Élezőgép

Az élező gépek hatékonyan kialakított csiszolórendszerével akár otthon vagy a műhelyben is professzionális végeredményt érhet el. Az éles szerszámok nélkülözhetetlenek a napi munkában, hiába vannak jó szerszámai, ha nem elég élesek, nem fogják a maximumot nyújtani. A minőségi szerszámot karban is kell tartani, a karbantartásnak pedig egy fontos eleme a rendszeres élezés. Az élezőgépekhez megvásárolható tartozékokkal az élező is mindig a maximumot nyújthatja.

Az élezőgépek, csiszoló rendszerek szerepe a szerszámok karbantartásánál

Nem csak a szakembereknek, de a barkácsolóknak, ezermestereknek is szüksége van a munkáját segítő szerszámok megfelelő karbantartására, ami az élezést is magában foglalja. Az élezéshez számos kiegészítő is segítségre lehet, mint például a csiszolópaszták, szögbeállítók vagy csiszolókorongok, egyengetők. Ezek a webáruházban mind-mind megtalálhatóak, megrendelhetőek.

élezőgép

Éles szerszámok élezőgéppel, csiszológéppel

Ami használatban van, törvényszerűen kopik, használódik. A kések, fejszék, különböző pengék, ollók, éllel rendelkező szerszámok, kiegészítők megkopott, csorbult éleit mindig helyre kell hozni, hiszen munkaeszközök, tökéletes állapotban kell lenniük. A különböző késélezők nem rosszak, de ha nem helyesen használják, gyorsan koptatják a penge leggyakrabban használt részét. A kések pengéje homorúbbá válik, mivel ezek a készülékek hosszában koptatják az élt, nem keresztben.

Az egyik legoptimálisabb választás egy megfelelő élezőgép (csiszológép) és hozzá az élezéshez szükséges tartozékok. Ezeknél van lehetőség a megfelelő szögbe állítani és azt végig megtartva élezni, a különböző tartozékokat a gyártók kimondottan arra tervezték, hogy a különböző vágószerszámokat, melyek időközönként élezésre szorulnak, tökéletesen éles állapotúra lehessen visszaállítani. Ezért vannak különböző befogók például a késekhez vagy fejszékhez vagy egyenes élekhez.

Egy hatékony élezővel bármikor utóélezés végezhető a vágószerszámon, így az élesen vethető be minden alkalommal a munkára. A megfelelő csiszolás, élezés odafigyelést és tapasztalatot követel, mert a hibás élezés tönkre teheti a drága szerszámokat. A különböző befogóknak, vezetőperselyeknek köszönhetően a csiszológépekkel professzionális csiszolási eredmény érhető el még akkor is, ha valaki nem jártas az élezés mesterségében.

Scheppach Tiger élezőgépek vezetőpersellyel a Profibarkácson

Webáruházunkban az élezőgépek kategóriájában a Scheppach Tiger csiszoló gépéit forgalmazzuk, mégpedig a 2500 S, 5000 S és 7000 S típusokat.

Ezek az úgynevezett nedves és befejező, felületi csiszolás rendszer elvén működnek. Otthoni, kisebb ipari felhasználásra ajánlottak. A szakszerű csiszolás ugyan nagy tapasztalatot követel meg, hiszen a hibák tönkre tehetik a drága szerszámokat, ezzel a csiszolórendszerrel profi eredmény érhető el, akár kezdő felhasználók számára is. Ennek az egyik oka a kiváló minőségű, átgondoltan tervezett és kivitelezett vezetőperselyek. Tartozékként 70-es vezetőpersely jár, mely fém élek csiszolásához, vésőkhöz, fúrókhoz, élvágókhoz, pengékhez többek között kiválóan használható.

A befejező csiszolás elvégezhető a cserélhető bőrkoronggal, amely sorjamentessé teszi a kis sebességű csiszolókoronggal csiszolt munkadarabot.

A gépek nagy előnye a csendes, karbantartást nem igénylő indukciós motor. Ráadásul 1,75 méteres hálózati kábel és törésálló víztálca tartozékként jár a berendezéshez.

A paszták, csiszolókorong egyengetők, szögmérők jelentősége az élezőgépek optimális működésében

A vezetőperselyek mellett a csiszolókorong egyengető is fontos szerepet játszik a minőségi munkában. Ez egyengeti a csiszolókorong szemcséit a finom csiszoláshoz, míg a perem másik oldala érdesítheti a kerék felületét. A szögmérők sem elhanyagolhatók, hiszen a szögméréshez és a vezetők beállításánál igen fontos kiegészítők.

Élezéshez köszörűt, rongykorongot, filckorongot használnak, ami nagyon megkönnyíti és meggyorsítja az élezést. A filckorongnál és a rongykorongnál csiszolópaszta segítségével sorjáznak és políroznak (acélhoz gyártott típussal).

Miért a Scheppach élezőgépe?

  • mert kiváló minőségű
  • a gép alapja egy erős, minőségi lakkozással ellátott felépítmény
  • hosszú élettartamú, kis sebességű indukciós motor
  • vízfröccsenés elleni védelem
  • speciális alumínium-oxid csiszolókorong a tökéletes élezéshez, akár keményfémekhez is
  • tartozékként jár a paszta, vezetőpersely, szögmérő

A Scheppach már 90 éve gyártja professzionális, kompromisszumot nem igénylő szerszámait, berendezéseit a megszokott német precizitással, kifinomult részletekkel, kiváló minőségű anyagokból. Több mint 70 saját szabadalom és kiemelkedő szervízhálózat is a gyártó előnyei között szerepel. A gépei, szerszámai ötvözik az évtizedes mérnöki tapasztalatokat az elérhető árakkal, megfizethető minőséggel!

Élezőgép rendelését intézze a Profibarkácson!

Néhány kattintással kiválaszthatja és megrendelheti az Önnek megfelelő élezőgépet a Scheppach kínálatából. Ezzel a hatékony és kiválóan tervezett berendezéssel nem kell profi élezőnek lennie ahhoz, hogy kései, vésői, szerszámai mindig élesek és bevetésre készek legyenek! A rendszer kialakításának köszönhetően kezdő felhasználók is könnyedén megélezhetik a szerszámokat, nem lesz többé kicsorbult fejsze, olló, életlen kés a ház körül.

Ha bármilyen kérdése van a termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol mindenre kiterjedően információkhoz juthat.

A Profibarkács Blogján rendszeresen frissülő cikkeket olvashat, barkácstémákban, ház körüli, kerti teendőkkel és ötletekkel kapcsolatban. Ha interneten rendeli barkács – illetve munkaeszközeit tőlünk, több ideje marad egy kis sziesztára, akár olvasásra is!

 

Élezőgépekkel kapcsolatos kérdések

A Scheppach élezőgépeivel bárki tud élezni?

Igen, a gépek kialakításából, a vezetőperselyes rendszerükből adódóan akár kezdő felhasználók is tökéletes élezést tudnak végrehajtani vele.

Az élezőgépekhez tartozékként járó csiszolópasztát utólag is lehet rendelni, ha elfogy?

Igen, webáruházunkban elérhető külön a paszta is.

A Scheppach gyártmányú élezőgép indukciós motorja mit jelent?

Egy váltakozó áramú aszinkronmotorról van szó, ennek forgó részébe nem kell áramot juttatni, mivel az áram az álló rész térben és időben változó mágneses mezőjének indukáló hatása által jön létre.