Hidraulikus bontó, huzató

A Profibarkács kínálatában a műhelyfelszerelések között olyan kiváló szerszámokat találhat, mint a hidraulikus bontó, húzató. Maga a szerszám speciálisnak mondható, elsősorban autójavító szakemberek, autóműhelyek használják, esetleg lemezmegmunkálás területén, de számukra legalább annyira hasznos, mint mondjuk egy alkatrészmosó berendezés. A hidraulikus bontó, húzató szerszám általában szettben vásárolható praktikus kofferben, kézitáskában.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
25 590 Ft - 86 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

Mire alkalmas a hidraulikus húzató?

Egy minőségi hidraulikus húzató alkalmas szorításra, húzásra, egyenesítésre, kinyomásra, emelésre. Gyorsan összeállítható. Nagy teherbírású pumpának számítanak. Hidraulikus kézi pumpa, dugattyú és feszítő a szettben. Erős, flexibilis tömlő mindkét végén rugóval.

A karosszéria sérülése az ütközés mértékétől függ és a javítás módját is, befolyásolja. Súlyos sérülés esetén a javítás szükségessége az egész karosszériára kiterjedhet. A korszerű karosszéria-felépítése, valamint az egyes elemcsoportok, főként a hordozó részek rendeltetése határozza meg, hogy baleset után mely szerkezeti részek átvizsgálása szükséges, ez határozza meg továbbá a karosszériaalakítási munkák módját.

Amennyiben a karosszéria fő szerkezeti részei sérültek deformálódtak a szakszerű helyreállításhoz a húzató eszközök használata megkerülhetetlen.

 

Hidraulikus huzatók, nyomatók

Az első ilyen eszközt 1930-as években alkották meg az első hidraulikus nyomató berendezést. Nyomatási (húzatási) kapacitásuk a gépkocsiknál 4-10 tonna, tehergépkocsik, és buszok javításánál elérheti az 50 tonnát.

A gépkocsik használatukból eredően helyreállításra, felújításra szorulnak. A javíthatóságot a gazdaságosság dönti el elsősorban, tehát, hogy szakszerűen javítható-e az anyagi korlátok keretei között. A járművek elterjedésével egyidejűleg felmerült az igény a sérült (karosszéria és alváz deformáció) gépkocsik javításánál egy olyan belsőnyomató (húzató) eszközre, amely lehetővé tette a sérült rész egyengetését a gépkocsi saját vázkialakításának segítségével.

A gépkocsi egyben a javítás eszközévé is vált az olyan nyomató berendezések számára, mint eleinte a mechanikus csavarorsó-anya kötőelem párral megvalósított nyomató berendezés, ami a hozzá kialakított rudak és alakos pofák segítségével képes volt a javítási munka hatékonyságát növelni.  Ez a megoldás nagy erőszükségletet kívánt, mivel az anyacsavart villáskulccsal, vagy valamilyen más módon kellett hajtani.

A hidraulikus huzatók kényelmes és hatékony eszközei a karosszéria javításnak.

 

Hidraulika a bontó, húzató szerszámokban

A hidraulika azon az elven alapul, hogy a folyadékok nem összenyomhatók, ezért az erőátvitel aránylag kis energiaveszteséggel megoldható.

A zárt hidraulikus rendszereket általában egy kisebb, valamint egy nagyobb keresztmetszetű henger (munkahenger) alkotja, amelyeket egy cső köt össze.

A rendszer minden esetben folyadékkal van feltöltve, ami lehet víz, de ma már sokkal elterjedtebb a rendszerek ásványi vagy szintetikus olajjal, netán valamilyen egyéb speciális folyadékkal való feltöltése. 

Hidraulikus szerszámok előnyei:

  • Az erő, nyomaték és sebesség egyszerűen, fokozat nélkül irányítható és szabályozható
  • Kis méret mellett is nagy erők érhetőek el, amelyek a terheléshez igazíthatóak
  • A túlterhelés elleni védelem elkerülhető
  • A mozgás könnyedén megállítható

Hidraulikus bontó, húzató a Profibarkácstól

A Profibarkács webáruház óriási termékválasztéka lehetővé teszi, hogy bármilyen munkafolyamat, szakmai kihívás vagy barkácsolás, otthoni tevékenység a legkönnyebben és legjobb minőségben elvégezhető legyen. A hidraulikus bontó, húzató segítségével a karosszéria javítás gyors, hatékony és kiváló eredmény érhető el. Műhelyfelszerelései rendszerezett tárolásához tekintse meg szerszámkocsi ajánlatainkat, hogy mindig minden szerszáma a helyén lehessen!

Ne felejtse! Mindig használjon megfelelő célszerszámot adott feladathoz, ez nemcsak időt takarít meg Önnek, de munkája színvonalasabb, hatékonyabb, gyorsabb és bosszankodástól mentes lehet!

A Profibarkács webáruházban minden szerszám, szerszámgép, barkácseszköz fellelhető, amire munkája során szüksége lehet. Csak ismert gyártók kiváló termékeit forgalmazzuk, hogy vásárlóink elégedettek legyenek és a szerszámaik minden körülmények között helyt álljanak!

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, így minden további vásárlásánál élvezheti a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

Gyakori kérdések a hidraulikus bontó, húzató vásárlása során

A hidraulikus húzató hány tonnáig bír?

Webáruházunkban 4 és 10 t Vorel szettek rendelhetőek.

A Vorel hidraulikus bontó, húzató alkalmazható lemezmegmunkálásnál?

Természetesen, kiváló lemezmegmunkálás, karosszéria munkák elvégzése során.

A hidraulikus bontó készlethez külön pumpát is lehet rendelni?

Igen, webáruházunk kínálatából „csak” pumpát is rendelhet.