Kerti tömlő

Nagyon sok lépése van a hatékony, megfelelő eredmányekkel járó kertgondozásnak, de ami a legfontosabb minden növény számára, az az, hogy mindig kellő mennyiségű vízhez jussanak. Egy praktikus locsolótömlővel meg tudja oldani a növényzet optimális vízellátását, így ha még eddig nem tette, mindenképp érdemes beszereznie Önnek is egyet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
3 790 Ft - 165 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
142 termék
142 termék

Kertünket csodálatossá és egyedivé teszik a növények, legyen szó fűről, fákról, gyümölcsökről vagy zöldségekről. Ha megfelelően gondozzuk őket, cserébe mi is számtalan élményt kapunk tőlük. Elfogyaszthatjuk a zamatos gyümölcsöket, finomakat főzhetünk a zöldségekből, amit mi magunk ültettünk, élvezzük a frissen nyírt fű illatát, gyönyörködhetünk a mesés virágainkban. Ha figyelmet szentelünk udvarunkra, az mindig egy jó befektetés, ami garantáltan megtérül.

 

A locsolócső segítségével a vizet oda tudjuk elvezetni, ahol arra szükség van

Nem véletlen, hogy több méretben gyártottak kerti tömlőket. Ahol kisebb a kert mérete, oda elég egy jóval rövidebb cső is, melyen keresztül el tudjuk látni vízzel a szükséges területet. A legtöbb udvaron adott egy kerti csap, vagy egy szivattyúval felszerelt fúrt kút. Kevés helyen van kiépítve több vízvételi lehetőség, így meg kell oldani azt, hogy mindenhova eljusson a kellő mennyiségű víz.

Vannak olyan  locsolótömlők, melyek dobra tekerhetők, ezeknek az az előnye, hogy nem törik meg a cső, illetve csak annyit kell letekernünk belőle, amennyi a használni kívánunk. Régen, egy fémcsövet helyeztek a slag mind a két végébe, majd bilincsekkel rászorították a tömlőt a csőre. Valljuk be, a mai rohanó világban mindenki törekszik az egyszerűségre és szeretne időt spórolni magának. Emiatt alakult úgy, hogy a régi módszereket ma már felváltották a gyorscsatlakozók, toldóelemek, amiket gyerekjáték felszerelni.

 locsolótömlő

A kerti slag is igényel karbantartást

A locsolócső gondozása nem tartozik a bonyolult feladatok körébe. A lényeg annyi, hogy megfelelően tároljuk és egy kis figyelmet fordítsunk rá. A tömlő fenntartásának első szabálya, hogy kerüljük a közvetlen napsütésben történő tárolást, mivel a nap UV sugarai, károsíthatják vagy egyes esetekben meg is repeszthetik, sőt elszakíthatják a tömlő külső rétegét. Ha a tömlőben marad víz, akkor a nap felmelegíti azt és a belső cső is tönkre mehet.

Ez nem azt jelenti, hogy ha napsütés van akkor nem szabad locsolni, de igyekezzünk esti és reggeli órákra áttenni a munkafolyamatot. A növényzetnek is ez kedvez a legjobban, nem fog kiégni a nyári forróságban. Ha véletlenül a cső szivárogna, nem kell azonnal kidobni a slagot, egy gumifolt és egy szuper ragasztó újszerűvé varázsolja az eszközt.

 

Egy kis segítség a locsolótömlő, slag vásárláshoz

Mindig kérdés, hogyan válasszuk ki a locsolócső átmérőjét és hosszát, melyik lesz a legoptimálisabb számunkra. A teendő annyi, hogy fel kell venni az öntözőcső hosszát, ami nagyon egyszerű. Meg kell mérni a vízforrástól az öntözőhelyig terjedő távolságot, majd kerekítjük a kapott számot. Ami az öntöző tömlőjének átmérőjét illeti, szükség van a vízcsap méretére, ahonnan a víz szállítható. Leggyakrabban 13 mm vagy ½ hüvelyk, vagy 19 mm, esetleg 25 mm átmérőjű kerti tömlők használatosak. Egy tipp: Használja ezeket a tömlőket adapterrel!Minőségi locsolótömlőt, kerti slagot érdemes választani a jó munkához

Webáruházunk széles kínálata között megtalálja a kiváló minőségű Hecht locsolótömlőket. A Hecht gyártói különösen figyelnek arra, hogy a legjobb alapanyagok felhasználásával alkossák meg a piacon megtalálható termékeket. Különböző méretű és hosszúságú kerti tömlőket tár a vásárlók elé, hogy mindenki megtalálja azt, amelyik legjobban illik a kert méretéhez. Egyik kedvenc termékünk a Hecht locsolótömlő spirál.

Kevesebb helyet foglal el a kialakítása miatt, mégis elér az udvar legtávolabbi pontjába is. A Fieldmann termékek tervezése és fejlesztése során, fokozott figyelmet fordítottak arra a szakemberek, hogy maradéktalanul megfeleljenek a felhasználók igényeinek és elvárásainak. A gépek és a kiegészítők megkönnyítik a munkát, rengeteg időt tud megtakarítani a Fieldmann FZH 9115 15m-es kerti tömlővel is, de nem fog csalódást okozni a Fieldmann FZH 9150 50m-es kerti tömlője sem. A vásárlók előszeretettel szerzik be a Proline prémium 20m-es locsoló tömlőjét, de ha nem lenne elég a hossz, lehetőség van kipróbálni a 30m-es és a 40m-es változatot is.

A Proline 4-réteges prémium kerti slag is kapható webáruházunkban érdemes megtekinteni ezeket az eszközöket is érdemes megtekinteni. Ezekről a tömlőkről azt kell tudni, hogy négy réteg rugalmas PVC anyagból készültek, olyan vegyületek hozzáadásával, amelyek növelik a rugalmasságot alacsony hőmérsékleten is. A csövek ellenállnak a csavarásoknak és a hajlításoknak is. A Cellfast locsolótömlők is eléggé kelendőek, nem is kell ezen csodálkozni, hiszen több éven át tartó élettartam jellemzi őket. Minőséget és árat illetően, az élvonalban vannak, akárcsak a Cellfast erősített locsolócsövek.

A Neo locsolótömlő segítségével, nem csak a virágait áraszthatja el, de a kerti medencéket is pillanatok alatt fel tudja engedni vízzel. A Verto termékek mindegyike fantasztikus minőségű, beleértve a Verto zsugorodó, flexibilis slag is.

Reméljük, tudtunk segítséget nyújtani a választást illetően, de bármilyen kérdés merülne fel Önben, keresse fel munkatársainkat, akik készséggel állnak mindenben rendelkezésére! Érdemes rendelni egy locsolókocsit is a kényelmes használathoz!

Ha korábban nem tettük, tavasszal minden bizonnyal elgondolkodunk azon, hogy érdemes lenne egy locsolótömlőt beszereznünk. Nem luxustermékről van szó, hanem egy kerti alapdarab, ha úgy vesszük, hiszen ez szükséges egy jól működő öntözéses rendszerhez. Minden sarokba ugyanis nem lehetséges elhelyezni egy kerti csapot, aminek a segítségével locsolhatjuk a kertünket – öntözőrendszer híján.

 

Hogyan válasszak locsolótömlőt?

  • első szempont, hogy mekkora a kert, mekkora területet szeretnénk belocsolni
  • az sem mindegy továbbá, hogy kúttal rendelkezünk, vagy kerti csappal
  • ha túl hosszút választasz, a le-feltekergetéssel sok időd fog elmenni
  • azonban a rövid cső hátránya, hogy csatlakozókkal össze kell illeszteni, ami szintén nem túl praktikus
  • a megfelelő méretű slag kiválasztásához tudnod kell honnan – hová és milyen mennyiségben fogsz vizet felhasználni
  • keskeny csőből sokkal kevesebb víz tud értelemszerűen egyszerre kifolyni, a szélesebbő pedig több
  • a különféle szórófejeknek hála azonban nagyobb területet is belocsolhatunk
  • esővízgyűjtőről is locsolhatsz, ezzel igazán környezetbarát módon használva a kertedet
  • az olcsó nem mindig a legjobb, érdemes tehát a legjobb minőségű termékeket választani, hogy biztosan hosszú élettartamú, megbízható tömlőd legyen otthon
  • legtöbbször fél-, az egy- és a háromnegyed colos átmérőjű tömlőket vásárolhatsz meg, a fél colos egy nagyobb kerthez nem lesz megfelelő a számodra

 

Összességében véve egy jól kiválasztott tömlő sokáig megbízható segítséget nyújt a megfelelő kiegészítőkkel a számodra kerted öntözésében, azonban érdemes elgondolkodnod az öntözőrendszer kialakításán, ami egy egyszeri nagyobb költség ugyan, de akár házilag is megoldható kellő odafigyeléssel.

A gyártók többnyire megadják a termékeikhez a repedési nyomást, hogy hány bar a maximális nyomás, amit a slagunk elbír, ezt érdemes megfontoltan kiválasztani.

A másik fontos adat a lépésállóság, minél több rétegből áll ugyanis egy slag össze, annál inkább strapabíró lesz – nyilván számíthatsz arra, hogy több alkalommal fognak rágyalogolni, vagy áthajtani rajta különféle járművekkel.

 

Kínálatunkban NEO, VERTO, GARDENA, HECHT, PROLINE, CELLFAST, NEO, FISKARS, VERTO ÉS FLO termékeit vásárolhatod meg.

Locsolótömlő vásárlásakor gyakori kérdések és válaszok

Mire figyeljünk a gyorscsatlakozók kiválasztásánál?

Elsődlegesen arra kell figyelni, hogy milyen átmérőjű locsolócsőhöz vásárolunk. Találhatunk közöttük szűkítős és bővítős megoldásokat, amelyeknek köszönhetően különböző átmérőjű csövek is összeköthetők velük.

Hol kell tárolni a locsolótömlőt télen?

A téli időszakban érdemes bevezetni a kerti tömlőt a garázsba, vagy egy fagymentes helyre, hogy ne sérüljön a cső. Először engedje le teljesen a slagot, majd tekerje fel egy tömlőkocsira és vigye be.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a kerti slagnak?

Amikor a legjobb locsolótömlőre gondolunk, akkor először a gumiból készült eszközök jutnak az eszünkben. Ez azért van, mert a gumi szerszámoknak több előnye van mint hátránya. Ilyen a nagy szilárdság, az anyag rugalmassága, az UV ellenállás, a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás, tökéletesen ellenállnak a nyomásnak. Ami hátrányt jelent, az a tömeg. A nagy súly miatt, nehezen lehet mobilizálni őket.