Habarcsos vödör

A habarcs, mint klasszikus építőanyag felhordásának, keverésének egyik alapeszköze egy masszív habarcsos vödör. Akár lakossági, akár építőipari munkák során szükségessé válik ezeken a vödröknek a használata. Széles a választék a térfogatot illetően is és az eszköz alakját tekintve is, hiszen nem csak vödrök, de dézsák, harbarcsládák is beszerezhetők attól függően, mennyire nagy kaliberű a munka, illetve a felhordást végzőnek melyik áll jobban kézre. Egy jól megválasztott habarcsos vödröt, ládát, dézsát nem helyettesít egy sima vödör.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 5 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
18 termék
18 termék

A habarcsos vödör előnyei

 • a habarcson kívül bármilyen építőanyag (ragasztó, fuga, vakolat, stb.) megkeverhető benne, sokoldalú felhasználási lehetőség
 • anyaguk rugalmas
 • télen is használhatók
 • ütésállók, a meleggel, hideggel szemben ellenállók
 • a beszáradt habarcs nem köt a vödör, dézsa, láda falához, könnyen el lehet távolítani
 • több darab esetén praktikusan egymásba lehet pakolni, ez megkönnyíti a tárolást és szállítást
 • többféle formakialakítás
 • többféle térfogat nagyság
 • fülekkel vagy fogókkal rendelkeznek a mozgatáshoz
 • legtöbbnél belső űrtartalom beosztás, mely megkönnyíti az anyagok keverését

Habarcsos vödör alkalmazása

 • építőipari munkálatok során (habarcsfelhordási, vakolási munkák során, burkolásnál, festékanyagok, építőipari anyagok keverésénél stb.)
 • lakossági, háztartási munkák során (építőanyagok keverése, felhordása, ház körüli munkáknál, kerti munkáknál)

Habarcs fogalma, fajtái, melyekhez a habarcsos vödröt megalkották

A habarcs egy olyan keverék, mely friss állapotában kenhető, önthető vagy földnedvesen teríthető, adalékanyag, kötőanyag, adalékszer és víz keveréke. Alkalmazásának célja, hogy megszilárdulva hézagkitöltési, ragasztási, adhéziós jellegű elemkapcsolási, felületképzési, burkolási funkciókat lásson el. Lehet:

 • mészhabarcs: ebben kötőanyagként csak építési mész van (mészpép, porrá oltott mész vagy őrölt égetett mész).
 • cementhabarcs: ebben legalább 200 kg/m3 portland cement vagy ezzel megegyező értékű heterogén cement és maximum 0,1 m3/m3 mészpép van.
 • gipszhabarcs: ebben fő kötőelem a gipsz és egyéb kötőanyag kisebb mennyiségben van benne.
 • gipszes habarcs: ebben kötőanyagként a mészen kívül 200 kg/m3-nél kevesebb a gipsz.

 

A modern műanyag fröccsöntési eljárásnak köszönhetően a speciális habarcsos vödrök, dézsák, ládák nagyon erősek és hosszú élettartamúak. A nagy szilárdság és rugalmasság lehetővé teszi a sokoldalú felhasználást.

Az építési munkákhoz ne felejtse el az egyéb szükséges kőművesszerszámokat is átgondolni, átnézni a kínálatot, mire van még szüksége, mindent beszerezhet egy rendeléssel! Nézzen szét kőporszóró kínálatunkban is!

Zsákos falazóhabarcs kikeverése habarcsos vödörben

A zsákos falazóhabarcsok összetétele úgy lett kialakítva, hogy egy teljesen kész anyagot kapunk, nekünk csak a megadott mennyiségű vízzel kell elkevernünk. Itt a gyártók, akik a zsákos habarcsot összeállították, elvégezték a szükséges számításokat, és mindenből annyit tettek a zsákba, amennyi csak szükséges. Ebben az esetben csak beleöntjük a szükséges mennyiséget a habarcsos dézsánkba, hozzá a megadott víz mennyiséget és alaposan összekeverjük. A zsákosnak nagy előnye, hogy nem kell mérni, nemigazán rontható el. Vagy kézi eszközzel, de legjobb, ha keverőszárral végezzük el a keverést.

A falazóhabarcsok esetében kulcsfontosságú a nyomószilárdság – ezt a termékeken a Hf jelzés mutatja, egy szám kíséretében. A Hf 10-es alkalmas egy egyszerű válaszfalhoz, míg az ettől nagyobb számozások már komolyabb statikai elvárásokhoz lettek összeállítva.

Ha szüksége lenne egy airless festékszóróra, nálunk megtalálja!

Habarcs keverése házilag vödörben

A zsákos falazóhabarcsnak vannak tehát előnyei, ugyanakkor semmi olyan különleges anyagot nem tartalmaznak, amelyet ne tudnánk külön-külön is beszerezni, és egy habarcsos vödörben elvégezni a keverést mi magunk, az arányok helyes kimérésével.

A keveréshez kellhet 1-2 habarcsos vödör, dézsa vagy láda, keverőszár, lapát, kőműveskanál.  Anyagból pedig 1 vödör mészhidráthoz 3 vödör rostált homok, 1/3 vödör cement és 1,5 vödör víz.

Az egyik vödröt használhatjuk a keverési arányok mérésére. A cementhez mészhidrátot kell keverni vízzel, majd kis adagokban hozzáadni a homokot. Akkor jó a kikevert malter, ha a végeredmény a kőműveskanálon megtapad, de a falon is szét lehet kenni. Utólagos vizezés nem ajánlott, mert kivirágosodik a felület.

Habarcsos vödör

Habarcsos vödrök, dézsák és ládák a Profibarkácstól

Minden lehetőségre gondolunk, ezért tartunk ilyen sokféle habarcsos vödröt, dézsát és ládát is webáruházunkban a Voreltől és a Poloniatól egyaránt. Minden ezermesternek, szakembernek más forma az, ami a kezére esik, könnyíti a munkavégzést, és az űrtartalom igény szempontjából is eltérőek az elvárások. Egy biztos, a strapabíró, rugalmas műanyagból készült habarcskeverő, tároló edények elengedhetetlenek az építőipari, burkolási, festési, házfelújítási munkák során.  Ha nincs elég helye a tárolásukhoz, helytakarékosan egymásba rakhatók a vödrök, ráadásul jól bírják az időjárási viszontagságokat is.

A Profibarkács hitvallása, hogy a vásárlók minden esetben profi szerszámot kapjanak, barkács áron! Regisztráljon hírlevelünkre, hogy ne maradjon le az akciókról és újdonságokról, mi pedig elkölthető ProfiPontokkal ajándékozzuk meg cserébe

 

Gyakori kérdések habarcsos vödör vásrlásával kapcsolatban

 

A habarcsos vödör tárolható fűtetlen fészerben?

Igen, rugalmas az anyaguk és jól bírják a hideget. Folyadékot viszont ne tároljon bennük télen!

Hány literes a legkisebb habarcsos vödör az áruházban?

12 literes

/ Habarcsládát vagy habarcsos vödröt érdemesebb venni?

Kinek melyik áll jobban kézre, de a habarcsládák nagyobb méretben is léteznek, az igazán nagyokat már habarcs kádaknak is nevezik.