Gumipók

Gumipókkal történő rögzítés a csomagoknak, szállítandó tárgyaknak olyan, mint az embereknek a biztonsági öv. Fontos, hogy megvédje a tárgyakat a leeséstől, sérüléstől, ugyanakkor elkerülhetőek vele az esetleges elcsúszások, ezáltal a balesetek, személyi sérülések. A silány, rossz minőségű gumi rögzítőkkel nem érdemes próbálkozni, bármikor elszakadhatnak, és a szélsőséges időjárást sem feltétlenül bírják ki. Rakomány szállításához, rögzítéséhez inkább a spanifert használja!

Webáruházunkban neves gyártók jó minőségű gumipókjaiból, ponyvarögzítőiből rendelhet, melyekre bármikor számíthat, amikor csak szükség van rájuk!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 6 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
26 termék
26 termék

Milyen a jó gumipók?

 • formatartó
 • rugalmas, kiváló szakítószilárdságú
 • strapabíró, erős gumiból
 • UV álló
 • stabil, erős akasztókampói vannak (a kampók acélból vagy műanyagból készülnek, de van olyan, amelyiknél a műanyagban acélmag van)

A gumipókok eltérő paraméterei

 • a hosszúság: a gyártók különböző hosszúságú gumiköteleket gyártanak, hogy a rögzítés céljának, felhasználási helyének megfelelően mindenki megtalálja a megfelelőt. A leggyakoribb hosszúsági méretek: 40,50,60,70,80,100,120,150 cm.
 • a gumikötél átmérője: 8-10 mm átmérőjű a legtöbb termék.
 • a 2 végükön található rögzítő: van amelyiknél kampó, van amelyiknél karabiner van a kötél végein, de olyan típust is találni, amelyiknek nincs semmi a két végén, kötözni szükséges. A gumikötelek között találni úgynevezett ponyvarögzítőt, amely gömbfejjel és horoggal rendelkezik a két végén, a gömbfejet a ponyva rögzítőnyílásán vezetjük át, míg a horog a rakodótér vázába kapaszkodik.
 • a kampók, karabinerek anyaga: acél – a karabinerek, a kampók acél, műanyag esetleg műanyag acélmaggal.
 • a teherbírásuk: a gyártók feltüntetik a termék csomagolásán, a kötelek anyagától, méretétől, a rögzítési megoldástól függően néhány kilogrammtól akár 100-120 kg-ig is terhelhetőek típustól függően.

Gumipókok karabinerrel

A karabiner egy fém kampó, mely rugós billentyű alkalmazásával könnyen és stabilan tud összekötni két különböző elemet. Széles körben használt megoldás, ahol stabil kötél alapú rögzítésre van szükség, mint a vitorlázás, hegymászás, ablaktisztítás de a kutya pórázok rögzítése is karabinerrel történik. Acélból vagy alumíniumból készítik. A gumikötelek esetén is igen népszerű rögzítési mód, hiszen stabilan tart, könnyű összekötni és szétválasztani.

Gumipók használata

 • mindig kerülje a túlzott feszítést, a gyártók azt mondják, hogy a gumikötél alap hosszúságának másfélszeresére lehet maximum feszíteni. Ha ettől jobban kifeszíti, a feszülő gumi és kampó visszacsapódhat, sérülést okozhat, sőt a rögzítendő dolgokat sem tartja meg a helyükön ebben az esetben. A gumi a feszítés miatt könnyebben tönkremegy.
 • a gumikötelekre kedvezőtlen hatással van az UV sugárzás, az időjárási viszontagságok, az eső, hó, jeges eső, fagy. Ha gyakran vagy mindig ilyen viszonyok között használja, hamarabb cserélni kell majd a rögzítőkötelet, rövidül az élettartamuk.
 • ne használjon foszlott, kopott, sérült gumikötelet, balesetveszélyes és nem képes biztonságosan rögzíteni, amit kell.
 • figyeljen, hogy a gumipók rögzítésénél, tekerésénél ne súrlódjon a kötél kiálló, éles, koptató, rongáló részekhez, sarkokhoz!
 • ha rendszeresen szüksége van a gumi rögzítőre, tartson belőlük több méretet, hogy mindig az ideálisat használhassa, illetve időnként cserélje a kopott, sérült darabokat!

 Gumipók

Gumipókok a Profibarkács webáruházból

Óriási választék tárul a gumipók után kutató vásárlók elé a Profibarkácson, Extol, MNC, Vorel, Wolfcraft, Top Tools gyártók kiváló termékei rendelhetők, igény szerint több darabos szettben is. Akár extra erős gumiból, kampós vagy karabineres végű, sokféle méretben kínálkoznak a rögzítőkötelek, sőt ponyvarögzítéshez is talál speciális gumikötelet!

A legnépszerűbb termékek:

 • Extol Prémium: 10 mm*120 cm-es, a normál guminál 3* erősebb, mindkét végén karabinerrel, ez a termék létezik 80cm*10 mm-es változatban is.
 • Vorel 2 db-os szett: 12mm*120 cm-es, mindkét végén fém kampóval.
 • MNC 3 db-os szett: 8 mm*45/60/80 cm-es, mindkét végükön fém kampóval.
 • Extol Craft 2 db-os szett: 3 mm-es kampó, a kötelek pedig 8mm*100 cm-esek.
 • Extol Craft 2 db-os szett: 4 mm-es kampó, a kötelek pedig 10mm*120 cm-esek.
 • 20 méteres rakományrögzítők: 8 és 10 mm-es vastagságban, kampó nélkül.
 • Wolfcraft gumi rögzítők 2 db-os szettben: 8mm*1 méteres és 8mm* 50cm-es változatokban. A kampók műanyagok, fém maggal.
 • Top Tools rögzítők 2 db-os szettben: 80 cm-es vagy 1 méteres kötelek a csomagban.
 • Wolfcraft 5 db-os egyszerű szett: 5 db 8mm*50 cm-es rögzítő van a szettekben, a kampók műanyagok, fém maggal.
 • Rögzítő 2 db-os szettben: vagy 2 darab 1 méteres, vagy 2 darab 1,5 méteres, fémkampós gumikötél található a készletben.
 • Wolfcraft ponyvarögzítők: maximum 60 cm-re állítható ponyvarögzítő gömbfejjel és horoggal, ponyvák feszítéséhez és rögzítéséhez.
 • Wolfcraft 10 db-os ponyvarögzítő: 10 db gömb-hurok megoldású ponyvarögzítőt tartalmaz a csomag, 15 cm-esek, ponyvák feszítéséhez és rögzítéséhez.

Rendelje házhoz az igényeinek, a felhasználás céljának megfelelő gumipókot, és használja ezeket a praktikus rögzítőket amikor csak kell! Biciklin, motoron, autóban, sátorozásnál, kempingezésnél, túrázásnál és még sorolhatnánk, milyen sokoldalúan alkalmazhatók ezek az egyszerű rögzítők.  Használatukkal biztonságosan szállíthat, a rögzített dolgok a helyükön maradnak, nem kell félni, hogy elcsúsznak vagy megsérülnek, a megfelelő terhelhetőséget szem előtt tartva sok esetben megoldást nyújtanak tárgyak rögzítésére. Ha még profibban szállítana, és a csomagot, tárgyakat kötegelné is, vegyen néhány darabot tépőzáras szalagjainkból, hogy a rögzítés igazán stabil legyen!

 

Ha esetleg a gumipók költözéshez kellene, és előtt lefestené az új lakását, akkor ajánljuk a festékszórókhoz kiegészítő szórópisztoly, szórófej vásárlását.

 

Gyakori kérdések a Gumipók használatával kapcsolatban

 

Gyakran hozok-viszek ezt azt a biciklin, melyik gumipókot vegyem?

Mindenképpen valamilyen szettet javaslunk, hogy különböző hosszúságú gumipókokból mindig azt használhassa, amelyik optimális. Akár a Wolfcraft, akár az Extol szettjeit is választhatja, nem fog csalódni.

A karabineres rögzítés stabilabb, mint a kampós?

A kampónál figyelni kell a beakasztás módjára, helyére, a karabinernél egyértelmű a rögzítés. A kampó is stabil, ha jól van beakasztva. A karabinernél ez az emberi tényező nem játszik szerepet.

Az Extol Prémium extra erős gumipókja tényleg erősebb, mint a többi?

Igen, speciális anyagból készül, a kötél 3* erősebb a standard gumipókoknál.