Teraszfűtő

Teraszunkat, erkélyünket vagy kerthelyiségünket maximálisan kihasználhatjuk, ha hűvösebb időjárás esetén teraszfűtőt használunk. Hidegebb őszi vagy tavaszi időjárás esetén, de hűvösebb nyári időben sem kell lemondani a teraszos, kerti összejövetelekről, vacsoráról. Sőt léteznek olyan típusok, melyek akár téli időjárás esetén is kellemes hőmérsékletet képesek teremteni.  Számtalan jó minőségű gázüzemű vagy elektromos teraszfűtő, kültéri hősugárzó közül választhatunk manapság, megfizethető áron vannak, és minden elvárásra megoldást kínálnak.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
14 090 Ft - 129 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
20 termék
20 termék

A teraszfűtők alkalmazása

Manapság már nemcsak éttermek teraszain találkozunk kültéri hősugáróval, egyre több otthonban is praktikus és egyben stílusos kiegészítője a terasznak, kertnek. Gázüzemű és elektromos, infra vagy halogén, falra szerelhető vagy álló, de akár mennyezetre függeszthető típusok közül választhatunk. Négyévszakossá tehetjük teraszunkat, akár télen is használhatjuk a grillezőnket!

A kültéri fűtőtestek alkalmazási helyeinek csak a fantázia szab határt, de a legelterjedtebb az alábbiak:

 • éttermek, vendéglátóegységek teraszain, kerthelyiségeiben, télikertjeiben
 • szabadtéri rendezvényeken
 • rendezvényházak területén
 • partisátrakban, pavilonokban
 • családi házak kertjében, teraszain
 • apartmanok, panziók kertjébe, teraszain
 • lakások erkélyein
 • templomokban
 • csarnokokban, mezőgazdasági telepeken

 

Elektromos vagy gázüzemű teraszfűtő, azaz hőgomba

A kültéri fűtőegységek, hőgombák  általában gázos, vagy elektromos működtetésűek. Az elektromoshoz hálózati áram szükséges, a gázoshoz viszont PB gázpalack, tehát a gázos lényegében bárhol használható, olyan helyen is, ahol nincs elektromos áram, hiszen gázpalack bárhol felállítható.

A gázos típusok általában gomba vagy piramis alakúak, és álló készülékek, az elektromosból találunk állót, falra vagy mennyezetre szerelhetőt is. Van, aki a gázos berendezéseket kedveli, és van, aki inkább az elektromosra szavaz.  Sok kereskedelmi egység vagy családi ház van manapság napelemmel ellátva, ebben az esetben valószínűleg olcsóbb, ha elektromos berendezés mellett dönt.

Teraszfűtő hőgomba

 

Infravörös teraszfűtő hősugárzók

Az infravörös sugárzás 6-10 µm-es hullámhosszú tartománya, amely alkalmazást nyert az infra hősugárzókban, olyan elektromágneses sugárzás, mely a tárgyak testek felületén jó hatásfokkal fejti ki hatását. Emiatt az infra fűtőtestek, infra hősugárzók kültéren és beltéren egyaránt kedveltek, számos gyártó tette le a voksát az infravörös hősugárzók gyártása mellett.

A hatásfok akkor a legoptimálisabb, ha az infravörös sugarak merőlegesen esnek a felületre, akárcsak a napsugarak az Egyenlítő mentén.

Kültéri infra teraszfűtő berendezés kiváló alternatíva a külső helyszínek melegen tartására, az a tényező kerül kihasználásra a működésüknél, hogy az irányított infrasugár nem melegíti fel a levegőt, sem a környezetet, az általa kibocsátott meleget közvetlen a testünkön érzékeljük. Külső légmozgás sem tudja eltéríteni.

Az infravörös fűtő berendezések mellett szól még egy dolog, hogy az infra fény jótékony hatással van az immunrendszerre, az izmokra, ízületekre, csontokra, nem véletlenül alkalmazzák arcüreg-, fülgyulladás esetén, vagy szaunában, pozitív hatással van a testre, ha infrafény melegíti fel.

 

A kültéri hősugárzók, teraszfűtők, hőgombák kiválasztásának szempontjai

 • először is el kell dönteni, hogy hová szeretnénk, hány négyzetméternyi területet kellene melegíteni az adott berendezéssel, továbbá milyen lehetőségek vannak az elhelyezést illetően, mekkora a berendezés mérete.
 • az elhelyezés megoldása mennyezetről lelógatható? falra szerelhető legyen? vagy mobil, álló típus, mely bárhová könnyedén áthelyezhető? esetleg falon és állvánnyal is lehessen használni, sőt mennyezeten is? Egyes gyártók termékei a kiegészítőkkel, mint állvány, függeszték, minden pozícióban alkalmazhatók.
 • elektromos vagy gázzal üzemelő típus? számoljuk ki az egy órára eső gáz-, illetve áramfogyasztását a kiszemelt berendezésnek, ekkor tisztán látjuk mennyibe kerül az üzemeltetése egyiknek és másiknak. Vegyük figyelembe, hogy az infra hősugárzók esetén bizonyos időközönként az infra panelt, izzót cserélni szükséges.
 • ha kültérre szeretnénk, rendelkezzen IP védettséggel, hogy ellenálló legyen a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak is, víznek, párának.
 • működés, hőkibocsátás fokozata előnyös, ha állítható, hiszen nem kell a teraszfűtőnek hűvös időben ugyanolyan maximális teljesítményt leadnia, mint mikor valóban hideg, akár fagypont körüli hőmérséklet van.
 • az álló típusok esetén állítható -e a magassága?
 • rendelkezik -e távirányítóval? – ez jelentősen leegyszerűsíti a kezelését.
 • IP védettség szintje, borulás elleni védelem, boruláskor kikapcsol, a gázüzeműeknél nyomásszabályozó- ezek mind nagyon fontos szempontok vásárlás előtt, a saját magunk, családunk, barátaink, vendégeink testi épsége megóvása miatt.
 • praktikus, ha az álló fűtő berendezés görgőkkel, kerekekkel rendelkezik, egyszerűbb a mozgatása.
 • egyebek: design, lámpa funkció, tartozékok (állvány, függesztő zsinór, nyomásszabályozó, PB gáztömlő)

 

Vásároljon kültéri hősugárzót, teraszfűtőt a Profibarkácstól, és élvezze a kellemes meleget minden időben!

Activa, Hecht, Neo, Einhell és Scheppach gázüzemű vagy elektromos, infra teraszfűtőinket ajánljuk figyelmébe, kiváló minőségűek, megállják a helyüket erkélyen, kertben, teraszon, rendezvényeken. Nem kell lemondani a kellemes melegről, a baráti összejövetelekről, esti szabadtéri vacsorákról hűvös időben sem, a kültéri hősugárzók gondoskodnak a kellemes hőérzetről. Válasszon webáruházunkban egy megbízható, márkás típust, ne érje be kevesebbel! A hősugárzók, fűtőegységek hosszú távra kell, hogy megoldják a kültéri fűtést, ráadásul biztonságos módon! Ezért fontos, hogy borulás elleni védelemmel rendelkezzenek, kikapcsoljanak billenéskor, megfelelő IP védettek legyenek.

Nézze meg kültéri dekorációs világítás ajánlatainkat is, és tegye hangulatosabbá kertjét, teraszát, grillezője környékét különböző szolárlámpákkal, fényfüzérekkel, lampionokkal, épület díszvilágítással, és élvezze a jó levegőt és a meghitt hangulatot hideg időben is! Webáruházunkban mindent megtalál!

 

Gyakran felmerülő kérdések kültéri teraszfűtés vásárlásával kapcsolatban

15 négyzetméteres teraszhoz melyik teraszfűtőt ajánlják?

A Neo 2000 W-os infravörös hősugárzója 18 nm2-ig használható, falra, mennyezetre, állványra is szerelhető, távirányítóval a komfortos kezelésért.

Egy kisebb erkélyre szeretnénk kültéri hősugárzót, kb. 6 nm, és mivel kevés a hely, mennyezetről lógatva használnánk. Melyiket rendeljük meg?

A Neo 1500 W-os infravörös mennyezeti hősugárzója megfelelő lesz Önöknek, távirányítóval, 9 nm fűtési területtel.

A gázos teraszfűtők gázfelhasználása mennyibe kerül óránként?

Kb. 500-800 gr-ot használnak el óránként, ami a jelenlegi kb. 5500 Ft-os PB gázpalack árához (11,5 kg) viszonyítva 240-390 Ft költséget jelentenek 1 óra működtetés alatt.