Kőporszóró, terítőkanál

A kézi kőporszorók alapeszközök a külső vakolatok fröcsköléses felhordásánál, a terítőkanalak főként malter és habarcs terítésre szolgálnak. A régóta bevált kőporos vakolatok alkalmazása még mindig elterjedt, kedvező ára, tartóssága, egyszerűsége miatt. Webáruházunk jó minőségű kőporszórókat és terítőkanalakat, cserélhető betéteket kínál Önnek a kültéri vakolat felhordási, habarcs, malter terítési munkákhoz. Minőségi munkához szükséges a megfelelő célszerszám. Minden egyéb kőművesszerszámot is megtalál és megrendelhet a Profibarkácson.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 990 Ft - 49 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Kőporos vakolathoz kőporszóró

A házak, épületek vakolata eltérő összetételű lehet, de általában készre kevert vakolatokról beszélünk, melyekkel a külső felület bevonásra kerül, tartós és esztétikus lesz. Nem merült feledésbe a kőporos vakolat még a modernebb vakolatok megjelenése ellenére sem, hiszen nem nehéz felhordani, olcsóbb és ebből is lehet szemet gyönyörködtető végeredmény. Előny a kőporos vakolatnál, ha javítani kell valahol az évek múltával, ugyanazzal a kézi eljárással felhordható a kőpor, mint eredetileg, ehhez pedig kőporszóróra van szükség. Ezeknek a vakolatok nak az alapanyaga a mész, mészhidrát esetleg mészpép, plusz cement, kőpor és a szín eléréséhez belekevert festék.

 

kőporszóró kanál

Fröcsköléses felhordás kőporszóróval

A felhordott anyag felületét utólag megdolgozzák vagyis strukturálják. Így jönnek létre a dörzsölt, fésült, gereblyézett vakolatok és az egy rétegű fröcskölt és szórt eljárással készültek.  A strukturálást még száradás előtt fogazott szerszámokkal vagy fasimítóval végzik az anyag felületén. Ahogy elmozdulnak a kőszemcsék, jellegzetes textúrát kap a felület.

A fröcskölés során régebben úgy jártak el, hogy a fedővakolat anyagát egy vesszőseprű segítségével, azt egy farúdhoz csapva alakították a felületi struktúrát. A kőporos vakolatok egy speciális kéziszerszám a kőporszóró segítségével hordhatók fel, ennek a szerszámnak a lamellás betéte szórja ki a betöltött vakolatot. Ezt egyébként racsettának is hívják.

Fontos, hogy kőporszórás előtt a falazaton megülő por, szövőpók és minden egyéb szennyeződés eltávolításra kerüljön, mert a felhordott anyagok tapadását jelentősen ronthatja. Kőporos vakolatnál az alapvakolatot mészpéppel le kell kenni!

Kőporszórás előnyei

Sok előnye van a racsettás felvitelnek, például:

  • nagy felületek is gyorsan kivitelezhetők vele (ehhez természetesen fontos, hogy a megfelelő vakolatanyag bekeverve, készen rendelkezésre álljon)
  • sérülés esetén később ugyanezen módszerrel egyszerűen javítható
  • esztétikus végeredmény
  • egyenletes rétegfelvitel

Kőporszórók a Profibarkácson

Webáruházunkban kiváló minőségű Arrow Tech és Eurokomax kőporszórókat, illetve szóróbetétet forgalmazunk. Az Eurokomax gyártmányú kartámasszal is rendelkezik, melynek köszönhetően biztosított a kényelmes fogás és a kezek, karok tehermentesítése. Fröcsköléses vakolat felhordásra használják, segítségükkel sokkal gyorsabb a munka, ráadásul dekoratív felület és egyenletes réteg alakítható ki. A cserélhető betétek hosszú élettartamúak, melyet a műanyag rezgéscsillapító bevonat is garantál.

 

Tipp: Munkájához szüksége lehet hőlégfúvúra. Nézd meg hőlégfúvó kínálatunkat!

Terítőkanalak alkalmazása

A terítőkanalak leggyakrabban szénacélból készülnek és fa nyéllel vannak ellátva. Elsősorban malter és habarcs terítésére használják a kőművesek, de más építőipari anyagok felhordásánál is jól jöhetnek. Ideálisak sejtbetonelemek lerakásánál, a habarcs felhordásánál, eloszlatásánál. Erős kialakításúak, a fa nyél kényelmes de stabil fogást biztosít.

A terítőkanalak szinte minden esetben fogazottak, ennek előnye, hogy a habarcs simára kenhető és átfésülhető igény szerint.

Terítőkanalak a Profibarkácson

Webáruházunkban többféle méretű Polonia terítőkanalak közül választhatja ki a megfelelőt. Mindegyik fa nyéllel gyártva, szénacél alapanyagból készült. Méret típusok szerint elérhető 100,200 vagy 240 mm-es változatokban.

Megfelelő célszerszám használatával egyenletes habarcsterítés érhető el gyorsan, hatékonyan.

Kőműves szerszámok rendelésénél ne felejtse el a kartecsnit vagy simítót, hiszen alapvető szerszámok egy kőműves vagy burkolási munkánál. A különböző építőanyagok felhordására és simítására használt eszköz a simító. Ezek az építőanyagok változatosak lehetnek, pl.: habarcs, vakolatok, különböző ragasztók, lábazati vakolatok stb. A kartecsni pontosan fogantyús lécet jelent. Ezek a kőművesek és a burkoló szakemberek alap szerszámai, de sok ezermester műhelyében is megtalálhatóak. Manapság egyre többen vágnak bele maguk a felújításba, vagy burkolásba, ehhez pedig nélkülözhetetlen a megfelelő simítók használata.

Kézi kőőporszóróját és terítőkanalát rendelje meg házhozszállítással!

Webáruházunkban minden kéziszerszámot és gépet is megtalál, ami a kőművesmunkákhoz szükséges lehet. A webáruházban nézelődve kényelmesen kosárba teheti a kiszemelt termékeket, megrendelheti néhány kattintással, és anélkül, hogy időt töltene az utánajárással, beszerzéssel, néhány napon belül házhoz érkeznek a szerszámok, gépek.

Kínálatunkban megtalálhatóak a legnevesebb gyártók kiváló termékei, a kőporszórók és a terítőkanalak kategóriában például a Polonia, Eurokomax vagy az Arrow Tech nagyszerű kéziszerszámaiból választhat!

Rendeléskor ne felejtsen el regisztrálni, így minden további vásárlásnál élvezheti a törzsvásárlói kedvezményeket. Ha pedig ideje engedi és szívesen olvas érdekes cikkeket barkács, kert témában vagy éppen választást könnyítő tippeket gép, eszköz vásárlás előtt, mindenképpen kövesse figyelemmel a Profibarkács Blogját!

 

Gyakori kérdés kőporszóró, terítőkanál vásárlásával kapcsolatban

 

A kőporszórók lamellás betéte cserélhető?

A kőporszórók lamellás betéte cserélhető?

A terítőkanalak több méretben rendelhetők?

Igen, a Polonia terítőkanalak 100/200/240 mm-es méretekben érhetők el.

A kőporszóróval kialakított kőporos vakolatok jó minőségűek?

A nemes vékony vakolatokkal szemben elsősorban az olcsóságuk a vonzerejük, mert bár a tartósságuk szakszerű felhordás esetén nem feltétlenül rosszabb, mint a korszerűbb vékonyvakolatok, ám színeik visszafogottabbak, így feltűnő, erős, mély színezésű vakolatok kialakítására nem alkalmasak