H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Előtető

Egy előtető csak úgy, mint a háztető elsősorban védelmet biztosít a környezeti erők ellen úgy, mint az eső, hó és napsugárzás ellen, tehát "élhetőbbé" teheti háza bejáratát, erkélyét vagy teraszát is.  Többféle anyag és forma közül választhatunk, és persze léteznek sorozat gyártottak az egyedi tervezésűek mellett. Egy szépen megválasztott forma feldob minden bejáratot. Érdemes készen megvásárolni őket, mert "szakival" csináltatva az anyagköltséggel, munkadíjjal együtt lányegesen drágábban fogunk kijönni. Nem véletlen, hogy a bejárati előtetőink a legnépszerűbb termékeink között vannak. 


55termék 136
55termék 136

Hasonló tárolók és kiegészítőket is hozzáigazíthatja előtető dizájnjának megfelelően ilyen például egy külön álló kocsibeálló,  kiegészítők közül pedig ajánljuk a személyes tér védelméhez akár egy belátásgátlót is.

Hogyan készül az előtető?

Az előtető szerkezetét mindig előre felület kezelik, ez után igény szerint díszítik, sötétítik, majd a helyszínen szerelik össze. Ha csak eső ellen szeretnénk védeni otthonunk, és a fényt továbbra is beengednénk, akkor a polikarbonáttal fedett megoldást ajánljuk. Ugyanis ez az anyag nagyon strapabíró és rendkívül jól ellenáll a környezeti hatásokkal szemben, ezért befektetésnek is remek, hiszen nagyon tartós így éveken keresztül védheti otthonunkat. Legideálisabb esetben 10 mm vastagságú az anyag és legalább 60 cm távolságban ajánlott alátámasztani, mindezt azért, hogy növeljük az ellenálló képességét például egy nagyobb mennyiségű hótakaró esetén is bírja a strapát, ha megfelelő az alátámasztás így a súly elosztása is. Van néhány elengedhetetlen eleme ennek a remek szerkezetnek ilyenek, mint toldó elemek, alátámasztók, végzárók és persze a legfontosabbak a csavarok, és jó hír hogy ezeket a tartozékokat megtalálhatja weboldalunkon is. Így elég csak pár kattintás és már is készen a rendelése melyet a lehető leggyorsabban összecsomagolunk és küldjük is futárszolgálatunkkal, hogy otthona minél hamarabb felszerelt lehessen a környezeti viszontagságokkal szemben.

 

Előtető felszerelése házilag

Mivel ez az anyag rendkívül gyorsan tágul hő hatására, ha nem jól szereljük össze, akkor recsegő, ropogó hangokat adhat ki vagy rosszabb is megtörténhet. Mindig vizsgáljuk meg a felületet ahová helyezni szeretnénk, hogy kellően erős nem repedezett, mert ezek később balesetekhez és egyéb kárhoz vezethetnek. Ha a felület megfelelő, akkor vizsgáljuk meg a szerkezet minden egyes darabját, mert elég csak egy rossz csavar és felesleges lehet a munkánk. Persze az ilyen fajta körültekintés mindenfelé otthoni felújítás és barkácsolásnál hasznos lehet, így ne hanyagoljuk el az anyag és eszközök ellenőrzését, hiszen ezzel a kis odafigyeléssel, évekkel hosszabbíthatjuk meg munkánk tartósságát. De ha semmiféle tapasztalatunk és szerszámunk sincs az előtetőnk felszereléséhez, akkor inkább hívjunk szakembert ezzel is elkerülve az esetleges fizikai balesetket.

 

Ajtó előtető dizájn és használat

A legegyszerűbb anyagból, vagyis polikarbonátból készült bejárati ajtó előtetőt víztisztának nevezik, ez a típus nem véd a napsugarak ellen csak az eső és a szél ellen nyújt menedéket. Viszont ha még nem akarunk sem mintás sem teljesen sötét előtetőt, akkor a füstös színű lehet a tökéletes választás, hiszen itt kapunk egy kis árnyékot így védelmet a nap káros sugaraitól, de még élvezhetjük a fényét, persze eső és szél ellen ez a fajta is töretlenül véd minket. Ha pedig az egyedi dizájn kelti fel érdeklődésünk a minták tárháza határtalan sokan az egyszerű fa vagy levél erezetet utánzó mintákat vannak, akik az extrábbakat választják. Felhasználásuk is sokrétű lehet, hiszen felszerelhetjük csak az ajtó és ablakok fölé, de ide inkább csak kisebbet, méretűt válaszunk.

De ugyanígy a terasz vagy erkély fölé és is szerelhetünk egyet. Használhatjuk őket kisebb terek befedésére, hogy a szélsőséges időjárásban ne ázzunk meg míg például átsétálunk a garázsba, vagy aláírunk  postásnak valamit a kapuban..

Remek lehet autóbeállónak is, ha nincs garázsunk, mert vázszerkezetük igen ellenálló, főleg ha alumíniumból készül, hiszen ez az anyag nem rozsdásodik így. Dizájnjuk igen modern külsőt tud kölcsönözni egy régi építésű háznak is akár, és még nagyban meghosszabbíthatja erkélye vagy terasza burkolatának és bútorainak életartamát. Tehát összeségében mindegy hogy szükségletből vagy csak azért, hogy feldobjuk kicsit a házat, azért vennénk előtetőt mindenképpen jó választás lesz. Gondoljunk csak bele, ha oldalfalakkal építjük, akkor egyszerűen és költség hatékonyan hozhatunk, létre egy télikertet ahol összegyűlhet a család és a baráti társasággal is egyaránt. De ezzel akár megtoldhatjuk a ház belső terét is és így növelhetjük a ház zárt alapterületeit könnyedén.

Bármilyen kérdés esetén forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz vagy látogasson, el Debreceni üzletünkbe ahol mindenre szívesen válaszolunk. Főként a Palram és a Hoppline, Lantiplast, Rojaplast előtetőket forgalmazzuk, ezeket bátran ajánljuk vevőinknek. Weboldalunkon pedig minden kelléket megtalál és még sok más barkács terméket is kedvező áron, és ne felejtse el gyűjteni és beváltani profipontjait melynek leírását megtalálja nálunk a profibarkacs.hu-n.

 

Gyakran ismételt kérdések a bejárati előtetővel kapcsolatban

 

Miért hasznos az előtető?

Esztétikai okai mellett igen fontos szempont, hogy az időjárási viszonyoktól megóvja gazdáját. Valamennyire a bejárati ajtót is védi, azonban elsődleges célja a nedves időjárási elemektől megóvni minket, pl. ajtónyitásnál. Használhatjuk továbbá műhely, vagy egyéb kerti melléképületek bejáratának fedésére, valamint kocsibeállóként is remekül megállják egyes típusok a helyüket.

Milyen anyagból készül az előtető?

Porszórt, lakkozott alumíniumszerkezetű és különféle színben kapható polikarbonát üvegezésű tetőink kiváló minőségű anyaguknak köszönhetően időjárásállóak, ennek köszönhetően igen tartós az élettartamuk.

Miért vegyem meg készen az előtetőt?

Mert sokkal költséghatékonyabb, mint szakit hívni. Az óradíjjal, anyagköltséggel sokkal drágábban fogunk kijönni, mint ha megvásárolnánk készen egy minőségi darabot. palram, lanitplast, Rojaplast márkájú előtetőink nem véletlenül ennyire népszerűek.

Szűrés
Ár
 (Ft)
22 990 Ft - 507 890 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!