Reflektor

Ahhoz, hogy megfelelő világítással legyen ellátva az ingatlanod nem csak belül, hanem kívül is, számtalan lehetőség áll rendelkezésedre. Ezek közül a legpraktikusabb és legenergiahatékonyabb, ha LED-es reflektorral szereled fel a házad/kerted. Kínálatunkban kiváló védelemmel ellátott, költséghatékony termékeket vásárolhatsz, melyek kerted, házad díszeivé válnak egyben és a késő esti garázsba állást is megkönnyítik számodra. Jelentősen megnöveli a biztonságérzeted az esti/éjjeli órákban az, ha megfelelően van megvilágítva a külső környezeted is.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 190 Ft - 14 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
26 termék
26 termék

Reflektor kisokos

Bár a kerti világítás ezerféle lehet, mellyel varázslatos hangulatot teremthetsz magad körül, egy mozgásérzékelős LED világítás szintén elengedhetetlen. Az elsők között szerezzük be a napelemes kiegészítőket, mellyel megvilágítjuk a kerti ösvényeket, lampionok és növények közé szúrható verziók sokasága elérhető a piacon, mely kiegészítőkkel a szalonnasütések, esti baráti, vagy családi összejövetelek is hangulatosabban telnek.

Számtalan pontja van azonban a kertnek és az épületnek, amihez egy erősebb fényű, LED-es reflektor sokkal praktikusabb, ezért érdemes többet is beszerezned. Ahhoz, hogy a megfelelő világítóberendezéseket vásárolhasd meg, érdemes néhány szempontot átgondolnod vásárlás előtt.

 

Milyen szempontok alapján válasszak kerti/kinti világítást, kültéri reflektort?

Elsődlegesen mindenki az esztétikai szempontokat mérlegeli a lakókörnyezete tervezésekor, jellemzően az dönt beruházáskor, hogy melyik lámpa/világítás tetszik meg. Érdemes azonban az esztétikum mellett a praktikus és biztonsági kérdéseket is mérlegelni, hiszen lehet egy lámpa szép, de kevésbé időjárásálló, és valószínűleg évente nem szeretnénk lecserélni ezeket az eszközeinket.

Ha éppen a házfelújítás közepén vagy, netán építkezel, érdemes jól átgondolni, mit hová tervezel. Nagy valószínűséggel még így is utólag fog kiderülni, hogy ide vagy oda szükséges lett volna még egy fényforrás, konnektor, stb. Utólag azonban sokkal nehezebb betont törni, falat szétroncsolni, vagy egyéb módon megbolygatni a már kialakult, megépített, befejezett részeket – no és szimplán csak felesleges munkát, vagy újabb koszt, takarítást spórolhatsz azzal, ha mindent igyekszel alaposan megtervezni jó előre, hová kerüljön a kertben. Akkor sincs veszve azonban minden, ha mégis így járnál - ebben az esetben érdemes szolár megoldásokon gondolkodni.

Kínálatunkban itt találod meg a különféle szolár lámpákat.

 

Hol használhatod a reflektort?

  • a ház bejáratainál – hogy sötétben is könnyen ajtót nyithass, vagy lásd, hogy ki ólálkodik akár hívatlanul is a környezetedben
  • kerti épületek, műhelyek környékén – ugyanezen okból
  • garázsban, kocsibeállóban – a könnyebb parkolás mellett kihagyhatatlan szempont, hogy így hamarabb észreveszed a beállóban hagyott gyerekjátékokat, egyéb holmikat
  • a terasz megvilágítása is sokkal praktikusabb ezzel az eszközzel
  • és ha van medencéd, erősebb és biztonságosabb fényforrást biztosíthatsz egy reflektorral, mint a különféle egyéb világításokkal

 

Miért praktikus egy reflektor?

  • Erős fényt biztosít, sokkal erősebbet, mint a napelemes változatú fényforrások. Bár áramot használ (30W), aminek a minimális mennyisége miatt igazán környezetkímélő eszköznek számít. Egy LED átlagos élettartama 30.000óra, ennek az üzemidőnek köszönhetően cserére nem kerül sor egyhamar.
  • Többnyire IP54-es védettségi osztályba sorolhatók reflektoraink vannak, mely a környezeti behatások elleni védelmet jelenti. (IP = Ingress Protection) Vagyis ellenáll a különféle szélsőséges időjárási körülményeknek (a pornak, párának, víznek, fagynak, hőségnek).
  • IP65-ös lámpáink már a fröccsenő víz ellen is védenek, praktikus tehát öntözőrendszer közelében is – biztos lehetsz abban, hogy nem éri károsodás ennek a védelmi fokozatnak köszönhetően.
  • A védelmet az alumínium ház és az üveg lámpaernyő is biztosítja továbbá számunkra.
  • Mozgásérzékelőjük 10m-es (+/-2m) hatótávolságú, és 120°-os szögben érzékel, a világítás kapcsolási ideje állítható 10s-től 5 percig.

 

 reflektor

 

Gyakori kérdések a kültéri reflektorral kapcsolatban

Miért érdemes LED-es reflektort vásárolnom?

A praktikussága és energiahatékony tulajdonsága mellett nem elhanyagolható az erős fénynek köszönhető biztonságérzet. Sokkal könnyebbé teheted az életed, ha a kerted és házad néhány reflektorral szereled fel azt. Megkönnyíti a parkolást, a hazajutást, és mozgásérzékelőjének köszönhetően gyanús esetben is megkönnyíti a látási viszonyokat.

Hová tehetek reflektort?

Érdemes a bejáratokat, a teraszt, a kocsibeállót, garázst és egyéb kerti épületeket ennek segítségével megvilágítani. Tehetsz továbbá medence közelébe is, sokkal erősebb fényforrás, mint egy napelemes kerti lámpa.

Mit jelent az IP betűkód?

(IP = Ingress Protection) jelenti, hogy mely védettségi osztályba sorolhatók reflektoraink a környezeti behatások elleni védelem szempontjából. A magas (IP54-IP65) köszönhetően ellenáll a különféle szélsőséges időjárási körülményeknek (a pornak, párának, víznek, fagynak, hőségnek).