Ipari kerék

Szereljünk nehezen mozdítható berendezéseinkre ipari kerekett és máris minden úgy megy, mint a karikacsapás! A gördülékenység egy új dimenzióját ismerhetjük meg ezzel a rendkívül praktikus és hasznos eszközzel.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 4 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
37 termék
37 termék

Az ipari kerekek típusai

Fix villás ipari kerék

A fixvillás görgők egy kerékből és egy nem forgatható villából (ún. „bak”-ból) állnak. Ezeket felszerelhetjük kizárólag többedmagukkal, ha az adott tárgyat előre meghatározottan kell periodikusan ismétlődve előre-hátra mozgatni (leggyakoribb alkalmazása például üzemekben) vagy forgóvillás kerekekkel együtt az iránystabilitás fokozása érdekében. Ezeknek a görgőknek a felszerelése általában csavarral történik, tehát nem csak a mozgatási irány, de a rögzítés is fix.

Tipp: Ha a háztartásodba, műhelyedbe létrára, fellépőre lenne szükséged, nézz szét nálunk!

Forgóvillás ipari kerék

Műszaki alaptermék. A görgő egy függőleges tengely körül fordul el, így az ehhez csatlakoztatott berendezés szabadon irányítható bármilyen irányba. Az ún. kinyúlás, vagyis a kerék rögzítési pontja és a forgócsapágy tengelye közt hagyott minimális távolság biztosítja, hogy a kerék és a tengely közt a lehető legkisebb legyen a súrlódás, így a legkönnyebben legyen az elemek elfordulása. Ugyanezt, kicsit szemléletesebben leírni úgy lehetne, hogy a fix és a forgóvillás ipari kerekek első ránézésre is különböznek, ez könnyen belátható: míg a fix görgő függőlegesen pontosan a rögzítés alatt helyezkedik el, míg a forgóvillás görgőkről ez nem elmondható. Ez azt eredményezi, hogy a forgóvillás típus teherbírása valamelyest csekélyebb a fixeknél, de ez (főleg) a minőségi alapanyagok használata miatt a gyakorlati életben alig észrevehető különbséget eredményez. A görgők gyakran blokkolhatók: a villa adott iránya rögzíthető, illetve fékkel ellátott görgö lefékezhető. Ezeknek a görgőknek a felszerelése típustól függően többféleképp is történhet, talplemezzel, hátfurattal, menetes szárral, stb.

A legtöbb forgóvillás görgőről nem csak az mondható el, hogy manuálisan elforgatható (irányba állíthatók) a kerék, hanem ez az irányítás során átadott erőnek köszönhetően automatikusan végbemegy, vagyis a görgő önbeálló.

Az ipari kerekek paraméterei

  • A kerék átmérője (típustól, modelltől függően 40-200 mm közt)
  • A teherbírása (típustól, modelltől függően 20-150 kg közt)

Webshopunkban találhatunk önálló ipari kereket is, illetve a nagyobb, de nem túl nehéz berendezések mozgatásához szükséges egyéb kiegészítőket is, mint például a bútorcsúsztatófilc vagy a csúszásgátló alátét. Mindkét termékből többféle szett is elérhető, akár színben, akár alakban, akár a benne rejlő darabszámban. Ha sok a lábakon álló bútor az otthonunkban akkor érdemes nagyobb kiszerelésben gondolkozni. Érdemes alaposan végigböngészni a webshopot mivel a 12 darabostól akár a 92 darabos csomagig terjed a kínálatunk! Ha nem stimmel a forma, akkor egy általános ollóval  bármikor tetszés szerint alakíthatunk a filcen és az alátéteken is.

Ipari kerék

Ipari kerék vásárlásával kapcsolatos kérdések

Milyen görgőátmérő és teherbírás (mm-kg) kombinációkban érhetők el ipari kerekek?

Fixvillás 40-20, 65-30, 75-40, 100-45, 100-60, 125-100, 200-150. Forgóvillás még az előzőekben felsoroltakon kívül: 50-20, 50-25, 75-30, 160-130, 200-150 paraméterekkel is.