Átemelő szivattyú

Átemelő szivattyúra számtalan helyzetben szükség lehet, ha nagy mennyiségű vizet kell gyorsan, hatékonyan kiszivattyúzni. Ezek a hatékony – általában benzinmotoros- berendezések használatával a szennyvíz átjuttatható akár egy magasabban fekvő dombos részen is, de ha a pincéjét árasztotta el az esővíz, ott sem lesz megbízhatóbb segítsége! A Profibarkácson legalább 20 féle kiváló minőségű átemelő szivattyúból rendelheti meg az igényeinek megfelelőt!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
61 989 Ft - 919 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Maximális szállítási mennyiség  (liter/óra)
-
230 liter/óra - 1 600 liter/óra
Maximális emelőmagasság  (m)
-
20 m - 65 m
Maximális szállítási nyomás  (bar)
-
2 bar - 6 bar
Maximális szívómélység
-
6 - 8
Motor típusa
Termék státusza
Szűrés és rendezés
21 termék
21 termék

Az átemelő szivattyúk a vízszivattyúk között

Az ilyen berendezések a szennyvíz alacsonyabb területről magasabbra való szállítására szolgálnak. Ezt a megoldást használják akkor is, ha a szennyvíznek egy dombos részen, hegyháton kell átjutnia, hogy azután eljusson az alacsonyabban fekvő szennyvízkezelő üzemhez. A vízszivattyúknak 3 fajtája létezik, az egyik az átemelő szivattyú, a másik a nyomó vagy öntözőszivattyú, a harmadik pedig a szennyvíz vagy zagyszivattyú.

Átemelő szivattyúra gyakran szükség lehet, ha az épület vagy épületek a csatornaszint alatt helyezkednek el. Ilyen például, ha a domboldalban egy kis völgyben vagy az épület pincéjéből kell megoldani az elvezetést. Ilyen esetben előszeretettel alkalmazzák az átemelős megoldást, ezzel a víz (szennyvíz) nem közvetlenül a csatornarendszerbe folyik, hanem az átemelő aknába.

A benzinmotoros átemelő szivattyúk tökéletes segítői lesznek, ha sok vizet kell szállítson például tartályok, víztározók, halastavak feltöltésére, vagy akár elárasztott pincékből vizet kell kiszivattyúzni.

A sokat emlegetett búvár szivattyúk is hasznosak természetesen, ha netán a pincéből, vagy bármilyen tartályból, mederből kell a vizet kiszivattyúzni.

Benzinmotoros nyomószivattyúk az átemelő szivattyú kategóriában

Benzinmotoros nyomószivattyú alkalmazása elsősorban akkor ajánlott, ha a víz nyomása igen fontos szempont, fontosabb, mint a mennyiség. Kiválóan használható öntözőrendszerekhez, nagy nyomással működő permetezőrendszerekhez, vagy ha a vizet jelentősebb magasságba kell szállítani. A gyártók mindig megadják a maximum víz emelési magasságot, a percenkénti szállítási kapacitást, a maximálisan elfogadható szemcseméretet.

A benzinmotoros nyomószivattyúkat előszeretettel használják a mezőgazdaságban, kertészetekben, de akár tűzoltásra is. Nagyszerű szórófejes öntözéshez és víz szállításra nagy távolságban.

A vízszivattyúk harmadik típusa a szennyvíz - vagy zagyszivattyú

A zagyszivattyúk akkor javasoltak, ha nagy a szállítási igény, de a szállítandó víz szennyezett vagy akár szilárd szemcséket is tartalmaz. Van olyan típus, amelyik akár 30 mm átmérőjű szilárd részecskét tartalmazó szennyvíz szivattyúzására is alkalmas. Válassza ezt a típust, ha nagy mennyiségű, akár szennyezett vizet kell gyorsan és hatékonyan szivattyúzni! Gondoljon csak bele, például a Heron szivattyúi között van olyan, amelyik percenként 1300 litert is képes szállítani! Ráadásul ezek alapból markolattal és kerekekkel vannak felszerelve!

átemelő szivattyú

Heron vízszivattyúk a Profibarkácson

Figyelmébe ajánljuk a Heron vízszivattyúkat, melyek a cseh, magyar és európai piacon igen kedveltek a megbízhatóságuk és kiváló minőségük miatt.

A Heron szivattyúk alkalmasak kertek, termőföldek öntözéséhez, de ideális választás, ha nagyobb mennyiségű víz átemelésére vagy szennyezett víz szállítására van szüksége. A szivattyúkat benzin, vagy benzin-gáz motorokkal hajtják. A megfelelő tartósság és a kis tömeg érdekében, a gyártás során könnyű, mégis nagy szilárdságú ötvözeteket használnak. Előnyük továbbá, hogy a karbantartási folyamatok sem igényelnek különösebb szaktudást. Minden Heron vízszivattyúra jellemző tulajdonság:

 • a Heron elektronikus gyújtású motor
 • alacsony olajszint esetén az érzékelő azonnal leállítja a benzinmotort
 • a sérülésekkel szemben kiválóan védő masszív, kettős fémváz
 • a szimeringet jóval túlélő, szilikonnal ötvözött kerámia csúszógyűrűs tömítés a tengelyen
 • szívókosár – védelem a túl nagy szilárd szemcséktől

A vízszivattyúk választási szempontjai

Az alábbi szempontok segítenek, hogy Ön a legmegfelelőbb vízszivattyút rendelhesse meg a Profibarkácstól.

 • szívómélység
 • emelési magasság: ha a gyártók méterben adják meg, és például 30 méter az adott emelési magasság, figyelni kell, ha 3 méter mélyből kell a vizet felhozni, akkor 27 méter magasságba lesz képes a berendezés ezt megtenni.
 • áramlási veszteségek
 • távolság
 • nyomásigény
 • volumenigény
 • folyadék szennyezettség

Nagyon fontos a vízszivattyú megfelelő méretezése, hiszen így lesz képes annak a feladatnak az ellátására, amire Ön használni szeretné. A legfontosabb tudni, hogy honnan szeretne szivattyúzni, mit szeretne szivattyúzni, milyen mélyről és milyen messzire, továbbá milyen magasra szállítsa a vizet.

Ha pedig víz. Az esővíz gyűjtése felbecsülhetetlen értékkel bír manapság, amikor  a hirtelen leömlő nagy mennyiségű csapadékot felváltja a szárazság, és pótolni kell  a nedvességet. Ilyenkor jön jól egy esővízgyűjtő.

Átemelő szivattyúk széles választékban a Profibarkácson

A Profibarkács tökéletesen felkészült a vízszivattyú igények kiszolgálására. Többféle teljesítményű és árfekvésű szivattyúk közül rendelheti meg azt, amelyik megfelel elvárásainak. A kínálatban van Hecht, Heron, Einhell, Yato, AGT gyártmányú nyomószivattyúk, zagyszivattyúk, átemelő szivattyúk.

A Profibarkácson profi termékekhez juthat barkács áron, ráadásul otthona kényelméből rendelhet, mi pedig rövid időn belül kiszállítjuk a szerszámokat, gépeket, berendezéseket.

Ha egyéb kerti gépre, például gyepszellőztetőre is szüksége van, nézze meg ajánlatainkat, és akár egyben is leadhatja rendelését!

 

Kérdések az átemelő szivattyúval kapcsolatban

 

Melyik fajta szivattyúval lehetséges 2-3 cm-es szilárd szemcséket tartalmazó vizet szivattyúzni?

Melyik fajta szivattyúval lehetséges 2-3 cm-es szilárd szemcséket tartalmazó vizet szivattyúzni?

A Heron benzinmotoros vízszivattyúk hány lóerősek?

Általában 5,5-6,5 LE közöttiek.

Nagyobb terület öntözéséhez legalább 1500 liter/perc teljesítményű szivattyút keresek, melyiket ajánlják?

Az AGT EK_20-WP60HX kiváló választás, 1600 l/perc szállítási kapacitással ilyen feladatra.

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz szivattyút? című cikkünket!