Benzinmotoros láncfűrész

A benzines láncfűrész egy olyan sokoldalú eszköz, amely a fafeldolgozók, kertészek és ház körüli barkácsolók számára egyaránt hasznos társ lehet. Ezek a kompakt gépek kiválóan alkalmasak gallyazásra, nagyobb ágak levágására vagy akár egész fák kivágására is. Emellett a tűzifa előkészítésére és más hasonló faaprítási feladatokra. Nézzük meg, miért érdemes számodra egy benzines láncfűrészt beszerezni.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
32 990 Ft - 129 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
8 000 rpm - 13 000 rpm
Teljesítmény  (LE)
-
0 LE - 4 LE
Motor típusa
Hengerűrtartalom  (cc)
-
25 cc - 62 cc
Üzemanyag tartály térfogata  (liter)
-
0,2 liter - 0,6 liter
Láncvezető hossza
-
25 - 50
Láncsebesség
-
19 - 28
Láncveztető márkája
Termék státusza
Szűrés és rendezés
22 termék
22 termék

Ezek a benzinmotoros láncfűrészek nem csak egyszerű eszközök, hanem valódi munkatársak, akik segítenek olyanná formálni a kerted, amilyennek csak elképzelted. Ahogy kézbe veszed őket, az erő és a minőség érzete azonnal sugárzik belőlük. Nem csak szakembereknek kiváló választás. Ideálisak a hétköznapi ház körüli munkák elvégzésére is. Sokoldalúsága lehetővé teszi számodra, hogy bármilyen feladatot elvégezz a kertben, a faápolástól a rönk darabolásig.

Hogyan válassz benzines láncfűrészt?

 • Ha nagyobb igénybevételre számítasz mindenképp vizsgáld meg a készülékek kapacitását és teljesítményét
 • A lánchossz és a vágási mélység meghatározza milyen átmérőjű fákat vághatsz vele, ezért ügyelj arra, hogy a tervezett feladathoz megfelelő méretű eszközt válassz
 • Ha hosszabb ideig szeretnéd egy huzamban használni, fontos szempont a súly és az ergonómia
 • Rendelkezzen biztonsági funkciókkal
 • Vizsgáld meg a kezelési és karbantartási igényeit
 • Törekedj arra, hogy elérhető legyen a szervízhálózat és rendelkezzen jó gyártói garanciával
 • Nem utolsó szempont a pénztárcád vastagsága sem, de kereteidhez mérten mindig figyelj az ár-érték arányra

Benzines láncfűrész előnyei

Figyelemre méltó teljesítmény:
Elektromos társaikkal szemben a benzines láncfűrészek erőteljesebb motorral rendelkeznek, ami lehetővé teszi a hatékonyabb vágást. Legyen szó vastagabb ágak fűrészeléséről, vagy egy több évtizede a kertünkben magasodó fa kivágásáról. A magas teljesítményű gépek segítenek, hogy egy keményebb feladatnak is könnyedén nekilássunk.

Mobilitás és rugalmasság:
A benzines láncfűrészeket bárhol, bármikor használhatjuk, köszönhetően annak, hogy nem igényelnek elektromos csatlakozást, nem kell függened az elektromos hálózat elérhetőségétől. Ideálisak erdőben, kertben, vagy akár a ház körüli munkák során is.

Könnyű kezelhetőség:
Használata kényelmes, amit a jól kiegyensúlyozottsága tesz lehetővé, ezáltal minimalizálva a fáradtságot munkavégzés során. Könnyen indíthatók, de némi gyakorlatot igényelnek. Karbantartásuk otthon is megoldható, de mindig körültekintően végezd. Fontos, hogy kifejezetten a géphez való speciális olajat használj, hiszen ezzel garantálhatod a hosszú élettartamot. Ha nem megfelelő minőségű az olaj, az visszafordíthatatlan károkat okozhat.

Benzines láncfűrész hátrányai

 • Az elektromos láncfűrésszel szemben a benzines láncfűrész hangosabb, ezért, ha szeretnéd megőrizni a jó szomszédi viszonyt célszerű nem a vasárnap kora reggeli órákban használni a készüléket. Ezenkívül jó, ha saját részre is beszerzel néhány füldugót.
 • Karbantartása a láncfűrész lánc kenőolaj pótlásán túl magába foglalja a láncélezést (például élezőgép segítségével) és a levegőszűrő tisztítását. Ezek gyakran idő és energiaigényes feladatok, de mindenképpen szükségesek, ha minél tovább szeretnénk élvezni a gépek használatát. Ezért ne sajnáld tőlük!
 • Mivel belső égésű motor hajtja, ami nem kívánatos füstöt és gázokat termel, ha zárt térben szeretnéd használni mindig gondoskodj a megfelelő szellőzésről.

Benzines láncfűrész biztonságos használata

A modern láncfűrészek biztonsági funkciókkal vannak felszerelve, például visszacsapásgátlóval és láncfékkel. A beépített biztonsági kapcsoló megakadályozza, hogy a készülék magától beinduljon. A vibrációs csillapítás pedig csökkenti azt a kényelmetlen érzést, amit a rezgés kelthet munka közben. Emellett viszont kiemelten fontos a biztonsági óvintézkedések betartása, mint például:

 • Mindig kövesd a mellékelt használati útmutatót. Csak akkor kezdd el a munkát, ha tisztában vagy a biztonsági előírásokkal. Először gyakorold a használatát biztonságos környezetben. Ezután vágj bele nehezebb munkába.
 • Megfelelő munka közbeni védőfelszerelés viselése, például a védőszemüveg, védőkesztyű vagy akár füldugó.
 • Biztosítsd a munkaterületet! Ne legyenek akadályozó tényezők a környezetben. Bizonyosodj meg róla, hogy nincs körülötted senki és semmi, amiben kárt tehetnél.
 • Figyelj a kenőanyag és az üzemanyag minőségére és mennyiségére. Mindig a készüléknek megfelelő keveréket használd és soha ne tölts belőle túl sokat.
 • A balesetek elkerülésére alkalmazz megfelelő vágási technikát, figyelj a vágás irányára és a fa állapotára, valamint (ha szükséges) a fa megfelelő rögzítésére is.

Összességében a benzines láncfűrészek sokoldalúak, megbízhatóak és hatékonyak. Ha fákat kell vágni vagy ágakat eltávolítani, ez a gép kiváló választás lehet. Ne felejtsd el a biztonsági előírásokat betartani, és élvezd a fűrészelés élményét!

Ha pedig a minőség is fontos számodra, ne aggódj, mert a benzines láncfűrészek minden igényedet kielégítik. A strapabíró anyagok és a precíz gyártás garantálja, hogy hosszú éveken át megbízhatóan szolgáljanak, akár intenzív használat mellett is. Mivel a minőség számunkra is fontos, íme néhány márka, amit kínálatunkban megtalálsz: Graphite, Hecht, Yato, Einhell, Riwall. Ráadásul széleskörben láncfűrész tartozékokat is találsz webáruházunkban.

Ha tehát készen állsz arra, hogy felfedezd a kertészkedés új dimenzióját, és hatékonyan kezeld a kerti kihívásokat, ne habozz tovább! Fedezd fel a benzines láncfűrészek világát, és engedd, hogy segítsenek neked a kerted szépítésében!