyen gépet érdemes választanod, lássuk tehát ezeket.

 

 • Kisebb balkon növényekhez, speciálisan kialakított virágládákhoz bőven elegendő a kis kézi változat, melyet kínálatunkban is megtalálhatsz 
 • Régről ismerheted a háti pumpás verziót, leggyakrabban feltehetőleg ez fordul elő a háztartásokban . Ilyet már biztosan láttál használat közben, míg vidáman ontotta magából a rézgálicot a finom szőlőre.
 • Akkumulátoros géppel -bár a töltésről gondoskodnod kell- sokkal halkabban végezheted el a gyors munkát, mint benzines társával 
 • És végül a benzinmotoros permetező, ami már komolyabb mennyiséget gyorsan és hatékonyan tud kezelni, egy nagyobb kert, veteményes esetén nagy hasznát fogod venni.

 Tipp: ha szereted kihasználni a benzinmotoros gépek előnyeit, nézz szét benzines láncfűrész választékunkban is.

Milyen további tulajdonságai vannak a benzines permetezőnek?

 • Nagyobb kertek esetén, illetve, ha magas fákat kell lefújni, ez az egyetlen olyan eszköz, amivel a legmagasabban lévő részeket is biztonsággal el fogod érni
 • Hosszú üzemideje lehetővé teszi, hogy nagyobb területeket is könnyebben kezelj vegyszerrel
 • Szabályozható a nyomás és a mennyiség is, így különféle növények permetezését teszi lehetővé, igény szerint beállítható
 • A legtöbb alkatrésze könnyű alumíniumötvözetből és műanyagból készül, ezáltal könnyű, rozsdaálló és könnyen szállítható
 • A legszigorúbb EU-s szabványoknak is megfelel, biztonsággal használhatod ezeket a gépeket
 • Alkalmas kertek, erdei növényzet, ültetvények kezelésére is, megelőzésre, rovarírtásra egyaránt érdemes alkalmaznod
 • Fertőtlenítésre is használhatod (gazdasági épületekben, istállókban, stb)
 • Egyes típusai légfúvóvá alakíthatók, így könnyedén letakaríthatók vele a teraszok, járdák, stb.
 • Ventilátorukat erős motor hajtja, az így keletkező sűrített levegő eljuttatja a permetszert a kívánt felületre
 • több fokozatban állítható
 • Antisztatikus rendszere biztosítja, hogy használata biztonságos legyen, szikra nem keletkezik ennek köszönhetően
 • Egyes típusok vállpántokkal kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé

 benzinmotoros permetező

Használat után feltétlenül tisztítsuk meg a tartályt és a csöveket is, és egymástól lehetőleg különálló módon tároljuk azokat. Soha ne maradjon benne vegyszer, ellenkező esetben belerohad, algásodik, a növényi maradványok pedig a gépünk eldugulását eredményezheti. Alapos tisztítás után azonban ilyen gondunk nem lesz, erről a lépésről viszont tényleg soha ne feledkezzünk meg!

Miért van szükség vegyszeres permetezésre?

Nyilván a biogazdálkodás hívei nem osztják a véleményünket, azonban a vegyszeres lemosás sok esetben hasznos és kívánatos folyamat.

A nagy nyári melegben -köszönhetően a téli fagyok hiányának- egyre inkább elszaporodnak a kártevők, rovarok, melyeket már az egyre ritkuló madárállomány sem fogyaszt el (pl. ha van fecskéd, nincs szúnyogod). Nem csak a kerti üldögélés közben bosszantó a jelenlétük – mely már nappal is egyre inkább bosszantóvá válik, hanem gyakorlatilag bármilyen kinti tevékenység közben.

A növények kártevők, gombák elleni védelméről talán nem kell külön szót ejtenünk, sajnos vegyszerek nélkül elég nehézkes nagyobb terepen kezelni őket.

 

Fontos!

A méhek védelme érdekében virágzás alatt méhkímélő szerekkel szabad csak permetezned, vagy a hajnali – késő esti órákban teheted meg, amikor még nem aktívak.

 

Amire még érdemes odafigyelni, ha permetezel:

 • időjárási viszonyok, a felszívódáshoz szükséges időt feltüntetik a termékismertetőn
 • megfelelő vegyszerek használata
 • szeles időben ne permetezz!
 • ha kerítés közelében lévő növényeket fújsz le, szólj a szomszédnak előtte, és figyelj, hogy minél kevesebb menjen át hozzá
 • egyenletesen érdemes eloszlatni a vegyszert
 • gondoskodj megfelelő védőruházatról!
 • a termékismertetőt maximálisan tartsd be, mégiscsak vegyszert használsz (a komolyabb szereket speciális vizsga és papír nélkül nem is veheted meg)

 

Kínálatunkban a RIWALL, HECHT, YATO és az AGT benzinmotoros permetezőit vásárolhatod meg.

Milyen permetezőt válasszak?

Javasolt felmérni, milyen növényekre és mekkora területre való gépre van szükséged, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy idővel egy nagyobb gépet is beszerez az, aki nagyobb terület kezelését tartja fent. Benzinmotoros permetezőink maximálisan megfelelnek erre a célra.

Miért jobb a benzinmotoros permetező, mint a sima, kézi pumpás?

Nagyobb területek hatékony permetezését teszi lehetővé. Amennyiben gyors és alapos gépet szeretnél használni erre a célra, mindenképpen ezt javasoljuk számodra.

Hogyan óvhatom meg a hasznos állatokat a permetszertől?

A méhek védelme érdekében virágzás alatt méhkímélő szerekkel szabad csak permetezned, vagy a hajnali – késő esti órákban teheted meg, amikor még nem aktívak.