H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Ablakszigetelő gumi és hab

Ideje ellenőrizni az ablaktömítéseinket, az ablakszigetelő gumit és habot, hogy megfelelően látják-e el feladatukat, nem engedték el a tokot és nem hiányzik belőlük egy kis darabka sem. Nézd meg ablakszigetelő gumi és hab választékunkat!

Olvasd el Ablakszigetelés házilag című bejegyzséünket is, ha szigetelnéd ablakaidat!


9termék 19
9termék 19

Ablakszigetelő gumi és hab

A hideg, csapadékos évszakok beköszöntével mindig nagy feladat felkészülni a fűtési szezonra. Ideje ellenőrizni az ablaktömítéseinket, az ablakszigetelő gumit és habot, hogy megfelelően látják-e el feladatukat, nem engedték el a tokot és nem hiányzik belőlük egy kis darabka sem. Ha valahol mégis hibát észlelünk ezeken a szigetelő elemeken, akkor cseréljük ki minél hamarabb ezeket, hiszen ez fog hozzásegíteni minket későbbi jelentős megtakarításokhoz az érezhetően kisebb fűtési igény miatt. Tegye meg ezt a pénztárcabarát lépést könnyen és gyorsan, webáruházunk segítségével!

Hasznos tanácsok ablakszigeléshez

Nem biztos, hogy a tavalyi fűtési praktikák ismét beválnak, hiszen egy év alatt nagyon sok hatás éri az otthonunk alapját, homlokzatát, tetőszerkezetét. Beázások, hőtágulási problémák, egyéb környezeti károk vagy akár korrózió is felléphet az egyes elemekben. Így előfordulhat, hogy a fűtési módszereink sokkal kevésbé lesznek hatékonyak és takarékosak. Nagyon nagy többletköltséget tud például okozni, ha akár egyetlen egy ablak tömítéséből hiányzik egy darabka, mivel így máris megállás nélkül szökik be a hideg, a fűtés egy része pedig kárba vész. Az évek során a gumitömítés nyaranta a túlzott melegben megnyúlik, elengedi az ablaktokot és egy nagy lyuk lesz köztük. Tavasszal és ősszel a sok csapadéknak és a nulla körüli hőmérsékletnek köszönhetően szétrepedezik, illetve ezzel az alkatrésszel az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak „megeszi az idő”. Bárhogyis legyen, az illeszkedés nem lesz többé tökéletes, így a funkciójának a betöltése már koránt sem lesz a régi. Az ablaktömítés ezekben az esetekben biztosan cserére szorul, viszont ez szerencsére nem feltétlenül jelent nagy beruházást, egy új ablaktömítéssel hamar helyrehozhatjuk a rést a pajzson. A beruházásunk pedig egész biztosan hamar megtérül, méghozzá többszörösen, hiszen nincs több kidobott pénz a fűtési problémákat illetően.

Mi az ablakszigetelő gumi alapanyaga?

A Steck ablakszigetelő gumik EPDM gumiból készülnek. Ez, tudományos néven etilén-propilén-dién-monomer, egy nagy sűrűségű, tömör szerkezetű szintetikus anyag. A benne rejlő számtalan előnyt kézzel foghatóvá teszi, hogy rengeteg iparágban (autóipar, gépipar, építőipar) teljes értékű versenytársa a szilikonnak, amit sokan máig felülmúlhatatlannak vélnek hatékonysága, időtállósága, minősége és sokféle más szempont terén is. A szilikonról ugyanis tudni kell, hogy nem csak kopásálló, rendkívül magas a szakítószilárdsága és hőállósága a Celsius skála igen terjedelmes intervallumában is megállja a helyét (kiviteltől függően akár 250-300 fokig is megőrzi fizikai tulajdonságait), de a vegyszerekkel, olajokkal szemben is ellenálló, UV és ózon ellenálló és mindemellett, tömítésként remek zajvédő is. Egyetlen tulajdonságban száll abszolút mértékben szembe a szilikonnal az EPDM, mégpedig abban, hogy sokkal olcsóbb. Ez idáig nem túl meggyőző az EPDM-et illetően, hiszen mégiscsak a biztosabb de drágább megoldást választja a többség, ha az otthonáról van szó, ám jobban belegondolva a szilikon egyes tulajdonságai túlságosan sok, feleslegesen extra teherbírással rendelkezik, mint amit egy háztartás igényel. Egy ablaktömítésnek miért kéne kibírnia 230 Celsius fokos hőmérsékletet? Vagy forró olajjal való érintkezést? Ugye? Az EPDM hőállósága is igen kiváló, -40 és +130 Celsius fokig tartja a fizikai tulajdonságait, ami egy ablakszigetelésnek lássuk be, bőven elég. Az EPDM tehát diadalmaskodik a szilikon felett olyan területeken, ahol a szilikon kiterjedtebb teherbírására nincs szükség, akár a háztartásban, akár ipari területeken, de egyes ágazatokban, például a napelemgyártásban vagy az élelmiszer olajfeldolgozásban nem tudja helyettesíteni az EPDM a szilikont.

Az ablakszigetelő hab

Ha minden tekintetben annyira verhetetlen az ablakszigetelő gumi, akkor miért örvend mégis nagy népszerűségnek az ablakszigetelő hab? Az ablakszigetelő gumik profilja egy meghatározott alakban készül (keresztmetszetük D, E, F, O, stb képet vesz fel, ezeket nevezzük a gumi profiljának), melyek új vagy viszonylag új, korszerű nyílászáró elemek esetében tökéletes választásnak bizonyulnak, viszont a régi, többnyire fa, egyenetlen, itt-ott hézagos ablaktokok esetében nem tudják a rések alakját a hibákkal együtt felvenni, maradéktalanul kitölteni minden apró részletet. Ilyenkor egy sokkal univerzálisabb kitöltő anyagra van szükség, még akkor is, ha ez valamelyest minőségbeli kompromisszumra kényszeríti a vásárlót, mivel összességében nézve a hézagmentesség prioritást élvez a tökéletes minőséggel szemben. Ilyenkor tehát egyértelműen a Steck ablakszigetelő hab a legjobb választás!

Ne habozzon! A tömítés cseréje után szereljen fel szúnyoghálót is a nyílászárókra! 

 

Ablakszigetelő gumival és habbal kapcsolatos kérdések

 

Milyen profilú ablakszigetelő gumik kaphatók a webshopban?

D, E, F profilúak

Milyen méretű ablakszigetelők kaphatóak a webshopban?

A gumik 6 vagy 100 méter hosszúak (a rések szélessége a választott/szükséges profil alakjától függ), a hab pedig 10 méteres (keresztmetszet 15mm x 6mm vagy 9 mm x 6 mm) kiszerelésben kapható.

Milyen színű ablakszigetelők kaphatóak a webshopban?

A gumik fehér vagy barna színűek, a hab pedig csak fehér színben elérhető.

Szűrés
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!