H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Gyomláló kéziszerszám

A gyomláló kéziszerszámok segítségével olyan esetekben is el tudjuk távolítani a gyomokat, amikor egyszerűen kézzel nem, vagy csak nehezen boldogulnánk. A gazolást, gyomirtást segítő egyszerű kézi eszközök ugyanolyan fontosak a kerti munkák során, mint például egy fűnyíró vagy egy gyepszellőztető gép. Webáruházunkban ebben a kategóriában acatolók, fugakaparók, fűszegélyezők, gyomkiszedők, gyomláló kapák, gyomláló kések, szegélyező kések széles választékát kínáljuk Önnek, hogy kerti munkáit a lehető legegyszerűbben és a legjobb minőségben végezhesse el.


19termék 119
19termék 119

Miért van szükség a gyomláló kéziszerszámokra?

A gyomnövények képesek a legszélsőségesebb körülmények között is életben maradni, gyors a növekedésük, könnyen átvehetik az irányítást a kertben, a növények felett. Fontos rendszeresen gyomlálni, gazolni, hiszen nem kizárólag a helyet veszik el a kerti növények elől, de elvonják a vizet, napfényt, tápanyagot és persze nem utolsósorban nem is esztétikus egy gazos kert. Sok betegséget és kártevőt s terjesztenek és adhatnak át a növényeknek.  A gyomnövények magokkal terjednek, de mag korukban még nem kiirthatóak. Fontos a rendszeres és alapos kézi gyomlálás, melyekben nagy segítséget jelentenek a különböző gyomláló kéziszerszámok.

Gyomláló kéziszerszám

Az egyik legrégibb gyomláló kéziszerszám az acatoló

Erősebb gyomok esetén hasznos kéziszerszám az acatoló. Ez eredetileg 80-120 cm hosszú bot volt, alsó végén keskeny acélpengével, mellyel 4-5 cm mélyen el lehetett vágni a gyomnövény gyökerét.

Webáruházunkban elérhető a Fiskars acatoló kéziszerszám, amely ideális mindenféle gyomnövény eltávolításához. Könnyű és ergonomikusan kialakított nyele kényelmes használatot garantál, a praktikus és helytakarékos tárolást pedig akasztólyuk segíti. Rendeltetés szerinti használat mellett az acél feje szinte törhetetlen.

Fűszegélykések a gyomláló kéziszerszámok között

A fűszegélykések ideálisak fű, moha és gyom eltávolításához kőlapok, fatövek, lépcsők mellől. Általában edzett acél fejjel készülnek. A fűszegélyezők gyep és más kemény felületek közötti rész tisztítására alkalmasak. Vannak kéziszerszám gyártók, melyeknél a megvásárolt nyéllel a különböző funkciókat ellátó fejek kompatibilisek, könnyedén cserélhetők, mint például a Fiskars Quick Fit megjelölésű termékeinél.

Gyomkiszedők, gyomláló kapa, gyomláló kés kéziszerszámok

A Fiskars gyomláló kapa mindenféle ültetéshez, gyomláláshoz ideális eszköz, könnyű és tartós FiberComp anyagból készült. A praktikus és helytakarékos tárolást akasztólyuk teszi egyszerűvé.

A gyomkiszedők ergonomikusan kialakított eszközök a gyomok hatékony és könnyű eltávolításához. Ha teleszkópos nyéllel rendelkeznek, az meghatározott tartományban állítható, a markolatuk fontos, hogy kényelmes legyen munkavégzés közben, a neves gyártók termékei mind megfelelnek ennek a kritériumnak.

 

 

Szegélyező kések és hollandi kapa a gyomláláshoz

A jó minőségű szegélyező kések rozsdamentes acél fejjel ellátottak, kőlapok, burkolólapok közötti gyomok és moha hatékony eltávolításához kiválóak. A kényelmes markolatnak köszönhetően többféle munkapozícióban használhatók, hosszú nyelükkel hatékonyabb a munkavégzés.

A hollandi kapák éles gyomláló pengével rendelkeznek, talaj feltöréséhez, magágy kialakításához vagy a teraszkőről a moha eltávolításához kiválóan használhatók.

A hollandi kapák eltérnek a hagyományos kapáktól. A legfőbb különbség az univerzális kapával szemben, hogy lyukak vannak a munkafelületén. Ezáltal könnyebb a szerkezete és a talajt átszitálja munka közben, a föld kiszóródik a lyukakon keresztül.

Gyomláló kéziszerszámok a Profibarkácson

Webáruházunkban az alábbi gyomláló kéziszerszámokat rendelheti meg:

 • Fiskars acatoló
 • Flo fugakaparó térkőhöz
 • Fiskars gyomláló fej 3 élű
 • Fiskars fűszegélykés fej
 • Fiskars fűszegélyező fej
 • Fisars gyomláló fej
 • Fiskars gyomlálókapák
 • Fiskars gyomkiszedők
 • Fiskars gyomláló kés
 • Fiskars holland kapák
 • Fiskars szegélyező kések

A Fiskars Quick Fit rendszerű gyomláló kéziszerszámok esetén a nyél és a fejek könnyedén cserélhetők a munkavégzés hatékonysága érdekében. A legtöbb kéziszerszám praktikus akasztóval is rendelkezik, hogy minél kisebb helyen, akár felakasztva is, kézre eső módon tudja tárolni a garázsban, fészerben.

Garázs, műhely rendszerezéséhez pedig ajánljuk szerszámkocsi választékunkat.

A gyomláló kéziszerszámok, gyomkiszedők hatékony alkalmazása

Ha nedves a talaj, könnyebb elbánni a gyomokkal. Egyszerűbb kitépni, ezért a gyomlálást legoptimálisabb eső után, öntözés után végezni. Lehet száraz talaj esetén is, de akkor a talajlazítást is el kell végezni. A megfelelő eszközök használata elengedhetetlen. A gyomláló kéziszerszámok sokféle típusa létezik, eltérő formában, méretben kaphatóak, és nem mindegyik való mindenféle gyomnövényhez. Egy rövid fogantyús eszköz könnyen megközelíti a talajt, míg az állítható, hosszabb nyelűeknek is megvan a maga előnyük. A gyomláló kéziszerszámokat mindig tartsa tisztán és megfelelően élesen!

Gyomláló kéziszerszámait is rendelje a Profibarkácstól!

Egy felkészült kertésznek megfelelő és éles, karbantartott kéziszerszámokkal is kell rendelkeznie a kerti munkákhoz, nem csak gépekkel. Webáruházunkban minden olyan kerti gépet, kerti szerszámot megtalál, ami a munkavégzéshez szükséges lehet. A Fiskars cég termékei bőséges választékban szerepelnek webáruházunkban, hiszen kiváló minőségűek, ráadásul a gyártó a  kerti eszközök specialistája. 1649-ben alapítottak a finn céget, ikonikus terméke a narancssárga műanyag nyelő olló lett. Szerszámai megbízhatóak, időtállóak és jó minőségben készültek, ugyanakkor elérhető árban juthat hozzájuk webáruházunkból. Rendelésnél regisztráljon, hogy minden további vásárlásánál élvezze a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket!

 

Tipp: Pázsit karbantartásához ajánljuk gyepszellőztetőinket. Nézzen szét kerti gép kínálatunkban is!

 

Gyomláló kéziszerszámmal kapcsolatos kérdések

 

 

 

A Quick Fit fejek milyen nyélhez csatlakoztathatók?

A Fiskars Quick Fit fejek a Quick Fit nyelekkel kompatibilisek.

Derékproblémák miatt nehézkes a hajolgatás, van olyan gyomláló kéziszerszám, amivel hajolgatás nélkül el tudnám végezni a munkát?

Igen, például a Fiskars White gyomkiszedője, könnyű alumíniumszerkezettel.

A hollandi kapa miért lyukas?

Azért, hogy a gyomlálás során felszedett föld kiszórodhasson, vissza a talajra.

Szűrés
Ár
 (Ft)
1 380 Ft - 28 490 Ft
Terméktípus
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!