Kerti bútor takaró

Kerti bútor takarókkal , kerti bútor ponyvákkal nem csak a kerti bútorokat óvhatja meg az időjárás viszontagságaitól, de akár a napágyat, hintaágyat, kerti párna tárolót vagy a függőfotelt is. A kerti garnitúrák minden kert ékei és funkcionális berendezései, de ahhoz, hogy hosszú éveken, évtizedeken át esztétikusak és jó minőségűek maradjanak óvni kell őket a szélsőséges időjárástól. A Profibarkácson több, mint 20 féle jó minőségű és praktikus kerti bútor takarót kínálunk mindenféle bútorhoz, kerti berendezéshez.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 590 Ft - 34 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
20 termék
20 termék

Kerti bútor takarók előnye

Van, aki az erős napsütés vagy az eső ellen takarja le a kerti bútorokat, de olyan is, aki nem tudja télre bevinni zárt helyre, ebben az esetben akár több hónapig is helyt kell állniuk a kerti bútor takaróknak.

A kerti berendezések, legyen szó az asztalokról, székekről, ülőgarnitúrákról, hintaágyakról vagy éppen teraszfűtőkről, nem kicsi anyagi beruházást jelentenek a kerttulajdonosnak, magától értetődő, hogy szeretnénk minél jobban óvni, megbecsülni. Ezeket a berendezéseket hatékonyan lehet védeni az erős napsütéstől, az UV sugárzástól vagy az esős időjárástól kerti bútor takarók használatával.

Többféle alakúak, méretűek, eltérő kialakításúak, hogy minden kerti bútorra találjon közöttük megfelelőt!

Kerti bútor takaró

Kerti bútor takarók fajtái

Webáruházunkban az alábbi kerti takarókból választhatja ki a kerti berendezésének legmegfelelőbbet:

 • asztaltakarók
 • hintaszék takarók
 • matrac takarók
 • napernyő takarók
 • teraszfűtő takarók
 • ülőgarnitúra takarók
 • kerti szék takarók
 • kerti párnatároló takarók
 • kerti ágytakarók
 • függőszék takarók
 • hintaágy takarók

Ezek több méretben és alakban is elérhetőek, akár komplett étkezőasztalra és székekre is talál közöttük megfelelő méretűt. Hintaágyához szúnyoghálót is rendelhet, hogy védje magát a szúnyogoktól a kellemes nyári estéken!

Kerti bútor takarók, ponyvák anyaga

Webáruházunkban a Nature, Royaplast és Dayar gyártó takaróit, szúnyoghálóit forgalmazzuk, melyek kiváló minőségűek és sokáig szolgálják majd a védelmi funkciót kerti tárgyainak. A Nature termékei UV álló polietilénből készülnek, hatásosan ellenállnak az erős napsütésnek, egyes termékek alján fűzőlyukkal és szorítókötéllel is ellátottak a stabilabb rögzítés érdekében.

A Royaplast kerti berendezés ponyvái poliészter szövetből készülnek, vízálló PU bevonattal, ezek is magas minőséget képviselnek.

 

Tipp: Kerti munkákhoz praktikus lehet egy sövényvágó. Nézz szét nálunk, ha sövényvágót keresel!

Polietilén kerti bútor takarók

A polietilén hőre lágyuló polimer, nagyon széles körben alkalmazzák. A világon a legelterjedtebb műanyag, többféle létezik belőle mindegyik más-más tulajdonságokkal bír.

 • LDPE: nagyon rugalmas, de alacsony a szakítószilárdsága, ezért főként bevásárlótáskákhoz és műanyag fóliákhoz használják. Jól bírja a híg savakat, lúgokat, alkoholt. Elektromos szigetelő képessége kedvező.
 • HDPE: robosztus, mérsékelten merev anyag. Nagy a szakítószilárdsága, időjárásnak és víznek ellenáll. Bírja az oldószereket, elektromos szigetelőképessége is megfelelő. Sok termék gyártásánál használják. Kupakok, palackok, mosószeresdobozok is készülnek belőle.
 • MDPE: a HDPE-nél ütésállóbb és kevésbé repedezik, főként zsugorfóliák, csomagolófóliák készülnek belőle.

Hogyan válasszak kerti bútor takarót?

Az első és legfontosabb átgondolni, hogy mit szeretne letakarni. A méreteket ismerni kell, és a formát, hogy a legoptimálisabb takarót tudja megrendelni a berendezéseknek. Praktikus, ha alul fűzőlyuk található, hiszen könnyebb összekötni, rögzíteni a bútorokon a ponyvát. A jól megválasztott alak és méret segít abban, hogy a kerti bútorai védve legyenek, ne legyen kilógó rész, elférjen alatta a bútor. Fontos, hogy szellőzőnyílás maradjon, bár sok terméken ez eleve ki van alakítva. Ez biztosítja a levegő áramlást, nem penészedik vagy rothad be alatta a bútor.

Néhány jótanácsot érdemes betartani, mikor kerti bútort szeretne letakarni:

 • vízszintes felületű bútorok takarásához érdemes a takaróponyva és a bútor közé egy vödröt vagy tálat helyezni, hogy a víz le tudjon majd folyni a ponyváról.
 • a kerti bútor takaró választásánál vegye figyelembe, hogy csak nyáron, alkalmanként vagy egész télen tartaná letakarva a bútorokat, nem mindegy mennyire ellenálló terméket választ.
 • a kerti bútor takarókat használhatja más tárgyak letakarására is a kertben, kültéren, ha óvni szeretné az időjárási körülményektől.

Kerti bútor takarók a Profibarkácson

Webáruházunkban minden kerti bútorhoz megtalálja az ideális takarót, amely méretben és alakjában is illik az Ön berendezéseihez. Érdemes beruházni rájuk, hiszen fontos védelmi funkciót látnak el a kerti bútorok állagának, újszerű állapotának megőrzésében.

Rendelését néhány kattintással leadhatja, a kiválasztott termékek pedig házhozszállítással jutnak el Önhöz. Ha a kerti bútorokat is most szerzi be, számos kiváló ajánlatunk van erre az igényre is! Minőségi termékek, elérhető árakon.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásnál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket.

 

Gyakran felmerülő kérdések a kerti bútor takarókkal kapcsolatban

 

A kerti bútor takarók hány szezont bírnak?

Ezt nehéz megmondani, mindenképpen több évre tervezhet velük, de az anyag fajtájától, sűrűségétől, ellenállóképességétől függ.

Fóliával is letakarhaton a kerti étkezőszettet?

Javasoljuk, hogy a megfelelő méretű kerti bútor takarót vásárolja meg erre a célra.

A polietilénből a HDPE vagy az LDPE az erősebb anyag?

A HDPE sűrűbb, ellenállóbb.