Zsírzó, olajzó

A zsírzók, olajzók jelentősen megkönnyítik a barkácsgépek, szerszámok, mezőgazdasági gépek, ipari gépek és egyéb eszközök zsírozását. A zsírozást nem egyszerű tisztán elvégezni megfelelő segédeszköz nélkül, könnyen összekenődik minden más is a zsírozandó tárgy, alkatrész közelében. A zsírzók kialakítása révén praktikusan, gyorsan és tisztán elvégezhető a kenés. A gyártók többféle kialakítású eszközt fejlesztettek a kenőzsírok és olajok kijuttatására, webáruházunk választéka is jól tükrözi milyen változatos, praktikus megoldások léteznek a tiszta és pontos munkához.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 86 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
79 termék
79 termék

Zsírzók, olajzók választéka a Profibarkácson

A kenőolajok, zsírok segédeszközzel történő kijuttatása a megfelelő alkatrészre, szerszámra sokkal egyszerűbb, gyorsabb, mint más módon, ráadásul takarítani sem kell utána, nem lesz minden más is olajos. A gépek, berendezések egyes alkatrészeit rendszeresen szükséges kenőanyaggal ellátni a megfelelő működés és hosszú élettartam érdekében, a levegős gépek esetén pedig ez fokozottan igaz. A levegős gépek forgó részei, rotorjai folyamatos olajozás nélkül rövid ideig maradnak működőképesek. Levegővel hajtott gépei karbantartására szükséges egy jó minőségű, könnyen kezelhető olajzó eszköz.

 A zsírozó eszközök kínálata széleskörű, webáruházunkban közel 40 féle típus közül választhatja ki az Önnek megfelelőt, sőt olyan tartozékokat is választhat, mint például a zsírzóhoz való tömlő.

  • műanyag tartályos kézi olajozó, kannák, pumpák
  • fémtartályos kézi olajozók, kannák, pumpák többféle űrtartalommal
  • karos zsírzók többféle űrtartalommal, acéltartályos vagy fémtartályos kivitelben, akár állítható nyomással
  • zsírzógomb, zsírzófej készlet
  • karos zsírzóhoz tömlő, flexibilis szár választható hosszúságban
  • olajleszívó
  • zsírzó pumpa, olajzó pumpa 4-8-16 kg

Kézi olajzók, kannák, pumpák előnyei

Ezek a kézi olajzó eszközök többféle méretben (űrtartalommal) és műanyag vagy fémtartályos kivitelben is léteznek. Vannak, akik az átlátszó műanyag tartályost részesítik előnyben, mivel jól látható és szabályozható is a kenőanyag szintje, mennyisége. A rugalmas applikátorok lehetővé teszik az olaj behatolását és pontos eloszlatását a nehezen elérhető, süllyesztett területekre egyaránt. A Yato professzionális olajzó kannája például védőbevonattal ellátott acélból készül, applikátora 45 fokig hajlítható, fémfúvókája erőteljes és precíz olajáramot biztosít. Az ilyen kannák viszonylag nagy olajbetöltő nyílással rendelkeznek.

 olajzó

Karos zsírzók, zsírzóprések

A karos zsírzók hasonlítanak egy kinyomópisztolyhoz. Tökéletesen alkalmazhatók tengelyek, csapok, csapágyak nagynyomású kenésére. Hengerrészük legtöbb esetben acél, melyet kézi dugattyú működtet. A dugattyú gumi tömítéssel van ellátva, ellenáll a kenőanyagoknak. A zsírtartályból vagy patronból kipréselhető a zsír, ami fix csövön vagy flexibilis gumitömlőn át jut a kenési helyre. A bennük lévő rugó a levegősödés gátlását látja el.

 

NEO karos zsírzó, olajleszívó

A Neo márka a professzionális igényeket is kielégíti. Webáruházunk kínálatában is számos kategóriában feltűnnek kiváló minőségű és megbízható termékei. A 400 cm3 térfogatú karos zsírzója azonnal bevethető, semmilyen más tartozék megvásárlása nem szükséges. A dobozban található egy 15 cm hosszú merev fémcső és egy 30 cm-es hosszú flexibilis tömlő és a négypofás csőr. Kiváló minőségű acélból készül, 400 gr-os tubusos zsír megy bele.

A Neo olajleszívó fél literes térfogattal a kenőolaj leszívására szolgál a nehezen hozzáférhető helyekről, mint például a sebességváltók.

A zsírzók, kézi olajzó pumpák szerepe a karbantartási munkáknál

A gépeinknek, berendezéseinknek bizonyos időközönként vizsgálatra van szükségük, akkor is, ha láthatóan még nincs probléma velük. Egy vállalkozásnak, szakembernek jelentős veszteséget jelenthet a hibás gép miatti selejtes termék gyártás vagy a termeléskiesés. Barkácsolóknak, ezermestereknek is bosszúság, ha a kívánt munkát nem tudja elvégezni a nem megfelelően vagy egyáltalán nem karbantartott szerszámgép problémája miatt. Az ilyen kiesések, bosszúságok nagy része megelőzhető, ha a szerszámgépet folyamatosan karbantartja, ennek egyik kulcsfontosságú eleme a zsírozást, olajozást igénylő alkatrészek időszakonkénti kenése. A zsírkenés gondozása egyszerűbb, mint az olajkenésé, mert a kenőzsírt csak nagyobb üzemidő után kell újra pótolni vagy kiegészíteni. Olajkenést csak nagyobb fordulatszámok és nagyobb üzemi hőmérsékletek mellett alkalmaznak.

 A kenés szempontjából a legoptimálisabb a nagyon vékonyan, de egyenletesen eloszlott kenőanyagréteg. A kenőanyag feladata a súrlódás és a kopás csökkentésén kívül a szennyeződések és a korrózió elleni védelem, a rezgések csillapítása, olajkenés esetén még a csapágyak hűtése is. A gördülőcsapágyak kenésére általában zsírkenést ajánlott, ami idegen részecskék behatolása ellen is lezárja a csapágy belsejét.

 

Zsírzók, olajozók minden esetre a Profibarkácstól

Proline, Yato, Neo,Top Tools, Vorel kézi olajozók, karos zsírzók, olajzó pumpák, tömlők óriási választékából rendelheti meg a saját vagy vállalkozása műhelyébe leginkább alkalmas eszközöket. Használatukkal a szerszámgépek, barkácsgépek, kerti gépek karbantartása, szükséges olajozása pontosan, gyorsan és tisztán elvégezhető, a kívánt kenőanyag a megfelelő helyre jut, nem pedig mellé.

Webáruházunkból kényelmesen megrendelheti a kiválasztott kenőanyag felvitelét szolgáló eszközöket, és minden mást is, amikre munkájához vagy barkácsoláshoz szüksége lehet. Nézzen körül változatos műhelyfelszerelés kínálatunkban, hogy megtalálja és megrendelhesse azokat a praktikus kiegészítőket, például betűbeütőt, melyekkel igazán profi munkaterepe lehet akár otthon, akár vállalkozásában!

 

Zsírzó, olajzó vásárlása során felmerülő kérdések

Pneumatikus gépeket milyen gyakran olajozzuk az olajzóval?

Ha nincs a rendszerben központi olajzó, naponta egyszer el kell végezni az olajozást.

Melyik karos zsírzó éri meg ár-érték arányban?

A Yato karos zsírzói kiválóak ár-érték arányban és többféle űrtartalommal is rendelhetők.

Sebességváltóból hogy tudnám könnyen leszívni az olajat?

Erre kiválóan alkalmas a Neo 1000 ml-es olajleszívója.