Akkus lombszívó

Egy hatékony, mobilis akkus lombszívóval lényegesen egyszerűbb a lehullott faleveleket összegyűjteni, mint kézzel.  Ha nem túl nagy a kert, akkor nyugodtan válasszuk a vezeték nélküli, akkumulátoros típusokat. Megvan a maguk előnye a benzinessel és a vezetékessel szemben is, nem kell a vezetékkel bajlódni, sem üzemanyagot nem igényelnek. Nem mindegy az sem, hogy csak szívni tudja a leveleket, vagy fújni is? Számos nagyszerű gép létezik a feladatok elvégzésének megkönnyítésére, csak tudni kell, milyen lehetőségek közül választhatunk. Egy jól megválasztott berendezéssel egyszerű lesz tisztán tartani a kertet, kocsibeállót, utcafrontot, az üzletünk parkolóját vagy bármilyen kültéri helyszínt, ahol avart, levelet kell takarítani.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
6 990 Ft - 54 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Akku és töltő a csomagban
Gyűjtőzsák térfogata  (liter)
-
35 liter - 45 liter
Üzemmódok
Kimenő légáram sebessége  (km/h)
-
150 km/h - 230 km/h
Maximális szívóteljesítmény  (m³/h)
-
1 m³/h - 14 m³/h
Termék státusza
Szűrés és rendezés
23 termék
23 termék

 

Miért akkumulátoros lombszívót vagy lombfújót válasszunk?

A lombszívók minden esetben hatékonyabban tüntetik el a lehullott leveleket, mintha kézzel lombseprűvel végeznénk a munkát, ráadásul lehetnek olyan területek, amelyekhez nehéz hozzáférni, a lombszívókra itt is számíthatunk, például farakásra hullott levelek eltávolítása, de akár a virágágyásba beesett levelek felszívása esetén is.

Az elektromos lombszívókat főként családi házak, hétvégi házak kertjeihez ajánlott használni, nincsenek több ezer négyzetméter takarítására tervezve, mint a benzines típusok.

A robbanómotoros lombszívók nagy teljesítményűek, főleg nagyobb területek gondozása esetén kerülnek előtérbe, az elektromos és az akkumulátoros lombszívók, lombfújók inkább családi házak kertjeihez, kisebb műhely körül, üzlet utcafrontjához, nem túl nagy felületekhez, általános felhasználásra. Az akkusak kimondottan előnyösek, ha nincs hálózati áram, vagy egyszerűen csak vezeték nélküli megoldást keresünk.

Az akkumulátoros fajta kicsit drágább, de van olyan előnye, ami például az elektromosnak nincs. Megússzuk a kábelekkel való vesződést, mobilisan dolgozhatunk vele, akkor is lehet használni, ha az adott helyen nincs áram.  Előnyük továbbá, hogy nem bocsátanak ki környezetre ártalmas anyagokat, könnyűek, a kezelésük sem bonyolult. Az akkumulátoros lombszívók általában fordulatszabályzóval vannak ellátva, amely a megfelelő légáramlást tudja biztosítani, attól függően mit kell fújni, szívni.

 Az összegyűjtött falevelek egy talicska, vagy lombgyűjtő zsák segítségével könnyedén a kerti komposztálóba szállíthatók.

Kertes házak hasonlóan elengedhetetlen "tartozéka" egy kiváló minőségű magasnyomású mosó, amivel tökéletesen tsiztán tarthatja környezetét.

 

Akkus lombszívók előnyei

Az akkus lombszívók kiválóak lakossági célra, általános felhasználásra, mert mobilitást nyújtanak, könnyű beüzemelni, dolgozni velük, nincs kerülgetni való kábel és nem kell hálózat hozzá.

 A faleveleket, pillanatok alatt egy csomóba tudjuk összefújni a segítségükkel. Ezt erős levegősugárral érik el. Ugyanez a levegő egyébként sok minden mást is el tud fújni, nem csak a lehullott leveleket, például kiszóródott homokot, gyöngykavicsot is, esetleg építőanyagot, mint gipsz, cement, sóder, forgács, por.

A készülékek nagy része néhány mozdulattal lombszívóvá alakítható át. Ezek gyűjtőzsákkal is rendelkeznek, és a beszippantott leveleket a darálós típusok még össze is darálják, így a levelek térfogata jócskán megy össze, emiatt a gyűjtőzsák akár egy kisebb avarkupacot is el tud nyelni, a felaprított tartalom pedig kiváló a komposztba.

 

Akkumulátoros lombszívók fajtái

  • csak fúvó funkcióval
  • fújó/szívó funkcióval
  • fújó/szívó/aprító funkcióval

Csúcskategóriás akkus lombszívók

Webáruházunkban az akkus lombszívók között megtalálhatók az akkus típusok gyöngyszemei is, melyek szívni, fújni, aprítani is képesek és közben mobilis, egyszerűen kezelhető gépek. Ilyen például az Einhell GE-CL 36 Li E Solo lombszívója, mely mindössze 3,38 kg, 10:1 arányban aprít, 720 m3/h-val képes szívni, a tartálya sem kicsi, 45 literes. Fordulatszám szabályozás, kényelmes heveder, kerekek, állítható pótfogantyú. Ez már egy igazán hatékony típus az akkus gépek között, minden előnnyel rendelkezik, ami egy vezeték nélküli lombfújónál elvárás.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő akkus lombszívót, lombfújót?

Ha eldőlt, hogy akkus lombszívót szeretnénk, gondoljuk át az alábbi paramétereket:

  • a szívóerő: ezt m3/ percben jelölik meg a termék adatlapján, és hogy ezt milyen gyorsan végzi el, a km/ h mutatószám jelenti
  • a fúvóerőnél is m3/perc a teljesítmény mértéke és km/h a gyorsaság mutatószáma
  • szívni is fújni is képes, esetleg aprítani?
  • ha aprításra képes, milyen az arányszám? – az aprítás mértékét arányszám fejezi ki, ami 10:1 vagy 16:1 között van, ez lényegében a daráló és tömörítő kapacitás, ez azt fejezi ki, hogy a gép hány zsák levelet képes 1 zsák levéllé tömöríteni
  • egyéb funkciók, tartozékok? – pl. heveder, állítható fokozatkapcsolás, állítható csőhosszúság, falra akasztható?

Az akkus lombszívóknál az akkumulátor és a töltő általában nincs benne a csomagban, külön kell beszerezni, ezt vegyük figyelembe a vásárlás előtt.

Akkus lombszívók, melyeket bárhol használhat, a Profibarkács webáruházból

Einhell, Riwall Pro, Hecht, Scheppach, Graphite akkus lombfújókat rendelhet meg, akár szívó és aprító funkcióval is. Tegye könnyebbé a kerti hulladékok, a falevelek, avar eltávolítását, a kert, kocsibeálló tisztántartását! Az akkus gépekkel mindenhol tud dolgozni, nem szükséges hálózati áram, az aprítóval is rendelkező típusok pedig jelentős mértékben tömörítik az avart, így kevesebb helyet fog. Ha kedveli a bárhol használható, mobilis gépeket, nézze meg akkus fűkaszáinkat is, hogy kertje, utcafrontja mindig makulátlan lehessen.

Gyakran felmerülő kérdések az akkumulátoros lombszívókkal, lombfújókkal kapcsolatban

Akkus vagy benzines típust vegyek elég nagy telephelyhez?

Mindenképpen benzines ajánlott, azok több ezer négyzetmétert is bírnak, az akkus, elektromos típusok inkább általános felhasználásra ajánlottak.

Az akkumulátort tartalmazzák az akkus lombszívók?

Nem, külön kell megvásárolni a gyártó ajánlása szerint, webáruházunkban megtalálja.

Melyik akkus lombszívót vegyem, ha tömöríteni is akarom az avart?

Az Einhell GE-CL 36 Li E Solo akkus lombszívója 10:1 arányban aprít is, kiemelkedő teljesítményű gép az akkus kategóriában.

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz lombszívót? című cikkünket!