H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Hidraulikus bontó, huzató

A Profibarkács kínálatában a műhelyfelszerelések között olyan kiváló szerszámokat találhat, mint a hidraulikus bontó, húzató. Maga a szerszám speciálisnak mondható, elsősorban autójavító szakemberek, autóműhelyek használják, esetleg lemezmegmunkálás területén, de számukra legalább annyira hasznos, mint mondjuk egy alkatrészmosó berendezés. A hidraulikus bontó, húzató szerszám általában szettben vásárolható praktikus kofferben, kézitáskában.


3termék 13
3termék 13

Mire alkalmas a hidraulikus húzató?

Egy minőségi hidraulikus húzató alkalmas szorításra, húzásra, egyenesítésre, kinyomásra, emelésre. Gyorsan összeállítható. Nagy teherbírású pumpának számítanak. Hidraulikus kézi pumpa, dugattyú és feszítő a szettben. Erős, flexibilis tömlő mindkét végén rugóval.

A karosszéria sérülése az ütközés mértékétől függ és a javítás módját is, befolyásolja. Súlyos sérülés esetén a javítás szükségessége az egész karosszériára kiterjedhet. A korszerű karosszéria-felépítése, valamint az egyes elemcsoportok, főként a hordozó részek rendeltetése határozza meg, hogy baleset után mely szerkezeti részek átvizsgálása szükséges, ez határozza meg továbbá a karosszériaalakítási munkák módját.

Amennyiben a karosszéria fő szerkezeti részei sérültek deformálódtak a szakszerű helyreállításhoz a húzató eszközök használata megkerülhetetlen.

Hidraulikus huzatók, nyomatók

Az első ilyen eszközt 1930-as években alkották meg az első hidraulikus nyomató berendezést. Nyomatási (húzatási) kapacitásuk a gépkocsiknál 4-10 tonna, tehergépkocsik, és buszok javításánál elérheti az 50 tonnát.

A gépkocsik használatukból eredően helyreállításra, felújításra szorulnak. A javíthatóságot a gazdaságosság dönti el elsősorban, tehát, hogy szakszerűen javítható-e az anyagi korlátok keretei között. A járművek elterjedésével egyidejűleg felmerült az igény a sérült (karosszéria és alváz deformáció) gépkocsik javításánál egy olyan belsőnyomató (húzató) eszközre, amely lehetővé tette a sérült rész egyengetését a gépkocsi saját vázkialakításának segítségével.

A gépkocsi egyben a javítás eszközévé is vált az olyan nyomató berendezések számára, mint eleinte a mechanikus csavarorsó-anya kötőelem párral megvalósított nyomató berendezés, ami a hozzá kialakított rudak és alakos pofák segítségével képes volt a javítási munka hatékonyságát növelni.  Ez a megoldás nagy erőszükségletet kívánt, mivel az anyacsavart villáskulccsal, vagy valamilyen más módon kellett hajtani.

A hidraulikus huzatók kényelmes és hatékony eszközei a karosszéria javításnak.

Vorel hidraulikus húzatók

Vorel márka lengyelországi TOYA S.A. szerszámgyártó és forgalmazó vállalat kiváló minőségű szerszám márkája.
A Vorel több, mint 20 éves gyártói tapasztalattal rendelkezik. A VOREL széles körben kedvelt termékei elsősorban azoknak, akik értékelik a funkcionalitást és a megfizethető árat. 

 Az ár és a minőség egyensúlya jellemzi őket. A kínált termékek között megtalálhatók az építőipari- és műhelyszerszámok, mérő- és elektrotechnikai termékek, elektromos szerszámok és autós kiegészítők széles választéka.

A Vorel kínálatában megtalálja a:

 • villáskulcsokat
 • aljzatokat, kiegészítőket, készleteket
 • csavarhúzókat, készleteket,fogókat
 • villanyszerelő szerszámokat
 • kalapácsokat, vésőket, fejszéket
 • bilincseket, satukat
 • vágóeszközöket
 • hidraulikus szerszámokat
 • rögzítő szerszámokat
 • vakoló-és kőműves szerszámokat
 • mérőeszközöket
 • pneumatikus szerszámokat
 • autóipari eszközöket és felszereléseket
 • egyéb szerszámokat, tartozékokat
 • hegesztő felszereléseket
 • széfeket, lakatokat, zárokat
 • szerszámtáskákat, dobozokat, szerszámoskocsikat
 • védőfelszereléseket
 • kerti szerszámokat
 • kerti grilleket, kiegészítőket

 

Hidraulika a bontó, húzató szerszámokban

A hidraulika azon az elven alapul, hogy a folyadékok nem összenyomhatók, ezért az erőátvitel aránylag kis energiaveszteséggel megoldható.

A zárt hidraulikus rendszereket általában egy kisebb, valamint egy nagyobb keresztmetszetű henger (munkahenger) alkotja, amelyeket egy cső köt össze.

A rendszer minden esetben folyadékkal van feltöltve, ami lehet víz, de ma már sokkal elterjedtebb a rendszerek ásványi vagy szintetikus olajjal, netán valamilyen egyéb speciális folyadékkal való feltöltése. 

Hidraulikus szerszámok előnyei:

 • Az erő, nyomaték és sebesség egyszerűen, fokozat nélkül irányítható és szabályozható
 • Kis méret mellett is nagy erők érhetőek el, amelyek a terheléshez igazíthatóak
 • A túlterhelés elleni védelem elkerülhető
 • A mozgás könnyedén megállítható

Hidraulikus bontó, húzató a Profibarkácstól

A Profibarkács webáruház óriási termékválasztéka lehetővé teszi, hogy bármilyen munkafolyamat, szakmai kihívás vagy barkácsolás, otthoni tevékenység a legkönnyebben és legjobb minőségben elvégezhető legyen. A hidraulikus bontó, húzató segítségével a karosszéria javítás gyors, hatékony és kiváló eredmény érhető el. Műhelyfelszerelései rendszerezett tárolásához tekintse meg szerszámkocsi ajánlatainkat, hogy mindig minden szerszáma a helyén lehessen!

Ne felejtse! Mindig használjon megfelelő célszerszámot adott feladathoz, ez nemcsak időt takarít meg Önnek, de munkája színvonalasabb, hatékonyabb, gyorsabb és bosszankodástól mentes lehet!

A Profibarkács webáruházban minden szerszám, szerszámgép, barkácseszköz fellelhető, amire munkája során szüksége lehet. Csak ismert gyártók kiváló termékeit forgalmazzuk, hogy vásárlóink elégedettek legyenek és a szerszámaik minden körülmények között helyt álljanak!

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, így minden további vásárlásánál élvezheti a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

Gyakori kérdések a hidraulikus bontó, húzató vásárlása során

A hidraulikus húzató hány tonnáig bír?

Webáruházunkban 4 és 10 t Vorel szettek rendelhetőek.

A Vorel hidraulikus bontó, húzató alkalmazható lemezmegmunkálásnál?

Természetesen, kiváló lemezmegmunkálás, karosszéria munkák elvégzése során.

A hidraulikus bontó készlethez külön pumpát is lehet rendelni?

Igen, webáruházunk kínálatából „csak” pumpát is rendelhet.

Szűrés
Ár
 (Ft)
26 990 Ft - 90 190 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!