H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Kerti tömlő

Nagyon sok összetevője van a kertgondozásnak, de ami a legfontosabb minden növény számára, az az, hogy mindig kellő mennyiségű vízhez jussanak. Egy praktikus locsolótömlővel meg tudja oldani a növényzet optimális vízháztartását, így ha még eddig nem tette, mindenképp érdemes beszereznie Önnek is egyet.


138termék 136
138termék 136

Kertünket csodálatossá és egyedivé teszik a növények, legyen szó fűről, fákról, gyümölcsökről vagy zöldségekről. Ha megfelelően gondozzuk őket, cserébe mi is számtalan élményt kapunk tőlük. Elfogyaszthatjuk a zamatos gyümölcsöket, finomakat főzhetünk a zöldségekből, amit mi magunk ültettünk, élvezzük a frissen nyírt fű illatát, gyönyörködhetünk a mesés virágainkban. Ha figyelmet szentelünk udvarunkra, az mindig egy jó befektetés, ami garantáltan megtérül.

 

A locsolócső segítségével a vizet oda tudjuk elvezetni, ahol arra szükség van

Nem véletlen, hogy több méretben gyártottak kerti tömlőket. Ahol kisebb a kert mérete, oda elég egy jóval rövidebb cső is, melyen keresztül el tudjuk látni vízzel a szükséges területet. A legtöbb udvaron adott egy kerti csap, vagy egy szivattyúval felszerelt fúrt kút. Kevés helyen van kiépítve több vízvételi lehetőség, így meg kell oldani azt, hogy mindenhova eljusson a kellő mennyiségű víz.

Vannak olyan  locsolótömlők, melyek dobra tekerhetők, ezeknek az az előnye, hogy nem törik meg a cső, illetve csak annyit kell letekernünk belőle, amennyi a használni kívánunk. Régen, egy fémcsövet helyeztek a slag mind a két végébe, majd bilincsekkel rászorították a tömlőt a csőre. Valljuk be, a mai rohanó világban mindenki törekszik az egyszerűségre és szeretne időt spórolni magának. Emiatt alakult úgy, hogy a régi módszereket ma már felváltották a gyorscsatlakozók, toldóelemek, amiket gyerekjáték felszerelni.

 

A kerti slag is igényel karbantartást

A locsolócső gondozása nem tartozik a bonyolult feladatok körébe. A lényeg annyi, hogy megfelelően tároljuk és egy kis figyelmet fordítsunk rá. A tömlő fenntartásának első szabálya, hogy kerüljük a közvetlen napsütésben történő tárolást, mivel a nap UV sugarai, károsíthatják vagy egyes esetekben meg is repeszthetik, sőt elszakíthatják a tömlő külső rétegét. Ha a tömlőben marad víz, akkor a nap felmelegíti azt és a belső cső is tönkre mehet.

Ez nem azt jelenti, hogy ha napsütés van akkor nem szabad locsolni, de igyekezzünk esti és reggeli órákra áttenni a munkafolyamatot. A növényzetnek is ez kedvez a legjobban, nem fog kiégni a nyári forróságban. Ha véletlenül a cső szivárogna, nem kell azonnal kidobni a slagot, egy gumifolt és egy szuper ragasztó újszerűvé varázsolja az eszközt.

 

Egy kis segítség a vásárláshoz

Mindig kérdés, hogyan válasszuk ki a locsolócső átmérőjét és hosszát, melyik lesz a legoptimálisabb számunkra. A teendő annyi, hogy fel kell venni az öntözőcső hosszát, ami nagyon egyszerű. Meg kell mérni a vízforrástól az öntözőhelyig terjedő távolságot, majd kerekítjük a kapott számot. Ami az öntöző tömlőjének átmérőjét illeti, szükség van a vízcsap méretére, ahonnan a víz szállítható. Leggyakrabban 13 mm vagy ½ hüvelyk, vagy 19 mm, esetleg 25 mm átmérőjű kerti tömlők használatosak. Egy tipp: Használja ezeket a tömlőket adapterrel!Minőségi locsolótömlőt érdemes választani a jó munkához

Webáruházunk széles kínálata között megtalálja a kiváló minőségű Hecht locsolótömlőket. A Hecht gyártói különösen figyelnek arra, hogy a legjobb alapanyagok felhasználásával alkossák meg a piacon megtalálható termékeket. Különböző méretű és hosszúságú kerti tömlőket tár a vásárlók elé, hogy mindenki megtalálja azt, amelyik legjobban illik a kert méretéhez. Egyik kedvenc termékünk a Hecht locsolótömlő spirál.

Kevesebb helyet foglal el a kialakítása miatt, mégis elér az udvar legtávolabbi pontjába is. A Fieldmann termékek tervezése és fejlesztése során, fokozott figyelmet fordítottak arra a szakemberek, hogy maradéktalanul megfeleljenek a felhasználók igényeinek és elvárásainak. A gépek és a kiegészítők megkönnyítik a munkát, rengeteg időt tud megtakarítani a Fieldmann FZH 9115 15m-es kerti tömlővel is, de nem fog csalódást okozni a Fieldmann FZH 9150 50m-es kerti tömlője sem. A vásárlók előszeretettel szerzik be a Proline prémium 20m-es locsoló tömlőjét, de ha nem lenne elég a hossz, lehetőség van kipróbálni a 30m-es és a 40m-es változatot is.

A Proline 4-réteges prémium kerti slag is kapható webáruházunkban érdemes megtekinteni ezeket az eszközöket is érdemes megtekinteni. Ezekről a tömlőkről azt kell tudni, hogy négy réteg rugalmas PVC anyagból készültek, olyan vegyületek hozzáadásával, amelyek növelik a rugalmasságot alacsony hőmérsékleten is. A csövek ellenállnak a csavarásoknak és a hajlításoknak is. A Cellfast locsolótömlők is eléggé kelendőek, nem is kell ezen csodálkozni, hiszen több éven át tartó élettartam jellemzi őket. Minőséget és árat illetően, az élvonalban vannak, akárcsak a Cellfast erősített locsolócsövek.

A Neo locsolótömlő segítségével, nem csak a virágait áraszthatja el, de a kerti medencéket is pillanatok alatt fel tudja engedni vízzel. A Verto termékek mindegyike fantasztikus minőségű, beleértve a Verto zsugorodó, flexibilis slag is.

Reméljük, tudtunk segítséget nyújtani a választást illetően, de bármilyen kérdés merülne fel Önben, keresse fel munkatársainkat, akik készséggel állnak mindenben rendelkezésére! Érdemes rendelni egy locsolókocsit is a kényelmes használathoz!

 

Locsolótömlő választásához gyakori kérdések és válaszok

Mire figyeljünk a gyorscsatlakozók kiválasztásánál?

Elsődlegesen arra kell figyelni, hogy milyen átmérőjű locsolócsőhöz vásárolunk. Találhatunk közöttük szűkítős és bővítős megoldásokat, amelyeknek köszönhetően különböző átmérőjű csövek is összeköthetők velük.

Hol kell tárolni a locsolótömlőt télen?

A téli időszakban érdemes bevezetni a kerti tömlőt a garázsba, vagy egy fagymentes helyre, hogy ne sérüljön a cső. Először engedje le teljesen a slagot, majd tekerje fel egy tömlőkocsira és vigye be.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a kerti slagnak?

Amikor a legjobb locsolótömlőre gondolunk, akkor először a gumiból készült eszközök jutnak az eszünkben. Ez azért van, mert a gumi szerszámoknak több előnye van mint hátránya. Ilyen a nagy szilárdság, az anyag rugalmassága, az UV ellenállás, a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás, tökéletesen ellenállnak a nyomásnak. Ami hátrányt jelent, az a tömeg. A nagy súly miatt, nehezen lehet mobilizálni őket.

Szűrés
Ár
 (Ft)
1 290 Ft - 165 990 Ft
Terméktípus
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!